Hírek gazdaságtudomány címkével

A városba érkező, nemzetközi szinten is kiemelkedő összegű beruházások hosszútávú gazdasági és társadalmi hatásáról tartott előadást Pécskay Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője kedden, a DEViK Klub szezonnyitó találkozóján. A Debreceni Egyetem ingyenes előadássorozata ebben a szemeszterben négy alkalommal várja a vállalkozószellemű hallgatókat.

Korszerű számítógépekkel és új dizájnnal várja a hallgatókat mostantól a Debreceni Egyetem két informatikai terme a Gazdaságtudományi Karon. A beruházások a K&H Bank támogatásával valósultak meg, a pénzintézet 100 laptopot ajánlott fel oktatási célra.

Három új, középiskolásoknak szóló programmal nyitja az őszi szemesztert a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Az ingyenes rendezvényeken akár felvételi pontokat is gyűjthetnek a pályaválasztás előtt álló fiatalok, akik a gazdaság-, az agrár- vagy a sporttudományok iránt érdeklődnek.

Gazdaság és biztonság, a vidékfejlesztés kihívásai és válaszok címmel rendezett Nyári Egyetemet pénteken az Észak-Balatoni Polgári Klub és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A balatonfüredi rendezvényen a témák neves szakemberei tartottak előadásokat a DE GTK kollektívájának.

A magyar mezőgazdaság meghatározó szereplőjével, a NAGISZ Csoporttal kötött duális képzésről szóló megállapodást a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A speciális képzésre augusztus végéig jelentkezhetnek azok a mesterszakos hallgatók, akik a több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező innovatív cégnél szeretnék gyakorlatukat, azaz a képzési idejük felét eltölteni.

Komoly szakmai tapasztalattal, családias környezetben várja a leendő szakembereket a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának legújabb duális partnercége. Nyolc mesterszakról csatlakozhatnak szeptember végéig azok a hallgatók, akik a TradE&EvenT Kft-nél szeretnék eltölteni tanulmányi idejük felét.

Bővítette évek óta kiválóan működő duális partnerségét a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara Kelet-Magyarország legnagyobb víziszárnyas-előállító vállalatával. Szeptembertől már az agrárközgazdász-hallgatókat is fogadja szakmai gyakorlatra a Tranzit-Ker Zrt.

Minden eddiginél több, összesen 716 közgazdászt, menedzsert, tanárt, mérnököt és sportszakembert avatott a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A végzett hallgatók rendkívül magas száma miatt három diplomaosztó ünnepséget tartottak szombaton és hétfőn.

Többek között az üzletfejlesztésben, a logisztikai és a pénzügyi folyamatokban kínál új ismeretszerzési lehetőségeket a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar legújabb duális partnervállalata. Ezúttal a Deufol Hungary Kft. kapcsolódik be a leendő szakemberek képzésébe, hozzájárulva a hallgatók piacképes gyakorlati oktatásához.

Öt neves sportszervezettel kötött duális képzésről szóló megállapodást az elmúlt hetekben a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Így szeptembertől már a DEAC-nál, a DEAC Kosárlabda Akadémiánál, a Cívis Kosárlabda Klubnál vagy akár a Diósgyőri Futball Clubnál és a Szolnoki Sportcentrumnál is gyakorolhatják az előadásokon tanultakat a DE GTK hallgatói.

A gazdaságtudomány, az agrártudomány és a sporttudomány „rejtélyeivel” ismerkedhetnek meg kicsit másként a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar leendő hallgatói az II. EconoMisteries Nyílt Napon. Június 30-án, pénteken rendhagyó előadásokra várja a fiatalokat a GTK Debrecenben és Szolnokon.

A fenntarthatóságtól az oktatáson át a gazdasági- és munkajogig a tudomány számos területén mutatták be legfrissebb regionális vonatkozású kutatási eredményeiket hazai és külföldi szakemberek a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar (DE GTK) pénteki fórumán.

A Debreceni Egyetem agrártudományok területén elért eredményeinek szélesebb körű megismertetése céljából írt alá együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem és a Magyar Mezőgazdaság Kiadó Kft. A partnerség keretében a médiavállalat felületein is megjelennek az intézmény kutatóinak tudományos cikkei.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója, Bárdos Szabolcs nemzetbiztonsági vezérőrnagy tartott előadást a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatóinak, oktatóinak és a partnercégek képviselőinek az intézmény gazdasági konferenciáján. A csütörtöki rendezvényen a gazdaság-, vállalatbiztonság aktuális kérdései kerültek előtérbe.

Hagyományosan a Sárgulással búcsúztak a Debreceni Egyetemtől a Böszörményi úti campus végzősei. A tradicionális, egyhetes programsorozat pénteken a leglátványosabb eseményéhez érkezett, amikor a GTK és a MÉK hallgatói fogatokon és hintókon vonultak Debrecen főterére, majd az Egyetem térre. A 49. alkalommal megtartott, hagyományőrző rendezvényen csaknem hatszáz fiatal köszönt el az intézménytől.

Második helyen végzett a Debreceni Egyetem (DE) Gazdaságtudományi Kar csapata a III. Ács Antal Esettanulmány Megoldó Versenyen, amelyet a DE Gazdaságtudományi Kar Vezetés- és Szervezéstudományi Intézete rendezett 2023. május 4-én és 5-én.

Első kézből kaptak naprakész információkat a Debreceni Egyetem hallgatói a hazai befektetésösztönzési rendszer céljairól és eredményeiről. Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency - HIPA) vezérigazgatója tartott rendhagyó előadást szerdán az intézmény Gazdaságtudományi Karán.

Rendhagyó, de annál stílusosabb módon vette át a Debreceni Egyetemen szerzett diplomáját a DVSC csatára. Bárány Donátnak a hétvégi, Mol Fehérvár elleni bajnoki forduló előtt, a futballpályán adta át oklevelét a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

A Debreceni Egyetem hallgatói használhatják hazánkban először azt az adatelemző rendszert, mellyel számos futballklub szakemberei is dolgoznak szerte a világon. A CUBE adatelemző szoftvert az xfb Analytics Kft. bocsátja a Gazdaságtudományi Kar rendelkezésére. Minderről kedden írtak alá megállapodást Debrecenben.

A számvitel, valamint a vezetés és szervezés mesterszakos hallgatóknak nyújt új szakmai gyakorlati lehetőséget az a megállapodás, melyet hétfőn kötött a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft-vel.

Négy ország legelismertebb szakemberei tartottak előadásokat azon a nemzetközi workshopon, melyet pénteken rendezett meg a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara környezetvédelmi témában.

A duális képzés nyújtotta lehetőségekkel és az aktuális gyakornoki programokkal ismerkedhettek meg a hallgatók a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a MAG Praktikum Gyakorlatszervező Központ szakmai fórumán. Az oktatók és a több mint ötven fogadó cég képviselői pedig a képzéssel kapcsolatos fejlesztési elképzeléseiket vitatták meg a Böszörmény úti campuson tartott rendezvényen.

A Debreceni Egyetem innovatív tevékenysége nemzetközi szinten is elismert – hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár a Debreceni Egyetem DEViK Üzleti Innovációs Klubban tartott keddi előadásában, melyben a DE innovatív működési modelljét mutatta be az egyetemi vezető. A rendezvényen elhangzott, hogy újraindul az egyetemi hallgatók vállalkozásfejlesztő innovatív közösségének mentori programja.

Öt egyetem mintegy negyven hallgatója és hat oktatója vesz részt a Debreceni Egyetem első Erasmus+ Blended Intensive Programján (BIP) májusban. A vezetői képességek fejlesztésére fókuszáló kurzust a DE Gazdaságtudományi Kara szervezi meg.

- A Debreceni Egyetem jól halad az önfenntartóvá válás útján – jelentette ki Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter csütörtöki debreceni látogatása során. A tárcavezető az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységéről tájékozódott az Innovációs Központban, valamint előadást tartott a Gazdaságtudományi Kar hallgatóinak.