Hírek GTK címkével

A Gazdaságtudományi Kar (GTK) korábbi sikeres hasonló rendezvényeit követően hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a GTK és a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar immár közösen a külföldi elsőéves alap-, mester- és PhD hallgatói számára az Orientation Day-t. A szerdai rendezvény célja az volt, hogy bemutassák az egyetemen, a karokon, illetve a városban elérhető kulturális, szabadidős és közösségi lehetőségeket, továbbá hasznos információkkal segítsék a külföldi fiatalok beilleszkedését az egyetemi közösségbe.

Az elmúlt tíz évben robbanásszerűen megnőtt a térségbe betelepülő multinacionális cégek száma, amelyek a szervezetfejlesztés kultúrájában és eszközeiben fejlettebbek vagy éppen más szemlélettel bírnak a hazai gyakorlathoz képest. A Debreceni Egyetem társszervezésében valósult meg a culTUNEration Kelet-Magyarország rendezvény szerdán, a vállalatfejlesztés-fókuszú hármas konferencián arra mutattak rá, miként lehet összehangolni a különböző kultúrákhoz és generációkhoz tartozó embereket.

Future of Finance 2024 címmel tartott szakmai rendezvényt kedden a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara, együttműködve a PwC Magyarországgal. Az eseményen a felek egy keretmegállapodást is aláírtak, illetve a PwC bejelentette: kiválósági ösztöndíjat alapít a GTK-n kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért hallgatók elismerésére.

Mintegy háromszáz adag almát és friss péksüteményt osztottak ki szerdán délelőtt a Böszörményi úti campuson, ahol hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szervezett Bringás reggelit a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK), valamint a Gazdaságtudományi Kar (GTK).

Folytatódik a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának (DE GTK) nagy sikerű szakmai élménytábora. Az EconoMeet őszi felvonására október 14., hétfő éjfélig még lehet jelentkezni. Kiváló lehetőség ez a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, ha még egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt szeretnének kapcsolatokat építeni és megismerni a különböző szakterületeket.

Most igazán megéri két keréken érkezni: nem titok, akik kerékpárral járnak, amellett, hogy tesznek egészségükért, a környezetüket is védik. A fenntartható, zöldebb jövőért (is) tekerőket várja finom falatokkal október 9-én, szerdán reggel a MÉK és a GTK.

A humánerőforrás-menedzsment területét érintő aktuális trendekről volt szó a Humán Szakemberek Országos Szövetsége regionális szervezete, a Debreceni HR Klub és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar idei közös HR szakmai rendezvényén.

Panel Pioneers - lemezpanelek az építőiparban, napelemek az energiaiparban címmel hirdették meg a DEViK Üzleti Innovációs Klub legújabb alkalmát. Ezúttal Harangi Emilt, a Metál-Sheet alapítóját, illetve Csordás Györgyöt, a Zéro Group ügyvezetőjét faggatta Dajnoki Krisztina, a szervező Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar részéről a Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet igazgatója.

A kínai üzleti kultúráról tartottak workshopot csütörtökön a Böszörményi úti campuson. A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja, a Business Academy Foundation és az MTA DAB Közgazdaságtudományi Munkabizottsága által szervezett tanácskozáson arról hallhattak a résztvevők, miként érdemes felkészülni a kínai vállalatokkal való együttműködésre.

Indonéz felsőoktatási intézményekkel bővítette külföldi partnereinek körét a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi, valamint Állam- és Jogtudományi Kara. A hétfőn aláírt együttműködési megállapodások főként oktatási és kutatási területeket érintenek.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági és -menedzsment Intézet, illetve a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet közös szervezésében valósult meg a tanév első DELAB talkshow-ja kedden az oDEon Színházban. A különleges előadás a Sportlegendák a színpadon – Olimpiai kiadás címet kapta: Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, olimpiai bajnok vízilabdázó, Gór-Nagy Miklós világbajnok pólós, valamint Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya mondta el meglátásait sportágukkal kapcsolatban.

Új környezetben, a Gazdaságtudományi Kar TVK épülete előtt pompázik tovább a japánkert. A Debreceni Virágkarnevál Virágos Város programjához kapcsolódóan a Debreceni Egyetem Főépülete előtti téren kialakított, az intézmény nemzetközi sokszínűségét jelképező csodálatos és színpompás virágoskert távol-keleti kompozíciója végleges helyre került.

Jelentős kihívások elé állítja a piaci szereplőket a dinamikusan változó szabályozói és gazdasági környezet az ESG követelményeknek való megfelelésben. Az európai uniós elvárásokon túl, Magyarországon 2024. január 1-jén hatályba lépett az ESG-törvény, mely számos követelményt támaszt a gazdálkodó szervezetek felé. A zöld pénzügyekkel kapcsolatos megfelelő tudás elsajátításához vagy szintetizálásához számos, különböző szintű képzés keretében nyújt segítséget a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara.

Különleges vendégek érkeztek a Debreceni Egyetem vasárnapi tanévnyitójára: a „szélvész tesók” szép emlékeket őriznek a Főnix Arénáról, hiszen több aranyérmet is szereztek már a létesítményben, ezúttal azonban nem medál került a nyakukba, hanem diploma a kezükbe. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu fivérek a Gazdaságtudományi Karon szereztek oklevelet, melyet hivatalosan is átvettek.

Továbbra is segíti a pályaválasztás előtt álló fiatalokat (is) a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (DE GTK): egyebek mellett kompetenciafejlesztő workshop-sorozat, szakmai élménytábor és emelt szintű matematika érettségire felkészítő tréning is várja az érdeklődőket. A középiskolások a megszerzett ismeretek, kapcsolatok és tapasztalatok mellett akár felvételi pontokat is gyűjthetnek.

Nagy sikerrel zárult a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara által életre hívott szakmai élménytábor, az EconoMeet. A részt vevő ötven középiskolás a különböző szakterületek rejtelmeiben mélyülhetett el. A program célja, hogy a fiatalok betekintést nyerjenek az egyetem és a kar tudományos életébe, küldetésébe, valamint megismerjék jövendőbeli csoporttársaikat és oktatóikat már az egyetemi évek megkezdése előtt.

Három sportágban több mint ezer résztvevővel rendezte meg a Debreceni Egyetem a XVII. Campus Sportfesztivált. Az egyik legnagyobb hazai könnyűzenei fesztivál kísérőprogramjaként szervezett sportversenyen több mint ötven felsőoktatási intézmény hallgatói küzdöttek az értékes nyereményekért július 23-án és 24-én.

A nagy sikerű őszi rendezvény után nyáron is várja a középiskolásokat a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (DE GTK) által életre hívott EconoMeet. Korlátozott számban még lehet jelentkezni az ingyenes szakmai élménytáborba, melyen az új ismeretek és kapcsolatok mellé bónuszként 20 felvételi pontot is kaphatnak a résztvevők.

Letette az olimpiai esküt a július 24-én kezdődő párizsi ötkarikás játékokon szereplő magyar csapat Budapesten, a Művészetek Palotájában. A honi indulók között többen is ott vannak a Debreceni Egyetem hallgatói közül.

Idő előtt le kellett zárni a regisztrációt, annyian jelentkeztek a XVII. Campus Sportfesztiválra. A Debreceni Egyetem az országban egyedülálló módon, az egyik legnagyobb hazai könnyűzenei fesztivál kísérőprogramjaként rendezi meg a felsőoktatási intézmények hallgatói számára a sportos versengést július 23-án és 24-én, idén a Böszörményi úti campuson.

Több mint 200 jövendőbeli GTK-s hallgatót vonzott a III. EconoMisteries Nyílt Nap Debrecenben és Szolnokon. A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának (DE GTK) rendezvényére azokat a fiatalokat várták, akik a jelenlegi felvételi eljárásban megjelölték a kar valamely szakát. Az esemény gazdag programkínálatával, fontos információival és izgalmas előadásaival maradandó élményt nyújtott minden résztvevő számára.

A Kisvárdai Szakképzési Centrummal kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (DE GTK) az oklevelestechnikus-képzés tekintetében: azon diákok, akik a Kisvárdai SzC Fehérgyarmati Petőfi Sándor Technikumban a 2022/23-as, vagy az azt követő tanévekben kezdik meg tanulmányaikat, és felvételt nyernek a GTK valamely közgazdász alapképzésére, 30 kreditet tudnak majd beszámoltatni.

Hétszáznál is több végzős hallgató repítette magasba sapkáját szombaton a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának két diplomaosztó ünnepségén. Az oklevelek mellett számos kitüntetést is átadtak.

Az iparági és szakmai ismeretek megosztása, a tehetségmenedzsment és a hallgatói karrierutak, valamint a tudományos, kutatói munka támogatása céljából kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (DE GTK) és a HELL ENERGY Magyarország Kft.

Best in Show díjat kapott a legrangosabb nemzetközi borversenyen a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar PhD-hallgatója, Szilágyi László borászatának 2019-es Gizella 6 puttonyos aszúja. A neves nemzetközi zsűri 57 ország több mint 18 ezer borát értékelte és választotta ki a legjobb ötvenet, köztük a Gizella Pince édes nedűjét.