Hírek egyetemi sportélet címkével

Milyen témát járt körbe az Állam- és Jogtudományi Kar legutóbbi Lex Cafe előadása, mely karok hallgatói ünnepeltek együtt a tanári bálon, hogyan nyerte el mai formáját a Nagytemplom és a Református Kollégium között található Emlékkert és miként alakult a DEAC férfi röplabdacsapatának negyeddöntője a Pénzügyőr ellen – egyebek mellett ezekről is lehet olvasni az Egyetemi Élet új számában.

További önkéntesek jelentkezését várja az Európai Egyetemi Játékok helyi szervezőbizottsága az EUG debreceni versenyeinek lebonyolításához. A kontinens legnagyobb multisporteseményét július 12-24. között rendezik 17 sportágban Miskolcon és a cívisvárosban.

Ismét sokat mozogtak a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjának (DEDM) résztvevői. A Rektori-Kancellári Kabinet másodszor lett a hónap legaktívabbja a kis szervezeti egységek versenyében, így a kiemelt kategóriában folytathatja a sportos versengést. A szervező DEAC szabadidősport szakosztály 24 órás mozgáskihívást is szervez májusban.

A cívisvárosban jártak hétfőn az EUSA technikai delegációjának tagjai, hogy a nyári Európai Egyetemi Játékok helyszínén tájékozódjanak a verseny előkészületeiről. A szakemberek meggyőződtek arról, hogy a létesítmények felkészítése a lehető legjobb ütemben halad.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) megbízásából a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint Debrecen és Miskolc városával közösen 2024. július 12-24. között Európai Egyetemi Játékokat (EUG) rendez. A két városban összesen 17 sportágat felvonultató multisporteseményre várhatóan 40 ország 400 egyeteméről több mint 5000 résztvevő érkezik.

Mit kaptak a Debreceni Egyetem joghallgatói a Felező és Végzős Bálon? Miként alakult ki évszázadok alatt a debreceni Dósa nádor tér jelenlegi arculata? Miért tűzték ki a Debreceni Egyetem zászlaját Afrika legmagasabb hegyének csúcsára és miként teljesített az alapszakasz végén a DEAC jégkorong csapata? Egyebek mellett ezekről lehet olvasni az Egyetemi Élet legújabb számában.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara idén másodszor lett a hónap legaktívabb szervezeti egysége, ezzel elsőként került a kiemelt kategóriába, vagyis a legjobbak versengésébe a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjában (DEDM).

Külföldi hallgatók ismerkedtek a magyar farsangi népszokásokkal a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán; hol voltak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legnevesebb debreceni helyszínei; mivel foglalkozik a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának Művészeti Központja és hogyan jutott be a DEAC jégkorong csapata a rájátszásba. Egyebek mellett erről lehet olvasni az Egyetemi Élet legújabb számában.

Újra gyűjtik a sportos aktivitásokért járó pontokat a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) résztvevői. Januárban a Rektori-Kancellári Kabinet és a Gazdaságtudományi Kar dolgozói sportoltak a legtöbbet.

Nevezési rekordot dönthet a nyári Európai Egyetemi Játékok (EUG). A jelentkezés első szakasza lezárult, az előzetes nevezések alapján a 2024-es megmérettetés lehet minden idők legnagyobb létszámú és legnépszerűbb EUG-je. A július 12-én rajtoló viadal előtt számos sportprogrammal is készül a Debreceni Egyetem.

A legnagyobb hazai oktatási szakkiállításon is kiemelt figyelmet kap az Európai Egyetemi Játékok (EUG) eseménye, amelyet a Debreceni és a Miskolci Egyetem közösen rendez idén nyáron. A csütörtökön, a Hungexpón megnyílt szakkiállításon jelentették be, hogy a szervezők mostantól várják az önkéntes segítők jelentkezését a júliusi multisporteseményre.

Az egyetemi épületek díszkivilágításáról, a Zöld Börzéről, egy különleges összművészeti rendezvényről, a Debreceni Nagytemplom kalandos történetéről, a mesterséges intelligencia a mezőgazdaságban történő megjelenéséről és a DEAC futballistáinak szerepléséről is lehet olvasni az Egyetemi Élet című lap idei utolsó számában.

A napokban tartotta díjátadóját és értékelő évzáróját a DEAC Szabadidősport szakosztálya által szervezett Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) a Kazánházban. Az eseményen kiderült, mely szervezeti egységek dolgozói mozogtak a legtöbbet 2023-ban.

Hét éve minden november a csokigyűjtésről szól az UniFit Fitness & Gym Centerben. A Debreceni Egyetem fitneszközpontjának vendégei és dolgozói ezúttal a Kinizsi Pál Általános Iskola alsó tagozatos diákjait örvendeztették meg a mikuláscsomagokkal.

Csordultig megtelt a Víztorony rendezvényterme hétfő délután fiatal önkéntesjelöltekkel. A 2024-es Európai Egyetemi Játékok (European Universities Games, EUG) szervezőcsapata Önkénteskedni jó címmel hívta találkozóra a nyári viadal leendő segítőit, középiskolásokat és egyetemistákat egyaránt.

Már több mint harminc hallgató vesz részt a Debreceni Egyetem élsportolókat segítő programjában. Az intézmény tíz éve működteti a mentorprogramot a kettős életpályamodell részeként, hogy a fiatalok a hazai és világversenyeken túl a vizsgákon is megállják a helyüket.

A jövő nyári, Debrecen-Miskolc közös rendezésű Európai Egyetemi Játékok (EUG), illetve az Önkéntesek Nemzetközi Napja alkalmából találkozót szervez a Debreceni Egyetem leendő fiatal segítői részére.

A Debreceni Egyetemre látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) felügyelőbizottsága a közelgő Európai Egyetemi Játékok (EUG) szervezése kapcsán. A jövő nyári játékokig 228 nap van hátra. A szakemberek véglegesítették a sportprogramot, a versenyzői létszámokat és hamarosan már várják a nevezéseket is.

Egyetlen magyar felsőoktatási intézményként, rögtön hét jó gyakorlattal került be a Debreceni Egyetem a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség Healthy Campus programjának legújabb kiadványába, mely az egyetemi jóllélet szolgáló legjobb példákat gyűjtötte össze a világ minden tájáról.

Több újítás is várható januártól a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjában (DEDM). A DEAC szabadidősport szakosztálya által szervezett játékos dolgozói megmérettetés Európa-szerte egyedülálló, kifejezetten az egyetemi dolgozók mozgását, ezzel együtt pedig egészségük megőrzését célozza.

Nincs másik felsőoktatási intézmény hazánkban, amelyben a képzés, a versenyszervezés, a szabadidősport és az infrastruktúra olyan egyedülálló sportökoszisztémát alkot, mint a Debreceni Egyetemen. Ezt a páratlan egységet mutatja be szombaton a TV2 Értékteremtők magazinja, melyben Bács Zoltán kancellárt faggatva arra keresik a választ, mi a titok, mivel tudják rávenni a dolgozókat, hallgatókat a rendszeres mozgásra.

A Debreceni Egyetem példaértékű sportstratégiája, a többezer verseny- és szabadidősortolót kiszolgáló DEAC, az intézmény sporttudományi képzései és kutatásai, valamint a SET központ is bemutatkozik az Életmódi Magazinban. A riport vasárnap délelőtt látható az országos csatornán.

A Kutatók Éjszakájáról és a Könnyű?zenész Életutak sorozat első estéjéről is szól egyebek mellett az Egyetemi Élet legújabb száma, amelyből azt is megtudhatjuk, hol vannak Csokonai-emlékhelyek Debrecenben, valamint arra is fény derül, hogyan zajlik a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa.

Debrecenben ülésezett a 2024-es Európai Egyetemi Játékok (EUG) Operatív Szervezőbizottsága. A résztvevők négy napirendi pontot tárgyaltak a Nagyerdei Stadionban megtartott tanácskozáson.

Már több mint 1200-an kapcsolódtak be a Debreceni Egyetem egyedülálló, kifejezetten a dolgozók mozgását célzó és szorgalmazó programjába (DEDM), amelyet csaknem másfél éve indított útjára a DEAC szabadidősport szakosztálya.