Hírek Kémia Koordinációs Intézet címkével

A Debreceni Egyetemen onkológiai témában kutatásokat végző szakemberek és klinikusok ismerhették meg egymás tudományos tevékenységét egy pénteki konferencián. A szakmai programot a Kémia Koordinációs Intézet szervezte azzal a céllal, hogy elősegítsék további együttműködések és konzorciumok létrejöttét.

A Debreceni Egyetem Kémia Koordinációs Intézete Tanulásmódszertani Mentorprogramot indít kémiából. Ezzel azoknak a hallgatóknak szeretnének segíteni, akik a kémiatanulás során nehézségekbe ütköztek, illetve szükséges a tanulási technikájuk fejlesztése, tanulási stratégiájuk tökéletesítése. A programra már lehet jelentkezni.

Megkezdődtek a Kémia Épület belső felújítási munkálatai. Az építkezés miatt lezárták az épület mögötti területet, változik a forgalom rendje és a parkolók elérhetősége a környéken.

A Debreceni Egyetem Kémia Koordinációs Intézete középiskolásoknak és egyetemre készülő érdeklődőknek szervez a közép-, illetve az emelt szintű kémia érettségi témaköreire épülő, ingyenes, egyetemi előkészítő kurzusokat. Az óráknak a Természettudományi és Technológiai Kar Kémiai Intézete, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási-, valamint a Gyógyszerésztudományi Kar ad otthont.

Több százan vettek részt a Debreceni Egyetem Kémia Koordinációs Intézetének négy állomásból álló előadás-sorozatán. A roadshow rendezvényein a kémia tudományterület oktatásával, kutatásával foglalkozó karok mutatkoztak be. A hétfői záróelőadáson a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar intézetei és kutatócsoportjai ismertették tevékenységüket.

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán folytatódott a Kémia Koordinációs Intézet előadás-sorozata. A pénteki programon a kar tanszékeinek és kutatócsoportjainak oktatási és tudományos tevékenységét ismerhették meg a résztvevők.

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán tartották a Kémia Koordinációs Intézet előadás-sorozatának újabb rendezvényét. Az intézet célja, hogy a karok kémiai tevékenységének összefogásával, együttműködésük támogatásával hatékonyabbá tegyék az oktatást és a kutatást. Pénteken a TTK Kémiai Intézet tanszékei és kutatócsoportjai mutatták be munkájukat.

A Debreceni Egyetemen folytatott kémiai tudományos és oktatómunka összehangolására jött létre a Kémia Koordinációs Intézet. A szervezet célja, hogy elősegítse a karok közötti együttműködést. Az egyetem kémiával foglalkozó intézetei egy előadás-sorozaton ismerhetik meg egymás munkáját, elsőként pénteken az Általános Orvostudományi Kar Orvosi Vegytani Intézete mutatkozott be.