Hírek Biztonság címkével

Több mint húsz standdal, a teljes képzési kínálattal és személyre szabott tájékoztatással várta a felvételi előtt álló középiskolásokat a DE Szolnok Campuson második alkalommal megrendezett DExpón a Debreceni Egyetem. Az intézmény nagyszabású beiskolázási rendezvényén több százan vettek részt.

Gazdaság és biztonság, a vidékfejlesztés kihívásai és válaszok címmel rendezett Nyári Egyetemet pénteken az Észak-Balatoni Polgári Klub és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A balatonfüredi rendezvényen a témák neves szakemberei tartottak előadásokat a DE GTK kollektívájának.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója, Bárdos Szabolcs nemzetbiztonsági vezérőrnagy tartott előadást a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatóinak, oktatóinak és a partnercégek képviselőinek az intézmény gazdasági konferenciáján. A csütörtöki rendezvényen a gazdaság-, vállalatbiztonság aktuális kérdései kerültek előtérbe.

Látványos bemutató is színesítette azt a munkavédelmi, zuhanásbiztonsági szakmai napot, amelyet a Debreceni Egyetem Műszaki Karán tartottak pénteken. A legújabb biztonságtechnikai eszközök, megoldások mellett a vonatkozó munkabiztonsági szabályokat is áttekintették.

A régió legnagyobb információbiztonsági konferenciájának adott otthont a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A tanácskozáson a kiberbiztonság és az információbiztonság fontosságára, az online tevékenységek közben megjelenő fenyegetések, visszaélések, manipulációs technikák, digitális csalási módszerek veszélyeire hívták fel a figyelmet a szakemberek.

Hallgatóknak és oktatóknak, cégvezetőknek, informatikai szakembereknek, a számítógépet és az internetet rendszeresen használóknak kínál különleges információszerzési lehetőséget a Debreceni Egyetem Informatika Kara, mely először ad otthont a információbiztonsági szakmai napnak november elején.