Hírek multimédia címkével

A Debreceni Egyetem tulajdonában álló FM90 Campus Rádió 20. születésnapját ünnepelték a szerkesztőség dolgozói pénteken. A közösségi adó nagy hangsúlyt helyez a Debreceni Egyetem és Debrecen híreinek eljuttatására a hallgatókhoz.

A Kárpát-medence magyar nyelvű képzéseit fejlesztette az elmúlt négy évben 2 és fél milliárd forintos pályázati forrásból, az Oktatási Hivatallal, valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel közösen a Debreceni Egyetem.

Az egyetemi modellváltás fő célja, hogy a magyar felsőoktatás versenyképesebbé váljon – fogalmazott Stumpf István kormánybiztos a Debreceni Egyetem dolgozói számára meghirdetett online beszélgetésen. A fórumon az egyetemi munkatársak kérdéseire is válaszolt a kormánybiztos.

A tesztidőszakot követően immár normál üzemben működik a demedia.hu internetes magazin oldal, melyet a Debreceni Egyetem rádiója, az FM90 Campus Rádió az év elején hozott létre. A weboldal tartalmának jelentős része az egyetemről szól.

Engedélyt kapott a Médiahatóságtól a Campus Rádió arra, hogy folytassa a működését. A népszerű rádióállomás a következő években is jelen lesz a debreceni egyetemisták és a helyi rádióhallgatók életében, ráadásul megújult, izgalmasabb arculattal.

Hogyan lehet megélni csupán az internetből és a kreativitásból? Milyen lehetőségek vannak a hagyományos médiában? Kiderül a DEViK, azaz Debreceni Egyetemisták Vállalkozásfejlesztő Innovatív Közösségének márciusi találkozóján.

Rekord évet zárt az egyetemi kommunikáció. A DE történéseiről tízezernél több híradás jelent meg rádiókban, újságokban, internetes híroldalakon és televíziókban 2017-ben. Az egyetem szakemberei több ezer nyilatkozatot adtak.

Látta már hol tanulnak a debreceni jogászhallgatók? Felejthetetlen kisfilm készült hazánk legjobb vidéki jogi képzőhelyéről, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karáról.

Egy nap állt a hallgatók rendelkezésére, hogy weboldalt készítsenek az Informatika a látássérültekért Alapítvány számára a Debreceni Egyetem Informatikai Karán rendezett ITSH Hackathon versenyen. A győztes az egyik debreceni csapat lett.

Rektorválasztás, InterTalent, megállapodás a Ganzzal, együttműködés a Magyar Nemzeti Bankkal, Buzánszky Kupa – az egyetem legfontosabb eseményeiről tudósított februárban is a Díszudvar magazin.

Az ország legjobb vidéki gyakorlóiskolája egyetemi háttérrel. Új kisfilmmel toborozza a leendő általános és középiskolásokat a Kossuth Gyakorló.

Egy testület, 71 fő, 30 ülésnap, 1125 határozat – főbb számok a Debreceni Egyetem búcsúzó szenátusa kapcsán. A leköszönő testület december 15-én tartotta utolsó ülését, ahol az eltelt éveket mozgóképben is felidézték.

Virágkarnevál, gólyatábor, Farmer Expo, NeMaMat – az egyetem legfontosabb eseményeiről tudósított augusztusban is a Díszudvar magazin.

Több ezren csodálták az öt művész egyedülálló panorámavetítését a Debreceni Egyetem Főépületének homlokzatán.

Szeptember 1-től megszűnik a könyvtárhasználati díj a DEENK-ben. Az ingyenesség minden egyetemi polgár számára elérhető lesz DEKa kártyával.