Hírek alumni címkével

Dupla rendezvénnyel jelentkezett a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézete (MÜZLI). A Learning Centerben tartott Pódiumon a Gartner magyarországi és bulgáriai képviseletének vezetője, Papp László osztotta meg gondolatait a kor technológiai kihívásait illetően, az Alumni Party-n pedig a MÜZLI mesteroktatói vezetői tapasztalataikról, karrierváltásról beszélgettek a hallgatókkal.

A DEViK - Üzleti Innovációs Klub második tavaszi rendezvényén is megtelt a Kazánház. Hogyan válhat a márkaépítés az értékteremtés motorjává? Többek között erre adott választ Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank Nyrt. marketing és kommunikációs igazgatója. Az esemény második blokkjában egy kötetlenebb hangvételű kanapébeszélgetést hallhattak a résztvevők arról, miként használhatók fel hatékonyan a tanácsok a sikeresség érdekében.

Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója volt az Alumni Akadémia első vendége. Az új beszélgetéssorozat bemutatkozó rendezvényén az DE-n jogi diplomát szerzett szakember felidézte egyetemi éveit, és beszélt arról is, hogyan került kapcsolatba a fesztiválokkal, zenei rendezvényekkel. A teljes beszélgetés elérhető az Alumni Akadémia podcast-csatornáján.

Megjelent a Debreceni Egyetem alumni magazinjának idei téli lapszáma, amelynek megszokott rovataiban ezúttal is az intézményhez kötődő emlékeikről vallanak az egykori hallgatók.

Hol tart most a mesterséges intelligencia fejlődése, mennyire ismerjük az AI-t és feloldható-e a ChatGPT-t körülvevő misztikum – a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet (MÜZLI) Alumni Party-ján az intézet egykori és jelenlegi hallgatói beszélgettek a mesteroktatókkal a globális piacokat megmozgató, a technológiát és a gazdasági fejlődést is befolyásoló mesterséges intelligenciáról, motivációról és döntési mechanizmusokról.

Sikerről, buktatókról, a jövőről szóló elképzeléseikről beszélgethetnek kötetlenül és tehetik fel kérdéseiket a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet mesteroktatóinak a kurzus egykori és jelenlegi hallgatói a MÜZLI Alumni Party-n, november 23-án a Kazánházban. Az idei rendezvény egyik központi témája lesz a mesterséges intelligencia, az AI potenciális hatása és jövőbeli felhasználhatóság iránya.

Arany-, gyémánt- és vasdiplomát vehettek át a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar egykori, a jogelőd Kossuth Lajos Tudományegyetemen 50, 60 és 65 évvel ezelőtt végzett hallgatói vasárnap, a Főépület Díszudvarán rendezett díszoklevél-átadó ünnepségen.

A jogelőd Debreceni Agrártudományi Főiskolán ötven és hatvan évvel ezelőtt végzett agrármérnökök vehették át jubileumi diplomájukat pénteken a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. Az ünnepségen 62-en kaptak arany, 19-en pedig gyémánt díszoklevelet.

Kimeríthetetlen forrása a magazinnak a Debreceni Egyetem alumni közössége, amelynek életéről, sikereiről, eseményeiről ad újabb ízelítőt a DEja vu nyári lapszáma.

Jubileumi díszokleveleket vehettek át azok a mérnökök, akik öt évtizeddel ezelőtt, 1973-bant a Debreceni Egyetem Műszaki Kar jogelőd intézményében, az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán építőipari és építőgépész szakokon szereztek diplomát. Az ünnepségen 65 egykori hallgató kapott arany díszoklevelet.

Kiállítást, konferenciát és alumni találkozót rendezett szombaton a Főépületben a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Francia Tanszéke, így ünnepelve fennállásának 100. évfordulóját.

Pingvinbemutató, fotózkodás az arákkal, tízórai nyuszifalván, gyermekkoncert, tombola és sok-sok vidámság – tizedik alkalommal várta a Debreceni Egyetem polgárait egy ingyenes Családi Napra szombaton a Nagyerdei Kultúrparkba.

Idén is megérkezett a Debreceni Egyetem jelképes karácsonyi ajándéka, a DEja vu téli kiadása. Az alumni magazinban ezúttal is az intézményhez szorosan kötődő történeteket, sikereket és életutakat ismerhetnek meg az olvasók.

Tíz esztendővel ezelőtt, 2012 nyarán jelent meg első alkalommal a Debreceni Egyetem Alumni Központjának magazinja, az intézményben vagy annak jogelődeiben végzett egykori hallgatók életét, sorsát, karrierjét figyelemmel kísérő, elért eredményeikről beszámoló lap, a DEja vu.

Jubileumi díszokleveleket adtak át június 3-án a Debreceni Egyetem Műszaki Karán. Az eseményen 48, fél évszázada építőgépész- és építőipari szakon végzett egykori hallgató vehette át aranydiplomáját.

A doktorandusz képzés fejlesztése és az alumni közösség kötődésének erősítése volt a fő témája a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar és az Ihrig Károly Doktori Iskola keddi konferenciájának. A szakmai tanácskozáson bemutatták annak a tehetséges fiatal kutatókat támogató 5 éves projektnek az eredményeit, amely most zárult le a Debreceni Egyetemen.

A sikerről és az odavezető útról, pályájukról, a buktatókról, tapasztalatikról és a jövőről szóló elképzeléseikről beszéltek a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet mesteroktatói kedden az oDEon egyetemi színházban. Az első MÜZLI Alumni Party-n mintegy kétszáz diák vett részt.

Modellváltás, jubileum, hazai és külföldi tehetségek a hallgatók között, sport, egyetemtörténet, kultúra és kikapcsolódás – mindezekről bővebben számol be a legfrissebb, most megjelent DEja vu, a Debreceni Egyetem alumni magazinja.

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán az 50, 60 és 65 évvel ezelőtt végzett hallgatókat köszöntötték vasárnap. A díszoklevél-átadó ünnepségen osztották ki a karon évtizedeken át kiemelkedő munkát végző oktatóknak és kutatóknak a TTK Katedra Díjat.

Az agrártudományi kar 50, 60 és 65 éve végzett hallgatóit köszöntötték pénteken a Debreceni Egyetemen. Több mint hatvanan vehették át arany-, gyémánt- valamint vasdiplomájukat a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudomány és Környezetgazdálkodási Kar Böszörményi úti campusának aulájában.

A Debreceni Egyetem Alumni Közösségének lapja sok sikeres egykori hallgatójának pályafutását ismerteti nyári számban, emellett két új, az egykor itt tanuló, ma már hazánkban élő külföldi öregdiákokat, valamint az intézményben karriert építő alumnusokat bemutató rovattal is kedveskedik olvasóinak.

Több mint 230 család vett részt szombaton a Debreceni Egyetem családi napján a Nagyerdei Kultúrparkban. Az Iciri-Piciri Alumni közönségét Zabszalma-koncert, aszfaltrajzverseny, tombolasorsolás, szakvezetéses séta és látványetetés várta.

Már megtekinthető a Debreceni Egyetem élethosszig tartó tanulást támogató képzési programjának legújabb előadása. Németh Norbert egyetemi tanár, az Általános Orvostudományi Kar dékánhelyettese „A Vér tudja ő útjait...” címmel a véráramlástan rejtelmeiről beszél az online elérhető videóban.

A rendkívüli helyzet ellenére idén is megjelent a Debreceni Egyetem Alumni közösségének lapja, a DEja vu téli, karácsony előtti lapszáma, amelyben több írás is szól az összetartozásról, a segítségnyújtásról, és arról, hogyan lehet a legnehezebb helyzetben is talpon maradni.

Sok változást hozott életünkben az elmúlt hónapok során a koronavírus, egy dolog azonban változatlan maradt: ha nyár, akkor biztosan megjelenik a Debreceni Egyetem alumni közösségének lapja, a DEjavu legfrissebb száma.