Hírek beiskolázás címkével

Tovább nő a külföldi hallgatók száma a Debreceni Egyetemen. Idén mintegy 2000 új hallgató érkezik más országokból az egyetemre, összesen pedig várhatóan több mint 7500 külföldi egyetemista kezdheti meg tanulmányait szeptembertől az intézményben.

A nagy sikerű őszi rendezvény után nyáron is várja a középiskolásokat a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (DE GTK) által életre hívott EconoMeet. Korlátozott számban még lehet jelentkezni az ingyenes szakmai élménytáborba, melyen az új ismeretek és kapcsolatok mellé bónuszként 20 felvételi pontot is kaphatnak a résztvevők.

A felvételizők nem július 10-ig, hanem július 16-ig, keddig módosíthatják a jelentkezési lapon megjelölt felsőoktatási intézmények sorrendjét az általános felvételi eljárásban. A felvételi során mindenki egy helyre nyerhet felvételt, ezért a döntés előtt alaposan meg kell fontolni, hogy melyik intézmény mely képzését jelölik meg a jelentkezők az első helyen.

Több mint 200 jövendőbeli GTK-s hallgatót vonzott a III. EconoMisteries Nyílt Nap Debrecenben és Szolnokon. A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának (DE GTK) rendezvényére azokat a fiatalokat várták, akik a jelenlegi felvételi eljárásban megjelölték a kar valamely szakát. Az esemény gazdag programkínálatával, fontos információival és izgalmas előadásaival maradandó élményt nyújtott minden résztvevő számára.

A Debreceni Egyetemen folytatódik május 22-én, szerdán a tanári pálya népszerűsítésére indított „Akik arra születtek…” Pedagógus álláshelyek 2024. rendezvénysorozat. Az eseményen résztvevők megismerkedhetnek a tanárképzés nyújtotta lehetőségekkel, emellett találkozhatnak a régió állást kínáló intézményeinek képviselőivel is.

A Debreceni Egyetemre jelentkező diákok felvételi adatairól és az intézményben oklevelet szerzett hallgatók elhelyezkedésének eredményességéről tartott tájékoztatót az egyetem szakembereinek az Oktatási Hivatal. A regionális adatok komplex elemzése és bemutatása során kiderült: a Hajdú-Bihar vármegyében élő fiatalok kétharmada továbbtanuláskor a Debreceni Egyetemet választja.

2024-től ismét elérhetővé válik a sokak által szeretett, korábban nagy népszerűségnek örvendő gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szak a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán (DE GTK). Az itt végzett hallgatók nem csak az agrár és vidékfejlesztési szakterületen, hanem a pénzügyi és a gazdasági szférában is megállják majd a helyüket, arról nem is beszélve, hogy számos ráépülő mesterszakra jelent majd belépőt.

Több formában, osztatlan, valamint rövid ciklusú, szakmai és művészeti területen nyolc karon kínál képzési lehetőséget leendő pedagógusoknak a Debreceni Egyetem.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara a munkaerőpiaci igényeket is figyelembe vevő, magas színvonalú, gyakorlatorientált képzést nyújt hallgatóinak. Ennek jegyében rendkívül színes az intézmény képzési palettája, szeptembertől Szolnokon gépészmérnöki és műszaki menedzser alapszakokat tervez indítani.

Az ökológiai gazdálkodástól a precíziós mezőgazdaságig, az állattenyésztéstől az élelmiszeriparig – a 155 éves debreceni agrárfelsőoktatás a XXI. századi agrárium kihívásainak megfelelő szakembereket képez hazánk egyik legjobb kísérleti és technikai háttérének támogatásával. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara 8 alap- és 8 mesterszakra, valamint osztatlan agrármérnök képzésre várja a leendő hallgatókat a 2024/2025-ös tanévben.

Több új szakkal bővült az idei általános felvételi eljárásban elérhető képzések listája a Debreceni Egyetemen. A felvételi tájékoztató legfrissebb kiegészítésében eddig még meg nem hirdetett mesterszakokat kínál az intézmény, valamint egy újabb alapképzés is elérhetővé vált a felvi.hu-n, így a DE 2024 szeptemberétől összesen tizenhárom új szakkal várja a jelentkezőket.

A Debreceni Egyetem egyik legdinamikusabban fejlődő kara a húsz éves Gyógyszerésztudományi Kar, ahol osztatlan, magyar és angol nyelven egyaránt elérhető ötéves gyógyszerészképzés várja a felvételizőket. Szeptembertől elindítják a gyógyszerfejlesztési kutatás-menedzsment mesterképzési szakot is.

Óriási érdeklődés övezte a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának (DE GTK) szerdai interaktív nyílt napját a TVK épületében. A szervezők bemutatták, mennyire fiatalos, energikus és gyakorlatias a DE legnépesebb kara.

Idén már anyagmérnök alapszakra is jelentkezhetnek a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karára (TTK) felvételizők. A kar tizenhárom alap- és tizenhárom ráépülő mesterszakot kínál leendő hallgatóinak. A TTK kiterjedt gazdasági kapcsolatrendszerének és gyakorlatorientált képzéseinek köszönhetően az itt végzett hallgatók iránt nagy a kereslet a munkaerőpiacon.

Gazdag képzési kínálattal, új mesterszakokkal, nyelvtanulási és kulturális lehetőségekkel, tehetséggondozási programmal és a tanulmányok magasabb szintű folytatásával – mesterszakokkal és doktori iskolákkal – várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kara (BTK).

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara kiváló oktatókkal, magas színvonalú klinikai gyakorlóhelyekkel, sokszínű kutatási lehetőségekkel, tehetséggondozó-programokkal várja leendő hallgatóit. A karra felvételizők egy osztatlan, egy alap- és három mesterszakra jelentkezhetnek február 15-ig.

Több százan vettek részt a Debreceni Egyetem Műszaki Karának nyílt napján és szülői értekezletén szerdán. A rendezvényen nemcsak a képzéseket, hanem a laborokat is bemutatták, egyebek mellett szó esett a felvételivel kapcsolatos megváltozott szabályokról, az ösztöndíjakról, a kollégiumi elhelyezésről és a hallgatói életről is.

Tovább növelte hallgatói létszámát a Debreceni Egyetem, a tavalyi keresztféléves eljárás eredményéhez képest mintegy tíz százalékkal több, összesen több mint négyszáz jelentkező nyert felvételt az intézménybe. Az idei eljárásban a Gazdaságtudományi Kar képzéseire jutottak be a legtöbben.

Nemzetközileg elismert diploma, kiváló oktatók, ötezer fős multikulturális közösség, modern előadók, saját bulihely és többfunkciós sportlétesítmények – ez várja a leendő hallgatókat a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán széles képzési kínálattal a gazdaság-, a sport-, a bölcsészet- és az agrártudományok területén a szakképzésektől egészen a doktorképzésekig.

A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kara az idei évben egy új képzési formával és egy megújult fogorvosképzési kurrikulummal várja a jelentkezőket. A gyakorlatorientált oktatás a felsőbb évfolyamokon kiscsoportos formában történik, a képzést a legmodernebb technikák és digitális eszközök segítik.

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán elérhető képzésekről, valamint az itt végzettek elhelyezkedési esélyeiről is tájékozódhatnak a középiskolások és szüleik január 24-én, szerdán az intézmény nyílt napján. Az Ótemető utcai épületben délben kezdődő és kora estig tartó rendezvényen valamennyi tanszék bemutatkozik.

Új szakedző képzéssel, multimédiás elméleti képzőhelyekkel, nemzetközi színvonalú sportlétesítményekkel és egyedülálló sportkutatói infrastruktúrával várja leendő testnevelő- és gyógytestnevelő tanár szakos hallgatóit a Debreceni Egyetem.

Minden eddiginél nagyobb és látványosabb standdal vett részt a Budapesten megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Debreceni Egyetem. A nagyszabású beiskolázási eseményen megjelentek az intézmény karai, minden oldalról látható LED-falakon ismerhették meg a látogatók az egyetemi életet. A Debreceni Egyetem standjára ezúttal is több ezren voltak kíváncsiak.

Teljes képzési kínálatát bemutatja a Debreceni Egyetem a Szolnok Campuson január 17-én, szerdán. A beiskolázási rendezvény látogatói megismerhetik az intézmény 13 karát, azok szakjait, valamint a hallgatói szolgáltatásokat, a sport- és ösztöndíjprogramokat. Első kézből tájékozódhatnak a diákok és szüleik a Szolnokon először 2024 szeptemberétől elérhető műszaki képzésekről is.

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar a zászlóshajónak tekintett jogászképzés mellett többek között igazságügyi igazgatási alapszakot és jogi asszisztens felsőoktatási szakképzési szakot is kínál, a jogász diplomával rendelkezőknek pedig angol nyelvű európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzést is ajánl. Az itt végzettek a klasszikus jogi pályák mellett gazdasági területeken, illetve európai uniós intézményeknél is el tudnak helyezkedni.