Hírek Szenior Egyetem címkével

A tavaszi félévben is várja hallgatóit a Debreceni Egyetem speciális képzési programja, a Szenior Egyetem. Elsőként március 1-én, pénteken 16 órai kezdettel Papp László polgármester tart előadást a Főépület Aulájában A kultúra Debrecenben címmel.

Idén már hetedik tanévét kezdi meg a Szenior Egyetem, a Debreceni Egyetem harmadik missziójának keretében az idősebb korosztály számára indított programsorozat, amely az őszi félévben öt előadással várja az érdeklődőket.

Idén már hatodik tanévét zárta a Szenior Egyetem, amely a Debreceni Egyetem (DE) harmadik missziójának keretében nyújt tájékoztatást az intézmény tudományos újdonságairól szépkorú hallgatók számára. Pénteken Matematika a mindennapokban címmel Bérczes Attila professzor, a Természettudományi és Technológiai Kar Matematikai Intézet Algebra és Számelmélet Tanszék vezetője tartott évadzáró előadást.

A tavaszi félévben is gazdag programkínálattal várja a szépkorúakat a Szenior Egyetem előadás-sorozata, amely a Debreceni Egyetem harmadik missziójának keretében ad tájékoztatást a tudományos újdonságokról az idősebb korosztály számára.

Mintegy ezren vettek részt a Szenior Egyetem őszi félévének előadás-sorozatán, amely pénteken zárult Nagy Péter professzor Kénvegyületek az onkológiában című előadásával. A rendezvények a Debreceni Egyetem harmadik missziójának keretében adtak tájékoztatást a tudományos újdonságokról az idősebb korosztály számára, támogatva ezzel is az élethosszig tartó tanulást.

Felvételi változások, rendhagyó tanévnyitó, Kutatók Éjszakája, rangos hazai és nemzetközi konferenciák – ismét a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított a Díszudvar magazin.

Papp László polgármester „Debrecen gazdaságfejlesztése” című előadásával pénteken kezdődött az új tanév a Debreceni Egyetem élethosszig tartó tanulást segítő ismeretterjesztő programjában. A Szenior Egyetem idén ősszel további öt előadással várja az érdeklődő szépkorúakat.

A 2022/2023-as tanév őszi félévében is folytatódik a Debreceni Egyetem speciális képzési programja, a Szenior Egyetem. Elsőként október 7-én, pénteken 16 órai kezdettel Papp László polgármester várja az érdeklődőket a Főépület Aulájában „Történelmi léptékű fejlődés Debrecenben. Gazdaság, innováció – amire 30 évvel ezelőtt senki sem mert gondolni” című előadásával.

Öt előadással folytatódik a Debreceni Egyetem élethosszig tartó tanulást támogató képzési programja. Több mint százhúszan vettek részt pénteken a Szenior Egyetem 2021/2022. tanév tavaszi félévének első rendezvényén.

Ősszel visszatér az intézmény falai közé a Debreceni Egyetem élethosszig tartó tanulást támogató képzési programja. A 2021/2022. tanév októberében kezdődő őszi sorozatában hat előadás szerepel. Az események védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Már megtekinthető a Debreceni Egyetem élethosszig tartó tanulást támogató képzési programjának legújabb előadása. Németh Norbert egyetemi tanár, az Általános Orvostudományi Kar dékánhelyettese „A Vér tudja ő útjait...” címmel a véráramlástan rejtelmeiről beszél az online elérhető videóban.

A legnagyobb videómegosztó portálon kísérheti figyelemmel a közönség a Debreceni Egyetem élethosszig tartó tanulást támogató képzési programja, a Szenior Egyetem tavaszi előadásait. Az első, a Horthy-korszak nagyvárosi bűnözését és bűnügyi újságírását bemutató rész már megtekinthető.

Milyen módon jelenik meg a családbarát szemlélet a különböző hazai egyetemeken a pandémia idején? Erről a témáról szervezett debreceni székhelyű online kerekasztal-beszélgetést a Debreceni Egyetem (DE) Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja.

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett folytatódik a Debreceni Egyetem élethosszig tartó tanulást támogató képzési programja, a Szenior Egyetem. Az első előadást pénteken Várkonyi István farmakológiai szakorvos, a DE KK Infektológiai Klinika igazgatója tartja Koronavírus-járvány címmel.

A technológiatranszfer irodák működtetése hosszútávú befektetés, nem feltétlenül monetáris célok vezérlik, hanem a társadalmi érdekek – hangzott el a Debreceni Egyetem, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és az Egyetemi Technológia- és Tudástranszfer Fórum közös rendezvényén.

Az orvoslás jövőjéről, a helyes szájápolásról, az Alföld piramisairól, valamint az aranybulla királyairól és a magyar történelem Mohács utáni időszakáról is szó lesz a Szenior Egyetem 2019/2020. tavaszi félévének programjában. Az első előadást február 28-án, pénteken 16 órától tartják.

Hat előadással várja az érdeklődőket az őszi félévben a Debreceni Egyetem harmadik missziós tevékenységéhez illeszkedő speciális képzési programja, a Szenior Egyetem. Az első előadás október 4-én, pénteken lesz 16 órától Matematikai érdekességek címmel.

A gyógyszerfejlesztés folyamatáról, Hollandia és a víz különleges kapcsolatáról, valamint az időskori tanulás sajátosságairól is hallhattak a résztvevők a Szenior Egyetem II. évfolyamában. Több mint 400 regisztrált hallgatója volt a Debreceni Egyetem élethosszig tartó tanulást segítő programjának.

Miért drágák a gyógyszerek? Hogyan lesz tízezer jelölt közül csak egy vegyületből készítmény? A farmakológiai kutatás és a gyógyszerfejlesztés titkaiba avatta be a Szenior Egyetem hallgatóit Pórszász Róbert, a Debreceni Egyetem docense.

Telt házzal indult a Debreceni Egyetemen a Szenior Egyetem őszi kurzusa pénteken. A nyitóelőadást „Új gyógyászati eljárások a debreceni klinikákon a 3. évezredben” címmel Berényi Ervin, a Klinikai Központ elnök tartotta az intézmény Élettudományi Központjában.

A Debreceni Egyetem kutatáshasznosítási és gazdaságfejlesztési törekvéseiről, társadalmi szerepvállalásáról, valamint sportkoncepciójáról és a kapcsolódó fejlesztésekről is beszélt Bács Zoltán kancellár a Szenior Egyetem résztvevői előtt.

„A Debreceni Egyetem szerepe a közép-európai tudáshálózat fejlesztésében” címmel Szilvássy Zoltán rektor előadásával október 20-án megkezdődött a Szenior Egyetem két féléven át tartó sorozata.

Gyógyszerkutatások, földrengés- és katasztrófa-előrejelzés, középkori mindennapok, élelmiszerbiztonság – a legfrissebb tudományos eredményekkel gazdagodhatnak azok, akik részt vesznek a Debreceni Egyetem októberben induló kurzusán.