Hírek elearning címkével

Nemzetközi agrárgazdasági képzés oktatóinak tartottak workshopot a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának szakemberei. A kétnapos rendezvényen hét ország képviselői vettek részt személyesen és online.

A Kárpát-medence magyar nyelvű képzéseit fejlesztette az elmúlt négy évben 2 és fél milliárd forintos pályázati forrásból, az Oktatási Hivatallal, valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel közösen a Debreceni Egyetem.

A zeneművészeti felsőoktatás elméleti oldalának erősítésére, az oktatáskorszerűsítési lehetőségek bővítésére 17 oktató közreműködésével 9, hiánypótló e-learning tananyagot készített pályázati támogatásból a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara.

Pályázati forrásból három év alatt csaknem 50 digitális tananyag készül el a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán. A munka várhatóan szeptemberre ér véget, így a tartalmak a tanév kezdetétől már elérhetőek lesznek a hallgatók számára.

A Debreceni Egyetem hallgatói elégedettek az intézmény e-learning rendszerével. Ez derült ki a Gazdaságtudományi Kar által kezdeményezett intézményi felmérésből, amelyben a 2019/20-as tanév II. félévében, a járványhelyzet miatt bevezetett digitális oktatásról kérdezték a diákokat.

A Debreceni Egyetem mind a 14 karán elkezdődött a távoktatás március 23-án. A veszélyhelyzet miatt elrendelt új rend az intézményben mintegy 30 ezer hallgatót és több mint ezerötszáz oktatót érint. A Szenátus döntése nyomán a tavaszi félév – szükség esetén – meghosszabbítható augusztus 31-éig.

A Debreceni Egyetem mind a 14 karán folyamatban van a távoktatáshoz szükséges kurzusok és digitális tananyagok készítése. Az oktatóknak az intézmény Multimédia és E-learning Technikai Központja (METK) nyújt segítséget, hogy március 23-tól minden szakon elkezdődhessen az oktatás.

Nemzeti agrárerdészeti napot tartottak hétfőn a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán. A tematikus program egy ötnapos nemzetközi agrárerdészeti képzés része, melyre öt országból érkeztek szakemberek. Közös tanterveken, oktatási módszertanokon dolgoznak.