Hírek egyetemi sportélet címkével

Újra gyűjtik a sportos aktivitásokért járó pontokat a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) résztvevői. Januárban a Rektori-Kancellári Kabinet és a Gazdaságtudományi Kar dolgozói sportoltak a legtöbbet.

Nevezési rekordot dönthet a nyári Európai Egyetemi Játékok (EUG). A jelentkezés első szakasza lezárult, az előzetes nevezések alapján a 2024-es megmérettetés lehet minden idők legnagyobb létszámú és legnépszerűbb EUG-je. A július 12-én rajtoló viadal előtt számos sportprogrammal is készül a Debreceni Egyetem.

A legnagyobb hazai oktatási szakkiállításon is kiemelt figyelmet kap az Európai Egyetemi Játékok (EUG) eseménye, amelyet a Debreceni és a Miskolci Egyetem közösen rendez idén nyáron. A csütörtökön, a Hungexpón megnyílt szakkiállításon jelentették be, hogy a szervezők mostantól várják az önkéntes segítők jelentkezését a júliusi multisporteseményre.

Az egyetemi épületek díszkivilágításáról, a Zöld Börzéről, egy különleges összművészeti rendezvényről, a Debreceni Nagytemplom kalandos történetéről, a mesterséges intelligencia a mezőgazdaságban történő megjelenéséről és a DEAC futballistáinak szerepléséről is lehet olvasni az Egyetemi Élet című lap idei utolsó számában.

A napokban tartotta díjátadóját és értékelő évzáróját a DEAC Szabadidősport szakosztálya által szervezett Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) a Kazánházban. Az eseményen kiderült, mely szervezeti egységek dolgozói mozogtak a legtöbbet 2023-ban.

Hét éve minden november a csokigyűjtésről szól az UniFit Fitness & Gym Centerben. A Debreceni Egyetem fitneszközpontjának vendégei és dolgozói ezúttal a Kinizsi Pál Általános Iskola alsó tagozatos diákjait örvendeztették meg a mikuláscsomagokkal.

Csordultig megtelt a Víztorony rendezvényterme hétfő délután fiatal önkéntesjelöltekkel. A 2024-es Európai Egyetemi Játékok (European Universities Games, EUG) szervezőcsapata Önkénteskedni jó címmel hívta találkozóra a nyári viadal leendő segítőit, középiskolásokat és egyetemistákat egyaránt.

Már több mint harminc hallgató vesz részt a Debreceni Egyetem élsportolókat segítő programjában. Az intézmény tíz éve működteti a mentorprogramot a kettős életpályamodell részeként, hogy a fiatalok a hazai és világversenyeken túl a vizsgákon is megállják a helyüket.

A jövő nyári, Debrecen-Miskolc közös rendezésű Európai Egyetemi Játékok (EUG), illetve az Önkéntesek Nemzetközi Napja alkalmából találkozót szervez a Debreceni Egyetem leendő fiatal segítői részére.

A Debreceni Egyetemre látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) felügyelőbizottsága a közelgő Európai Egyetemi Játékok (EUG) szervezése kapcsán. A jövő nyári játékokig 228 nap van hátra. A szakemberek véglegesítették a sportprogramot, a versenyzői létszámokat és hamarosan már várják a nevezéseket is.

Egyetlen magyar felsőoktatási intézményként, rögtön hét jó gyakorlattal került be a Debreceni Egyetem a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség Healthy Campus programjának legújabb kiadványába, mely az egyetemi jóllélet szolgáló legjobb példákat gyűjtötte össze a világ minden tájáról.

Több újítás is várható januártól a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjában (DEDM). A DEAC szabadidősport szakosztálya által szervezett játékos dolgozói megmérettetés Európa-szerte egyedülálló, kifejezetten az egyetemi dolgozók mozgását, ezzel együtt pedig egészségük megőrzését célozza.

Nincs másik felsőoktatási intézmény hazánkban, amelyben a képzés, a versenyszervezés, a szabadidősport és az infrastruktúra olyan egyedülálló sportökoszisztémát alkot, mint a Debreceni Egyetemen. Ezt a páratlan egységet mutatja be szombaton a TV2 Értékteremtők magazinja, melyben Bács Zoltán kancellárt faggatva arra keresik a választ, mi a titok, mivel tudják rávenni a dolgozókat, hallgatókat a rendszeres mozgásra.

A Debreceni Egyetem példaértékű sportstratégiája, a többezer verseny- és szabadidősortolót kiszolgáló DEAC, az intézmény sporttudományi képzései és kutatásai, valamint a SET központ is bemutatkozik az Életmódi Magazinban. A riport vasárnap délelőtt látható az országos csatornán.

A Kutatók Éjszakájáról és a Könnyű?zenész Életutak sorozat első estéjéről is szól egyebek mellett az Egyetemi Élet legújabb száma, amelyből azt is megtudhatjuk, hol vannak Csokonai-emlékhelyek Debrecenben, valamint arra is fény derül, hogyan zajlik a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa.

Debrecenben ülésezett a 2024-es Európai Egyetemi Játékok (EUG) Operatív Szervezőbizottsága. A résztvevők négy napirendi pontot tárgyaltak a Nagyerdei Stadionban megtartott tanácskozáson.

Már több mint 1200-an kapcsolódtak be a Debreceni Egyetem egyedülálló, kifejezetten a dolgozók mozgását célzó és szorgalmazó programjába (DEDM), amelyet csaknem másfél éve indított útjára a DEAC szabadidősport szakosztálya.

Rengeteg érdeklődő volt kíváncsi a Debreceni Egyetem E-sport Központjára, valamint a DEAC E-sport szakosztályának működésére a nemrég megrendezett nyílt napokon. A Nagyerdei Stadion külső karéján található létesítménybe nyolcvanan látogattak el a két nap alatt.

A nyári 3x3-as Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokság (EUC) értékelése és a jövő évi Európai Egyetemi Játékok (EUG) előkészületei kapcsán tartott kihelyezett ülést a Debreceni Egyetem szervezőbizottsága Mádon.

Két klinikai egység is dobogón végzett a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjának (DEDM) augusztusi megmérettetésében. A program népszerűsége töretlen, már az egyetem 44 szervezeti egysége verseng hónapról hónapra a dobogós helyekért.

A DE Sporttudományi Koordinációs Intézete jóvoltából és támogatásával országosan egyedülálló, új, innovatív szolgáltatással várja vendégeit a Debreceni Egyetem fitneszterme. Az UniFit Fintess&Gym Centerbe érkezők ezentúl edzés előtti állapotfelméréssel kezdhetik az aktív sportolást.

Újabb szervezeti egységek „jelentkeztek be” a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjának (DEDM) játékos megmérettetésébe. A pontgyűjtés a legmelegebb nyári hónapban sem állt meg, sok munkatárs mozog és tesz az egészségéért.

Összesen négy aranyéremmel tért haza a Debreceni Egyetem két kiváló teniszezője, Bágyi Kinga, a Fogorvostudományi Kar dékánja és Orosz László, az Általános Orvostudományi Kar Sebészeti Intézet adjunktusa a lettországi Jurmalában megrendezett 52. Orvos Tenisz Világbajnokságról.

A legnagyobb elismeréssel beszéltek az EUSA munkatársai a Debreceni Egyetem szervezőbizottságának munkájáról az Európai Egyetemek 3x3-as Kosárlabda Bajnokságának zárásakor. Az esemény gördülékenyen, megoldatlan feladat nélkül fejeződött be.

Címvédéssel, ukrán és litván egyetemek sikerével ért véget az Európai Egyetemek 3x3-as Kosárlabda Bajnoksága Debrecenben. A magyar csapatok közül a rendező Debreceni Egyetem együttesei szerepeltek a legjobban. A lányok a hatodik, a fiúk a tizenkettedik helyen zártak.