Hírek Szolnok Campus címkével

Teljes képzési kínálatát bemutatja a Debreceni Egyetem a Szolnok Campuson január 17-én, szerdán. A beiskolázási rendezvény látogatói megismerhetik az intézmény 13 karát, azok szakjait, valamint a hallgatói szolgáltatásokat, a sport- és ösztöndíjprogramokat. Első kézből tájékozódhatnak a diákok és szüleik a Szolnokon először 2024 szeptemberétől elérhető műszaki képzésekről is.

Tovább bővül a Debreceni Egyetemen (DE) a Tanítsunk Magyarországért (TMO) program. A Szolnok Campuson hamarosan induló képzést követően – Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg mellett – tavasztól így már Jász-Nagykun-Szolnok vármegye általános iskolásai is részt vehetnek a mentorálásban.

Új könyvtári egységet nyitott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) a DE Szolnok Campuson. A DEENK a megújult oktatási kínálathoz igazította az új könyvtári tér kínálatát és a helyiség kialakítását is.

Augusztus 11-ig postai úton kell kollégiumi jelentkezéseiket benyújtaniuk a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatóinak. Az intézmény hat campusán tizenöt kollégiumban 1220 férőhelyet tart fenn idén a gólyáknak. Az egyetem Debrecenben, Hajdúböszörményben, Nyíregyházán és Szolnokon összesen 4943 kollégiumi férőhellyel rendelkezik, vagyis azok negyede az elsőévesek rendelkezésére áll.

A gazdaságtudomány, az agrártudomány és a sporttudomány „rejtélyeivel” ismerkedhetnek meg kicsit másként a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar leendő hallgatói az II. EconoMisteries Nyílt Napon. Június 30-án, pénteken rendhagyó előadásokra várja a fiatalokat a GTK Debrecenben és Szolnokon.

Több mint ezren vettek részt a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán első alkalommal megrendezett DExpón. A beiskolázási nyílt napon a továbbtanulás előtt állók megismerkedhettek a DE tizenhárom karának képzési kínálatával, valamint információkat kaptak az elérhető hallgatói szolgáltatásokról, sport-, ösztöndíj- és tehetséggondozó programokról.

A város egyik legrangosabb kitüntetését, Ezüst Pelikán Díjat adományozott a Debreceni Egyetemnek Szolnok önkormányzata. Az elismerést Bács Zoltán kancellár vette át csütörtök este Szolnokon, a Város Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Sikeresen zárult a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által koordinált, megváltozott munkaképességű embereket támogató projekt, amelynek keretében a Debreceni Egyetem másfél éven át 32 munkavállalót tudott foglalkoztatni a csaknem 36 millió forintos támogatásnak köszönhetően.

Átadták a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán kialakított új Demonstrációs labort. A teremben az Egészségügyi Kar ápoló és védőnő szakos hallgatói a valódiakhoz nagyon hasonlító, illetve részben azokkal megegyező eszközök segítségével tanulhatnak.

Jelentős infrastrukturális beruházásokra készül a Debreceni Egyetem a következő nyolc évben, több mint 400 milliárd forintot költenének a fejlesztésekre, többek között egy szuperkórházra – ismertette Bács Zoltán kancellár az intézmény, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés és a Debreceni Önkormányzat jövőbeni terveit bemutató sajtótájékoztatón.

Játékokkal színesített Interaktív nyílt napokat tart a Debreceni Egyetem a jelentkezők számát tekintve legnépszerűbb kara, a Gazdaságtudományi Kar. Február 2-án a Debrecenben, 3-án a Szolnokon elérhető képzésekről, szakokról lehet majd képet alkotni.

Online nyílt napon népszerűsíti képzéseit a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara. Az érdeklődők megismerhetik a kar képzési és kutatási kínálatát, részletesen hallhatnak a hallgatói szolgáltatásokról, valamint virtuális sétát tehetnek az EK campusán.

A pótfelvételi eljárásban a Debreceni Egyetem volt az egyik legnépszerűbb a hazai felsőoktatási intézmények között. Az új tanévre felvettek száma az általános felvételi eljárással, a határon túli felvételi eredményeivel és az angol nyelvű képzésekre felvettekkel együtt meghaladja a tízezret.

Remekül teljesítettek a Debreceni Egyetem hallgatói a Tokiói Olimpián. Közülük a legeredményesebbnek Bodonyi Dóra, a DE Szolnok Campus hallgatója bizonyult, aki a kajak négyes tagjaként arany-, kajak kettesben pedig bronzérmet szerzett.

Megtartotta első ülését a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma. 2021. július 8-án a testület kibővített ülést tartott a felügyelőbizottság tagjaival, a vagyonellenőrrel, a könyvvizsgálóval és a kuratórium titkárával.

Idén rendhagyó módon, a virtuális térben rendezi meg nagyszabású beiskolázási eseményét, a DExpót a Debreceni Egyetem. Tavaly több mint hatezren vettek részt az egyetem egységei által szervezett, a pályaválasztást segítő programon, melyet ezúttal online formában tartanak meg.

November 16-áig kiürülnek a Debreceni Egyetem kollégiumai. A kormányzati rendelkezések alapján hozott rektori utasítás szerint a hallgatóknak hétfőig kell elhagyniuk szobáikat, kivéve többek között a határon túli magyar és az idegen nyelvű képzésben tanuló külföldi hallgatókat.

Már a Debreceni Egyetemen is tesztelnek koronavírus elleni szert. Milyen döntéseket hozott a Debreceni Egyetem Szenátusa, kik az egyetemi PolgáRock, illetve hogyan vélekedik a rajongókról és a példaképekről Ördög Nóra és Nánási Pál – egyebek mellett ezekről ír az Egyetemi Élet októberi száma.

Új képzéseket indít a Szolnok Campuson a Debreceni Egyetem – egyebek mellett az új szakokról és a Szenátus tagjainak elektronikus megválasztásáról is döntött az intézmény legfőbb döntéshozó testülete szeptemberi ülésén, amelyet a járványveszély miatt újra elektronikus formában hirdettek meg.

A DE Szolnok Campusszal együttműködésben a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának több mint hetven diákja töltötte szakmai gyakorlatát a helyi egészségügyi intézményekben. Dietetikus-, gyógytornász- és népegészségügyiellenőr-hallgatók bővíthették szakmai tudásukat a szolnoki kórházakban.

Miközben a Föld lakosai közül 650 millió elhízott, addig az éhezők száma 817 millió. A hazai közhiedelemmel ellentétben az élelmiszer-pazarlás nem csupán a gazdag országok problémája, bizony Magyarországon is sok ennivalót dobnak a szemétbe.

Új oktatási szemléltető eszközökkel és 500 tölgy facsemetével gazdagodott a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma. A taneszközök a mezőgazdasági géptan megértésében segítik majd a diákokat. Az intézmény a következő tanévben bővíti oktatási kínálatát is.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 172. évfordulója alkalmából a Debreceni Egyetem vezetése az intézmény több mint 100 munkatársát részesítette elismerésben. A kitüntetéseket a megemlékezés elhalasztása miatt későbbi időpontban adják át.

A Debreceni Egyetem a meglévő gazdaságtudományi szakok mellett egészségügyi és műszaki képzések indítását tervezi a Szolnok Campusán, a helyi kórházak pedig a DE orvosképzésébe kapcsolódnának be. Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár a helyszínen beszélt a tervekről.