Hírek sport címkével

Csordultig megtelt a Víztorony rendezvényterme hétfő délután fiatal önkéntesjelöltekkel. A 2024-es Európai Egyetemi Játékok (European Universities Games, EUG) szervezőcsapata Önkénteskedni jó címmel hívta találkozóra a nyári viadal leendő segítőit, középiskolásokat és egyetemistákat egyaránt.

Milyen hangulatban teltek a gólyabálok és a DExpó napjai a Főépületben, miként alakult a debreceni mozik története az elmúlt bő száz évben, műfordítói pályázatot hirdetett a DESzínház, illetve remekül szerepelnek a DEAC férfi röplabdázói – egyebek mellett ezekről olvashatunk a Debreceni Egyetem lapjának decemberi számában.

A Debreceni Egyetem 16 hallgatója kapta meg idén az Év Egyetemi Sportolója Díjat a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) csütörtöki gáláján. A fővárosban rendezett eseményen Bács Zoltán kancellár is elismeréseket adott át.

A DE sportökoszisztémáját és az élsportolók kettős karrierjét támogató programját is bemutatták azon a szerdai konferencián, melyen a Debreceni Egyetemmel és más hazai felsőoktatási intézményekkel kötött együttműködési megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a Kettőskarrier-program kapcsán.

Már több mint harminc hallgató vesz részt a Debreceni Egyetem élsportolókat segítő programjában. Az intézmény tíz éve működteti a mentorprogramot a kettős életpályamodell részeként, hogy a fiatalok a hazai és világversenyeken túl a vizsgákon is megállják a helyüket.

A jövő nyári, Debrecen-Miskolc közös rendezésű Európai Egyetemi Játékok (EUG), illetve az Önkéntesek Nemzetközi Napja alkalmából találkozót szervez a Debreceni Egyetem leendő fiatal segítői részére.

A Debreceni Egyetemre látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) felügyelőbizottsága a közelgő Európai Egyetemi Játékok (EUG) szervezése kapcsán. A jövő nyári játékokig 228 nap van hátra. A szakemberek véglegesítették a sportprogramot, a versenyzői létszámokat és hamarosan már várják a nevezéseket is.

A Real Madrid legendás utánpótlásedzője, Tóth-Zele József pályafutásáról szóló portréfilmet tekinthették meg a Debreceni Egyetem hallgatói és munkatársai kedd este az egyetemi színházteremben. A közönségtalálkozóval egybekötött bemutatón a 88 éves szakember és a film producere, Kovács Barnabás nagykövet is részt vett.

Több újítás is várható januártól a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjában (DEDM). A DEAC szabadidősport szakosztálya által szervezett játékos dolgozói megmérettetés Európa-szerte egyedülálló, kifejezetten az egyetemi dolgozók mozgását, ezzel együtt pedig egészségük megőrzését célozza.

Dankó Kincső, Wladimír Danica, Dudás Bence és Bánszky Dániel képviselte a Debreceni Egyetemet a múlt hétvégén Budapesten rendezett judobajnokságon, amelyen profik és amatőrök is indulhattak. A debreceni egyetemisták közül a legelőkelőbb helyet Wladimír Danica szerezte meg, aki harmadikként zárt.

Nincs másik felsőoktatási intézmény hazánkban, amelyben a képzés, a versenyszervezés, a szabadidősport és az infrastruktúra olyan egyedülálló sportökoszisztémát alkot, mint a Debreceni Egyetemen. Ezt a páratlan egységet mutatja be szombaton a TV2 Értékteremtők magazinja, melyben Bács Zoltán kancellárt faggatva arra keresik a választ, mi a titok, mivel tudják rávenni a dolgozókat, hallgatókat a rendszeres mozgásra.

A Debreceni Egyetem egykori testnevelőinek emlékére ültetett fánál helyezett el koszorút a DE Sporttudományi Koordinációs Intézete kedden. Felidézték a DEAC egykori kiváló labdarúgója, a klub korábbi elnöke, Nyirkos István professzor emlékét is és megkoszorúzták a DESOK mellett felállított szobrát.

A Debreceni Egyetem példaértékű sportstratégiája, a többezer verseny- és szabadidősortolót kiszolgáló DEAC, az intézmény sporttudományi képzései és kutatásai, valamint a SET központ is bemutatkozik az Életmódi Magazinban. A riport vasárnap délelőtt látható az országos csatornán.

A Debreceni Egyetem hazánkban egyedülálló sportökoszisztémáját, széleskörű sporttudományi képzéseit és innovációit is megismerhették az érdeklődők az ország legnagyobb sportkonferenciáján. A rendezvényre több előadással és egyedüli felsőoktatási intézményként standdal is készültek a Sporttudományi Koordinációs Intézet szakemberei.

Megkezdődtek a Kémia Épület belső felújítási munkálatai. Az építkezés miatt lezárták az épület mögötti területet, változik a forgalom rendje és a parkolók elérhetősége a környéken.

Debrecenben ülésezett a 2024-es Európai Egyetemi Játékok (EUG) Operatív Szervezőbizottsága. A résztvevők négy napirendi pontot tárgyaltak a Nagyerdei Stadionban megtartott tanácskozáson.

Már több mint 1200-an kapcsolódtak be a Debreceni Egyetem egyedülálló, kifejezetten a dolgozók mozgását célzó és szorgalmazó programjába (DEDM), amelyet csaknem másfél éve indított útjára a DEAC szabadidősport szakosztálya.

Kiemelkedően szerepeltek a Debreceni Egyetem hallgatói a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján (SHS). A sporttudományi képzéseket nyújtó felsőoktatási intézmények versenyén érmeket és egy sportági bajnoki címet is bezsebeltek a DE kiválóságai.

Rekordszámú csapat nevezett a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa (BJLEK) őszi szezonjára, és ezúttal is megrendezik a női divízió küzdelmeit. A jövőre húsz éves jubileumot ünneplő egyetemi labdarúgó bajnokság különleges jelentőséggel bír a DE sportéletében – hangzott el a sorsoláson.

Rengeteg érdeklődő volt kíváncsi a Debreceni Egyetem E-sport Központjára, valamint a DEAC E-sport szakosztályának működésére a nemrég megrendezett nyílt napokon. A Nagyerdei Stadion külső karéján található létesítménybe nyolcvanan látogattak el a két nap alatt.

A nyári 3x3-as Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokság (EUC) értékelése és a jövő évi Európai Egyetemi Játékok (EUG) előkészületei kapcsán tartott kihelyezett ülést a Debreceni Egyetem szervezőbizottsága Mádon.

A hazai és a nemzetközi sporteseményeken kiemelkedően szereplő hallgatók vehettek át kitüntetést szerdán a yoUDay előtt a Nagyerdei Stadionban rendezett ünnepségen. A Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója címet idén harminchárom versenyző kapta meg.

A fizioterápiás egység szakmai vezetését látta el Szántó Sándor, a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ orvosigazgatója, a Debreceni Egyetem Sportorvosi Tanszékének vezetője a világbajnokságon. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) vezető orvosai elismerően beszéltek az egység felépítéséről és működéséről.

Két klinikai egység is dobogón végzett a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjának (DEDM) augusztusi megmérettetésében. A program népszerűsége töretlen, már az egyetem 44 szervezeti egysége verseng hónapról hónapra a dobogós helyekért.

A Debreceni Egyetem polgárai a 2023/2024-es szezonban is kedvezményesen vásárolhatnak jegyeket a DVSC hazai mérkőzéseire, így az augusztus 17-i Rapid Wien elleni nemzetközi találkozóra is. A Nagyerdei Stadion egyetemi közösségi szektoraiba már bérletet is lehet váltani!