Hírek sport címkével

A nyári 3x3-as Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokság (EUC) értékelése és a jövő évi Európai Egyetemi Játékok (EUG) előkészületei kapcsán tartott kihelyezett ülést a Debreceni Egyetem szervezőbizottsága Mádon.

A hazai és a nemzetközi sporteseményeken kiemelkedően szereplő hallgatók vehettek át kitüntetést szerdán a yoUDay előtt a Nagyerdei Stadionban rendezett ünnepségen. A Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója címet idén harminchárom versenyző kapta meg.

A fizioterápiás egység szakmai vezetését látta el Szántó Sándor, a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ orvosigazgatója, a Debreceni Egyetem Sportorvosi Tanszékének vezetője a világbajnokságon. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) vezető orvosai elismerően beszéltek az egység felépítéséről és működéséről.

Két klinikai egység is dobogón végzett a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjának (DEDM) augusztusi megmérettetésében. A program népszerűsége töretlen, már az egyetem 44 szervezeti egysége verseng hónapról hónapra a dobogós helyekért.

A Debreceni Egyetem polgárai a 2023/2024-es szezonban is kedvezményesen vásárolhatnak jegyeket a DVSC hazai mérkőzéseire, így az augusztus 17-i Rapid Wien elleni nemzetközi találkozóra is. A Nagyerdei Stadion egyetemi közösségi szektoraiba már bérletet is lehet váltani!

A DE Sporttudományi Koordinációs Intézete jóvoltából és támogatásával országosan egyedülálló, új, innovatív szolgáltatással várja vendégeit a Debreceni Egyetem fitneszterme. Az UniFit Fintess&Gym Centerbe érkezők ezentúl edzés előtti állapotfelméréssel kezdhetik az aktív sportolást.

Újabb szervezeti egységek „jelentkeztek be” a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjának (DEDM) játékos megmérettetésébe. A pontgyűjtés a legmelegebb nyári hónapban sem állt meg, sok munkatárs mozog és tesz az egészségéért.

A Debreceni Egyetem kutatói kiderítették, miért nem járnak NB I-es futballmérkőzésekre az egyébként potenciális nézők. Egy frissen megjelent tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a válaszadók több mint 40 százaléka még soha nem volt labdarúgómeccsen.

Összesen négy aranyéremmel tért haza a Debreceni Egyetem két kiváló teniszezője, Bágyi Kinga, a Fogorvostudományi Kar dékánja és Orosz László, az Általános Orvostudományi Kar Sebészeti Intézet adjunktusa a lettországi Jurmalában megrendezett 52. Orvos Tenisz Világbajnokságról.

A legnagyobb elismeréssel beszéltek az EUSA munkatársai a Debreceni Egyetem szervezőbizottságának munkájáról az Európai Egyetemek 3x3-as Kosárlabda Bajnokságának zárásakor. Az esemény gördülékenyen, megoldatlan feladat nélkül fejeződött be.

Kimeríthetetlen forrása a magazinnak a Debreceni Egyetem alumni közössége, amelynek életéről, sikereiről, eseményeiről ad újabb ízelítőt a DEja vu nyári lapszáma.

Címvédéssel, ukrán és litván egyetemek sikerével ért véget az Európai Egyetemek 3x3-as Kosárlabda Bajnoksága Debrecenben. A magyar csapatok közül a rendező Debreceni Egyetem együttesei szerepeltek a legjobban. A lányok a hatodik, a fiúk a tizenkettedik helyen zártak.

Három sportágban csaknem 1100 egyetemi sportoló lépett pályára két nap alatt a tizenhatodik alkalommal megrendezett Campus Sportfesztiválon a Dóczy utcai sportcampuson. A rendezvény ebben az évben is rekordot döntött, a szervezők szerint az évről évre növekvő érdeklődés mutatja a sportfesztivál fontosságát és közösségépítő erejét.

Még soha annyian nem jelentkeztek a Campus Sportfesztiválra, mint ebben az évben. A tizenhatodik kiíráson mintegy 1100-an vesznek majd részt, az ország minden tájáról és a határon túlról is érkeznek egyetemi sportolók a Debreceni Egyetem Dóczy utcai Sportcampusára.

Látványos nyitóünnepséggel vette kezdetét a 3x3 Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság szombat este a Debreceni Egyetem Főépülete előtt. A megnyitón esküt tettek a 35 intézmény sportolói és a játékvezetők is, emellett lélegzetelállító akrobatikus kosárlabda-bemutatót is megcsodálhatott a közönség.

Már a pályák burkolatát készítették a szakemberek szerda délután a 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság helyszínén, a Debreceni Egyetem Főépülete előtti téren. Ezek már az utolsó simítások, péntek reggelre a teljes versenyhelyszín elkészül.

Elkészültek a szombaton kezdődő 3x3 Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság érmei. A csillogó kollekció darabjai tökéletes összhangban vannak az esemény hivatalos logójával, amelynek alapötletét Debrecen fontos jelképei ihlették.

A Debreceni Egyetem hat hallgatója képviselteti magát a 2023-as Nyári Egyetemi Világjátékokon. Az idei Universiadét Chengduban, világszínvonalú létesítményekben rendezik meg július 28. és augusztus 8. között.

A Debreceni Egyetem női és férfi csapata is részt vesz a szombaton kezdődő 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságon. A rendező DE férfi négyesének tagja Neuwirth Bence, a DEAC kiválósága nagyszerű hangulatú versenyre számít.

Átlépte az ezer főt a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjában (DEDM) résztvevők száma. Emellett újabb szervezeti egységek „szálltak be” a játékos dolgozói megmérettetésbe.

Véget ért a kispályás egyetemi labdarúgó bajnokságok tavaszi szezonja. A Kozma Mihály Futsal Kupa tavalyi győztese idén is diadalmaskodott, a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupában azonban elmaradt a címvédés. A döntők napján Buzánszky Jenőről és Nyirkos Istvánról is megemlékezett a Debreceni Egyetem – olvasható a DEHDK PR- és Sajtóiroda beszámolójában.

17 európai nemzet egyetemei, 40 csapat és csaknem 400 résztvevő érkezik a mintegy három hét múlva kezdődő 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságra a Debreceni Egyetemre. Jönnek a címvédők is, így a színvonal és a hangulat is garantáltan egyedi lesz a Főépület előtt megépített pályákon.

A sporttudományi képzési és kutatási tevékenység erősítése érdekében kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem és a Magyar Labdarúgó Szövetség kedden Budapesten, ahol bemutatták a DE kiadásában megjelent, a világ labdarúgásának történetéről szóló új könyvsorozatot. Az eseményen elhangzott: az adatokat, eredményeket, történeteket, portrékat tartalmazó tudományos igényű kiadvány világszinten is egyedülálló és monumentális vállalkozás volt a szerzők részéről.

Érmet szerzett a DE KK Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) májusi versengésében, a Rektori-Kancellári Kabinet pedig harmadszor is az élen végzett a sportos viadalon.

A Debreceni Egyetem átvállalja a 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságra benevezett két ukrajnai csapat költségeit, ezzel támogatja a háború sújtotta ország sportolóit. Július 15-e és 19-e között negyven csapat verseng majd az egyetem Főépülete előtt.