Hírek sport címkével

Indul a könnyűzenei alapképzés, új ösztöndíjat alapított elsőéveseknek és a legjobb középiskolákat is támogatja az egyetem, megnyílt az E-sport Központ és teltház volt az állásbörzén - a Debreceni Egyetem legfontosabb eseményeit, rendezvényeit mutatja be a Debrecen Televízió havi műsora.

Nyolc felsőoktatási intézménnyel, köztük a Debreceni Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ), amellyel az Úszó Nemzet Programban részt vevő oktatók kiválasztását és fejlesztését segítik. Az erről szóló szerződést pénteken írták alá Budapesten, a Debreceni Egyetemet Pető Károly általános rektorhelyettes képviselte.

A DEAC képviseletében Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja is ott lesz a Magyar Olimpiai Bizottság novemberi közgyűlésén. Ez lesz az első tanácskozás, amelyre a Sportegyesületek Országos Szövetsége már jogosult volt delegálni a hazai sportegyesületek képviselőit.

A gátfutó Kozák Luca portréfotójával a címlapon jelent meg az Egyetemi Élet friss száma, amelyből egyebek mellett kiderül, hogy a Debreceni Egyetem is díjazott alkotásokat a Malter Filmfesztiválon. A lap bemutatja Deák Bill Gyulát, Szaffkó Pétert és az idén 140 éves Zsuzsi kisvasutat is.

A jövő évi 3x3 Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokság (EUC), valamint a 2024-es Európai Egyetemi Játékok (EUG) tervezett helyszíneit tekintette meg a Debreceni Egyetemen az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) delegációja. Elsősorban a sporthelyszíneket, illetve a rendezvényeket kiszolgáló egységeket látogatták meg a küldöttség tagjai.

Sportkutatással kapcsolatos tudományos díj alapítása, duális képzés indítása és a közös marketing tevékenység is a tervek között szerepel a Debreceni Egyetem és a DVSC kedden aláírt stratégiai megállapodásában. A két szervezet a jövőben még szorosabbra fűzi kapcsolatait, amelyből a hallgatók profitálhatnak leginkább.

Átadták a Debreceni Egyetem E-Sport Központját, amely hazánk egyedülálló, legnagyobb és kifejezetten oktatási célokat szolgáló e-sport sportlétesítménye. A mintegy 330 négyzetméteres központ a Nagyerdei Stadionban kapott helyet, és 300 millió forintból valósult meg.

Októberben is a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar lett a legaktívabb szervezeti egység a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) versengésében. A GYGYK így duplázni tudott, hiszen az előző hónapban is az ott dolgozók gyűjtötték a legtöbb sportos pontot.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is indít jótékonysági csokigyűjtő akciót az UniFit. A Debreceni Egyetem fitneszcentruma a vendégekkel összefogva szeretne mosolyt csalni gyermekek arcára. Arra kérnek minden edzeni érkezőt, hogy aki tud, egy-egy csokoládéval járuljon hozzá a kicsik boldogságához.

Jövőre három alkalommal is a Debreceni Egyetemre figyel majd a sportvilág, hiszen nagy nemzetközi események helyszíne lesz az ország egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézménye.

A Debreceni Egyetem egykori oktatói előtt tisztelegtek a Sporttudományi Koordinációs Intézet munkatársai és a testnevetőtanár szakos hallgatók kedden a DEAC pálya mellett állított emléktáblánál.

Sport és társadalmi felelősség kérdése - tudomány és gyakorlat krízisek idején témakörben rendezett nemzetközi konferenciát a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Nevelés- és Művelődéstudományi Intézete és az ESA Society and Sport network.

A Debreceni Egyetemen elérhető széleskörű sporttudományi képzéseket, kutatásokat, infrastruktúrát és innovációkat is megismerhették az érdeklődők hazánk legnagyobb sportkonferenciáján.  A budapesti rendezvényre több előadással és standdal készültek a Sporttudományi Koordinációs Intézet szakemberei. 

A Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar lett a legaktívabb szervezeti egység a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) szeptemberi versengésében. Az intézmény dolgozóinak sportolását szorgalmazó program továbbra is nagy népszerűségnek örvend, a legnagyobb közösségi oldalon már csaknem 800 tagja van.

Egy arany-, három ezüst- és három bronzéremmel tértek haza a Debreceni Egyetem hallgatói a Mecsekből, a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozójáról. A kétnapos versenyen hét egyetem képviselői küzdöttek a dicsőségért.

A Debreceni Egyetem több száz hallgatója és dolgozója kapcsolódott be az Európai Unió legnagyobb szabadidősport-programja, a #BeActive eseményeibe. Egy héten át kilenc sportágban küzdöttek a mozogni vágyó egyetemi polgárok az érmekért.

Új vezetőedzővel, visszatért erőcsatárral, korábbi válogatottal és három új légióssal kezdi az idényt a DEAC férfi kosárlabdacsapata. A játékosok és a szakmai stáb komoly fizikai és taktikai felkészüléssel, az egyetem és a város pedig a lehető legjobb játékfeltételekkel járul hozzá a sikeres szezonhoz.

Újra rekordszámú csapat nevezett a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupára (BJLEK), melyen ezúttal is megrendezik a női divízió mérkőzéseit is. Az ellenfeleket hétfőn sorsolták ki a Nagyerdei Stadionban.

Jövő júliusban rendezheti meg a Debreceni Egyetem a 3x3-as Kosárlabda Egyetemi Európa Bajnokságot. Erről is döntöttek az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) hétvégi találkozóján Szlovéniában.

Idén is bekapcsolódhatnak a debreceni egyetemi polgárok a #BeActive eseményeibe. Az Európai Unió legnagyobb szabadidősport-programja szeptember 23-án, pénteken kezdődik. Hallgatók, oktatók, dolgozók is nevezhetnek, kilenc sportágban.

A kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó hallgatókat köszöntötték a Debreceni Egyetem monumentális tanévnyitó stadionshow-ja, a yoUDay keretében rendezett ünnepségen szerdán a Nagyerdei Stadionban.

A Nagyerdei Stadionban tartotta szerdai ülését a 2024-re tervezett Európai Egyetemi Játékok Operatív Szervező Bizottsága. A Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem több verzióval is készül a közös rendezésű multisport versenyre a gyorsan változó gazdasági környezet miatt.

Június és július után augusztusban is a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár dolgozói mozogtak a legtöbbet és gyűjtötték ezzel a legmagasabb pontszámot az intézmény Dolgozói Mozgásprogramjában. A DEENK ezzel elnyerte az év aktív szervezeti egysége címet.

Kiemelkedően népszerű a hallgatók körében is a Debreceni Egyetem fitneszközpontja, az UniFit Fitness & Gym Center. A Nagyerdei Stadionban található modern létesítményben szeptembertől decemberig teljesíthetők az első szemeszter kötelező testnevelés órái.

Története első Szuperkupa-diadalát aratta a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata vasárnap a Tüskecsarnokban, miután 4-1-re legyőzte a bajnok FTC-Telekom gárdáját.