Hírek Campus Fesztivál címkével

Hivatalos megnyitóval, központi Pont Ott Partival, 21 programhelyszínnel és az Európai Egyetemi Játékok záróünnepségével kezdődött meg szerdán az ország második legnagyobb fesztiválja. Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a ponthatárváró eseményen bejelentette: a legjobb felvételi eredményt a vidéki egyetemek közül a Debreceni Egyetem érte el.

Robotok, lézerszkennerek, LED-mátrix és idősszimulátor – csak néhány azokból a programelemekből, melyeket a Debreceni Egyetem kínál szerdától szombatig a Campus Fesztiválon. Az Egyetem Tér színes világa mellett saját zenei színpada is lesz az egyetemnek és a felvételizőket is várja az intézmény a központi Pont Ott Partira.

Megfejthetik a római légiók és a német tengeralattjárók üzenetváltásait, de megpróbálhatnak egy perc alatt kereket cserélni is azok, akik betérnek a 15. Campus Fesztivál egyetemi programhelyszínére, ahol 27 szervezeti egység mutatja be egy-egy téma köré szervezve a tudomány színes, könnyed vagy éppen humoros oldalát. A szerda délután megnyílt Egyetem Tér színpada is változatos programokat kínál, délutánonként beszélgetések, az esti órákban koncertek várják a látogatókat.

Huszonhárom programhelyszínen, rekordszámú, 315 zenei produkcióval, 70 debreceni zenekarral és előadóval várja a látogatókat július 19. és 23. között a 15. Campus Fesztivál a Nagyerdőn. A Debreceni Egyetem idén megújult arculattal és tartalommal jelenik meg a rendezvényen, az Egyetem Téren bemutatkozik az intézmény új programja a KEEP.

Több mint 200 koncert és fellépés 19 programhelyszínen, valamint számtalan egyéb program várja a látogatókat a 14. Campus Fesztiválon. A rendezvény szerda esti hivatalos megnyitóján elhangzott: a fesztiválnak jótékonysági célja is van, a nyitófogadásra megvásárolt támogatói jegyekből befolyt összegből a COVID-árvákat támogatják.

Új helyszínen, minden eddiginél nagyobb területen koncertekkel, tudományos előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel várja a Campus Fesztivál egyetemi helyszíne, az Erasmus35 Színpad – Egyetem Tér a fesztiválozókat. A Debreceni Egyetem a négy nap alatt tizenhat standnál kínál izgalmas látnivalókat és több mint negyvenféle programot.

Kelet-Magyarország legnagyobb nyári zenei eseménye idén teljes kapacitással jelentkezik újra, a szervezők ismét százezres látogatószámban bíznak. A Debreceni Egyetem a korábbiaknál nagyobb területen, új helyszínen, a nemzetköziesítést fókuszba állítva mutatkozik be az idei Campus Fesztiválon.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Ascsillán Endre GE-alelnök, mesteroktató, Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár osztotta meg gondolatait a fejlődésről pénteken a Campus Fesztivál Egyetem Tér színpadán.

Az innováció, a kutatás elősegítése és a Debreceni Egyetem közeljövőben várható fejlesztése kerül szóba azon a pódiumbeszélgetésen, melyet többek között Palkovics László miniszter és Ascsillán Endre GE-alelnök részvételével tartanak a Campus Fesztivál Egyetem tér rendezvényhelyszínén.

A tavalyi szünet után újra megnyitotta kapuit a Campus Fesztivál. A program négy napja alatt 14 színpadon, 200 előadó lép fel a Nagyerdőn. Az idei fesztiválon is külön helyszínen mutatkozik be az egyetem. Az intézmény a kezdetektől szorosan kötődik a fesztiválhoz - hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár

Elefántfogkrém, vegyészvirágoskert, fittségi teszt, mikrobiológiai vizsgálat, biomechanikai laboratórium, fesztiválesküvő és könyvszelfi is várja az érdeklődőket a Campus Fesztivál bejáratánál, az Egyetem Téren. Az „okos” fesztiválhelyszínt szerdán délután nyitották meg.

Több mint 1200 négyzetméteren 30 tudományos stand és 40 színpadi program várja a résztvevőket a Campus Fesztivál „okos” fesztiválhelyszínén, az Egyetem Téren. Az egyetemi helyszín mellett Campus Art és Campus Kid is várja az érdeklődőket.

Az egyedülálló városi, egyetemi és vállalati összefogásról, valamint a fesztiválozók egyenlőségéről beszéltek a Campus Fesztivál csütörtöki hivatalos megnyitóján. Az estnek idén egy különleges, jótékonysági küldetése is volt. A Campus Fesztivál idén is a Dunán innen a legnagyobb.

Látványos kísérletekkel, izgalmas játékokkal, érdekes előadásokkal és koncertekkel már a Campus Fesztivál 0. napján teltházzal nyitott a Debreceni Egyetem fesztiválhelyszíne, az Egyetem Tér.

Új helyszínen, több elsőfesztiválozóval készül a Debreceni Egyetem a Campus Fesztiválra. Az Egyetem Téren idén már a jogászok, a gyógyszerészek és az egyetemi kórház munkatársai is önálló standdal várják a tudományra (is) szomjas fesztiválozókat.