Hírek DEAC címkével

Egy év elteltével csütörtök este ismét összegyűltek a város-, az egyetem és a szakosztályok vezetői, edzői és sportolói, hogy közösen elevenítsék fel a DEAC újfent sikeres szezonját.

Az Informatikai Kar lett a legaktívabb szervezeti egység a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) májusi versengésében. Az egy hónapja meghirdetett, az egyetem dolgozóinak sportolását szorgalmazó programnak a legnagyobb közösségi oldalon már csaknem félezer tagja van.

Csaknem százan vettek részt a hétvégén megrendezett Mad Run futóversenyen Mádon. A DEAC meghívására a határon túlról is érkeztek futók a népszerű borvidéken megrendezett versenyre, ahol minden induló sikeresen teljesítette a távokat.

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata a harmadik Veszprém elleni összecsapásra készül. A kézilabdázók számára véget ér a szezon, az utolsó fordulóban Komáromban lépnek pályára.

Győzelemmel kezdték a bronzcsatát a Debreceni Egyetem férfi futsalosai. Labdarúgóink szépen zárták a szezont, de kézilabdázóink és amerikai futballistáink is nyertek.

A harmadik helyért játszhat a Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata az NB I-ben. Labdarúgóink vasárnap befejezik a szezont, míg kézilabdázóink és amerikai futballistáink az utolsó hazai megmérettetésre készülnek.

A Debreceni Egyetem labdarúgói döntetlent játszottak a szezon utolsó idegenbeli mérkőzésén. A kézilabdázók egygólos vereséget szenvedtek a bajnokságban, ezáltal nehéz helyzetbe kerültek a bennmaradást illetően.

A Debreceni Egyetem labdarúgói a Sényő otthonában vendégszerepelnek vasárnap, és ugyanezen a napon a kézilabdázók Balatonfüreden lépnek pályára. Férfi futsalosaink hétfőn Veszprémben gyűjthetik be a három pontot.

A Debreceni Egyetem női futsalosai a Magyar Kupa után a bajnokságban is megvédték címüket. Labdarúgóink kiütéses győzelmet arattak, és fontos mérkőzést nyertek meg kézilabdázóink is. Az amerikaifutball-csapatnak továbbra sem megy.

A Debreceni Egyetem női futsalcsapata a Magyar Kupa után a bajnokságban is megvédheti címét. A fiúk hétfőn lépnek pályára a Haladás ellen a DESOK-ban, és ugyanitt fogadják a Győrt kézilabdázóink is. Itthon játszanak a labdarúgók és az amerikai futballisták is.

A Debreceni Egyetem női futsalosai arannyal, a fiúk ezüsttel tértek haza Kecskemétről, a Magyar Kupa-döntőről. A labdarúgók egygólos győzelmet arattak Újpesten. A szezon utolsó hazai mérkőzésén kikaptak a kosárlabdázók, de amerikaifutball-csapatunk sem tudott kimászni a gödörből, és pont nélkül maradtak kézilabdázóink is. A röplabdacsapat számára véget ért az idény.

Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram néven indít szervezeti egységek közötti sportos vetélkedést az intézmény és a DEAC Szabadidősport Szakosztálya. A cél egy jó hangulatú, pozitív, motiváló közösség létrehozása, emellett pedig minden hónapban kiderül, melyik szervezeti egység volt a legsportosabb, legaktívabb.

Második mérkőzését is megnyerte a Budaörs ellen a Debreceni Egyetem női futsalcsapata. Röplabdázóink és kézilabdázóink parádés játékkal diadalmaskodtak, ellenben labdarúgóink és floorballosaink vereséget szenvedtek.

Hazai környezetben lép pályára hétvégén a Debreceni Egyetem röplabda- és kézilabdacsapata. Női futsalosaink idegenben folytatják a Budaörs elleni döntőt, és labdarúgóinkra is utazás vár. Floorballosaink egy napon belül két mérkőzést játszanak a bajnokságban.

Remek hetet zárt a Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata, de a lányok is örülhettek, hiszen előnybe kerültek a döntőben. A kézilabdázók fontos mérkőzést nyertek a bajnokságban, az amerikai futballisták pedig a kupában diadalmaskodtak. Labdarúgóink ikszeltek, női röplabdázóink és floorballosaink kikaptak hétvégén.

A juhtenyésztés korszerűsítésében végzett kimagasló munkáját, Jávor András professzor iskolateremtő tevékenységét méltatta Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető az ágazatot érintő új támogatásokról is beszámolt pénteken a Debreceni Egyetem agrárkarának juhtenyésztési konferenciáján, ahol a MÉK új professzor emeritusának munkássága előtt tisztelegtek.

A Debreceni Egyetem női és férfi futsalcsapata fontos bajnokit játszik hétvégén. Hazai pályán gyarapíthatja pontjai számát a DEAC labdarúgócsapata, míg a kézilabdázók, a floorballosok, az amerikai futballisták és a női röplabdázók idegenbe utaznak.

Harmadik mérkőzését is megnyerte a Kistext ellen a Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata a rájátszásban, így az ötödik helyért küzdhet. Labdarúgóink hősies küzdelmet vívtak Kazincbarcikán, míg kosarasaink, amerikai futballistáink és floorballosaink pont nélkül maradtak.

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói újabb győzelemmel folytathatják a KISTEXT elleni rájátszást. Kosárlabdázóink Szeged javíthatnak, labdarúgóink rangadót játszanak az éllovas otthonában. Floorball- és amerikaifutball-csapatunk hazai pályán gyűjtheti be a pontokat.

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a 94. percben szerzett találattal nyert Tiszaújvárosban. Kézilabdázóink hazai pályán diadalmaskodtak a BFKA ellen, míg női röplabdázóink alulmaradtak a Szegeddel szemben.

A Debreceni Egyetem női röplabdázói a Szegedet, a kézilabdázók a Balatonfüredet fogadják a DESOK-ban. A labdarúgók Tiszaújvárosba látogatnak.

Aranyérmet szerzett a Debreceni Egyetem cheerleadercsapata a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon a hétvégén. A pomponos lányok a Senior Freestyle Pom Team kategóriában utasították maguk mögé a teljes mezőnyt.

A Debreceni Egyetem labdarúgói és női röplabdázói győzelemmel zárták a hétvégét. A kézilabdázók, az amerikai futballisták és a rögbisek találkozója már nem sikerült ilyen jól.

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata hazai pályán az Újpest ellen folytatja a felsőházi küzdelmeket. Itthon játszanak a DEAC floorballosai és rögbisei is. A labdarúgók, kézilabdázók és a női röplabdázók idegenben lépnek pályára a pontszerzés reményében. Amerikaifutball-csapatunk megkezdi a bajnokságot.

Néhány perc erejéig bárki kosárlabdasztárnak érezhette magát csütörtök délelőtt a Debreceni Egyetemen. A Főépület Díszudvarában állították ki ugyanis a férfi kosárlabda Európa-bajnokság győztesének járó díszes serleget.