Hírek DEAC címkével

Az egyetemi sportklub történetének legkiemelkedőbb eseményeit mutatja be az a helytörténeti fotókiállítás, amely „Százévnyi DEAC” – Fejezetek a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club életéből címmel hétfőn nyílt a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban.

Megvédte címét a Magyar Kupában a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata. Kosárlabdázóink pont nélkül tértek haza Körmendről, női futsalosaink és férfi röplabdázóink itthon, a lányok Jászberényben szenvedtek vereséget.

A Magyar Kupa final fourra készül a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata. Kosárlabdázóink Körmendre, női röplabdázóink Jászberénybe, míg férfi futsalosaink a Nyírgyulaj otthonába látogatnak. Férfi röplabdázóink idei első bajnokijukat játsszák, női futsalosaink hazai pályán gyűjthetik be a pontokat.

A testkultúráról, az egészséges életmódról, a testedzés és a mozgás jótékony élettani hatásairól is tanulhatnak a testnevelőtanár és a testnevelőtanár-gyógytestnevelő szakra jelentkezők. A Debreceni Egyetem képzése számos kutatási és elhelyezkedési lehetőséget kínál a leendő hallgatónak.

Két győzelemmel zárták a hétvégét a Debreceni Egyetem jégkorongozói. Női futsal- és röplabdacsapatunk szintén hozta a mérkőzését, míg kosarasaink és floorballosaink vereséget szenvedtek.

Hosszabb kihagyás után újra Erste Liga-mérkőzést játszhat a DEAC jégkorongcsapata. Kosárlabdázóink a jó formában lévő Sopron otthonában lépnek pályára, míg férfi futsalosaink hazai pályán a Veszprémet fogadják, a lányok a Tolnához utaznak. Női röplabdázóink az Egert látják vendégül.

Az idei szezonban veretlen és a bajnokságot magabiztosan vezető Falco együttesét fektette kétvállra a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata az NB I-ben. Női röplabdázóink az Eötvös DSE elleni derbin diadalmaskodtak.

A Debreceni Egyetem kosárlabdázói vasárnap a bombaformában lévő Falcót látják vendégül az NB I-es bajnokságban. Idei utolsó mérkőzésére készül női röplabdacsapatunk.

Záróvizsgát tett a DE országosan egyedülálló, kétféléves sportanalitikus képzésének első évfolyama. A tavaly indult posztgraduális kurzus a sportkluboknál, akadémiáknál dolgozó szakembereknek ad megfelelő tudást a modern teljesítménydiagnosztikai eszközök használatához és az eredmények értelmezéséhez.

A Debreceni Egyetem labdarúgói idei utolsó mérkőzésükön 5-3-ra diadalmaskodtak. Jégkorongozóink a Titánok felett arattak kiütéses győzelmet, és sikerrel zárták a hétvégét kézilabdázóink, női futsalosaink és női röplabdázóink is.

Két Erste Liga-mérkőzést játszanak itthon a következő napokban a Debreceni Egyetem jégkorongozói. Szintén hazai környezetben lép pályára kézilabda-, röplabda- és férfi futsalcsapatunk. Labdarúgóink idei utolsó mérkőzésükre készülnek, női futsalosaink rangadó előtt állnak.

A Dóczy utcai sportpálya főlelátójának átalakításával és bővítésével folytatódik a Debreceni Egyetem sportinfrastruktúrájának fejlesztése. Kívül-belül egyedi, az oktatást is segítő korszerű épületegyüttes épül a sporttelepen nettó 1,3 milliárd forintból 2022 év végére. A bontás a napokban kezdődött.

Két nehéz mérkőzést játszott a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata. Férfi futsalosaink a címvédő otthonában maradtak alul, a lányok hazai pályán magabiztos győzelmet arattak. Kéziseink meglepetésre a Cegléd ellen diadalmaskodtak, és labdarúgóink is újabb pontokkal gazdagodtak. Röplabdázóink kikaptak.

Egy hazai és egy idegenbeli mérkőzés vár a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatára. Férfi futsalosaink a címvédőhöz látogatnak, a lányok itthon lépnek pályára. Labdarúgóink Salgótarjánba, kéziseink Abonyba, női röplabdázóink Nyíregyházára utaznak. Férfi röplabdacsapatunk a Kaposvárt fogadja.

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata a rendes játékidő után fordította a maga javára a DVTK elleni mérkőzést. Labdarúgóink és női röplabdázóink magabiztos győzelmet arattak idegenben, míg női futalosaink egy ponttal gazdagodtak. Kikaptak férfi röplabdázóink, kéziseink és rögbiseink.

Megjelent a Debreceni Egyetem digitálisan elérhető lapjának legújabb száma, amelyben egyebek mellett arról írnak, hogy milyen lett a Learning Center, milyen volt a darules a Hortobágyon, és mivel jár, ha egyetemistaként önkéntes tartalékos katonai szolgálatra jelentkezünk.

Egy idegenbeli és egy hazai mérkőzés vár a Debreceni Egyetem jégkorongozóira. Mindkét futsalcsapatunk Budaörsön vendégszerepel. Kézilabdázóink Vecsésre, röplabdázóink Kazincbarcikára, rögbiseink Kecskemétre utaznak. Labdarúgóink utolsó idei utolsó hazai mérkőzésüket a Sényő ellen zárják.

Edzőváltással járt a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatának újabb veresége. Női futsalosaink és röplabdázóink, valamint kézilabdázóink és labdarúgóink magabiztos győzelemmel zárták a hétvégét. Férfi röpiseink megszorongatták a MAFC-ot, de pont nélkül maradtak.

A Debreceni Egyetem kosarasai tévés mérkőzésen fogadják a Szeged együttesét, míg kéziseink a Mezőkövesdet, női röpiseink a Jászberényt látják vendégül. A többi csapatunk idegenben lép pályára: labdarúgóink Tállyára, női futsalosaink Tiszaújvárosba, férfi röplabdázóink a fővárosba utaznak.

Miről szólt az Erasmusdays, és milyen volt a GTK, valamint a MÉK közös Kari Napja? Mi történt a Debreceni Egyetem Zöld Börzéjén, illetve hogy szerepeltek a DEAC kosárlabdázói az új szezon elején? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre lehet választ kapni az Egyetemi Élet új számából.

Felemás hétvégét zártak a Debreceni Egyetem jégkorongozói. Kosarasaink pont nélkül tértek haza és röplabdázóink, valamint rögbiseink mérkőzése sem sikerült jól. Női futsalosaink és röplabdázóink kiütéses győzelmet arattak, labdarúgóink döntetlent játszottak.

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata Győrben és Dunaújvárosban vendégszerepel a következő napokban, míg kosarasaink Oroszlányba, női röplabdázóink Egerbe utaznak. Futsalosaink, férfi röplabdázóink, labdarúgóink és rögbiseink itthon harcolnak majd a pontokért.

Sikerrel zárta a hetet a Debreceni Egyetem labdarúgó-, kosárlabda-, valamint női röplabda- és futsalcsapata. Férfi röplabdázóink, futsalosaink és kéziseink nem szereztek pontokat a hétvégén. Jégkorongozóink mérlege egy győzelem és egy vereség.

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata hazai pályán javítana. Jégkorongozóinkra szombaton és hétfőn is Erste Liga-mérkőzés vár. Futsalosaink és kézilabdázóink idegenbe utaznak, röplabdázóink és labdarúgóink városi rangadóra készülnek.

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapatának hétvégi mérlege egy győzelem és egy vereség. Röplabdázóink és labdarúgóink hazai győzelemmel zártak, míg kéziseink kikaptak a Békés otthonában.