Hírek DEAC címkével

A 2023/2024-es idényben utoljára lépnek pályára a Debreceni Egyetem kézilabdázói és labdarúgói. Mindkét együttes hazai pályán búcsúzhat a közönségtől.

Miskolcon lezárta a DVTK elleni párharcot a Debreceni Egyetem női futsalcsapata. Döntetlent játszottak a labdarúgók, kikaptak a kézilabdázók.

A Debreceni Egyetem női futsalosai esélyesként várhatják a bajnoki bronzcsata visszavágóját Miskolcon. Idegenbe utaznak a labdarúgók és a kézilabdázók is.

Újabb egység került a kiemelt kategóriába az idén kétéves Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramban (DEDM). A DE Egyetemi és Nemzeti Könyvtár munkatársai nemcsak sokat mozognak, de a közösségépítésben is élen járnak.

A Debreceni Egyetem női futsalcsapata megvédte címét a Magyar Kupában. Győzelemmel zárta a hétvégét a labdarúgó együttes is, amely a kis Loki elleni derbin szerezte meg a három pontot.

Több mint kétszáz résztvevő csaknem ezer kilométert teljesített a Debreceni Egyetem dolgozóinak 24 órás mozgáskihívásán. Arra vállalkoztak, hogy egy teljes napon át, egymást váltva futnak, illetve gyalogolnak a Dóczy utcai sportcampus rekortán pályáján.

A Debreceni Egyetem női futsalosai a Magyar Kupa négyes döntőjére utaznak. A labdarúgók derbit játszanak a kis Loki ellen.

Neves szakemberrel bővült a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet munkatársainak köre. László Csaba személyében olyan tapasztalt mester igazolt Debrecenbe, aki edzői pályafutását Németországban, a Borussia Mönchengladbachnál kezdte, korábban másodedzőként segítette a magyar válogatottat, de Uganda és Litvánia nemzeti együttesét is irányította, valamint a skót Heart of Midlothian és Dundee United gárdájánál is megfordult.

Sikerrel teljesítette a DEAC összes egysége a 18. UltraBalaton távját. Szombat délelőtt mindenki rendben befutott Balatonfüreden a 211 kilométeres tókerülő viadalon. A DE-dolgozókból álló két duó és a négyes csapat jótékonysági céllal vágott neki a távnak, Kneifel Ádin gyógyulásáért.

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata elhozta a három pontot Egerből, a női futsalosok pedig megtették az első lépést a bronzérem felé. Kikaptak a kosarasok és a kézisek.

Nehéz dolga lesz a Debreceni Egyetem kézilabdacsapatának, amely az élvonalba már feljutott Győrt fogadja. Hazai pályán kezdik a bronzcsatát a női futsalosok, a fiúk Szombathelyre utaznak. A labdarúgók és a floorballosok szintén idegenben lépnek pályára.

Benépesült a Dóczy utcai sportcampus május 1-jén, több ezren látogattak ki a DEAC családi napjára. Kipróbálhatták a Debreceni Egyetem sportklubjának húsz sportágát, találkozhattak élvonalbeli sportolókkal, DEAC-Kalandra indulhattak, ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt, a legkisebbeket pedig mindezek mellett ugrálóvár és kézműves sarok várta. 

Egymást váltva futnak, gyalogolnak egy teljes napon át a Debreceni Egyetem dolgozói május 9-én reggel 8 órától a Dóczy utcai sportcampuson. A 24 órás mozgáskihívással az egyetemi közösség egyben csatlakozik a Mozdulj EGYÜTT Debrecen május 1-11-e közötti programsorozatához és a Magyar Sport Napjához.

A Debreceni Egyetem is csatlakozott a „Mozdulj EGYÜTT Debrecen – 10 nap a mozgás jegyében” kampányhoz. A DEAC családi nap, a Dolgozói Mozgásprogram 24 órás kihívása és az Unifit nyílt napja is a május elsejétől 11-éig tartó sportprogramsorozat időszakába esik.

Jótékonysági céllal kerülik meg a "magyar tengert" a DEAC terepfutó szakosztályának sportolói az idei UltraBalatonon, a hétvégén. Az UB-csapat tagjai egy ritka genetikai betegséggel küzdő debreceni kisfiú, Kneifel Ádin gyógyulásáért fognak össze.

A Debreceni Egyetem kézisei újabb győzelmet arattak a bajnokságban. A labdarúgók közel álltak a sikerhez, a kosárlabdázók kikaptak hazai pályán.

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata az 5-8. helyért folytatja a Honvéd ellen. Itthon lépnek pályára a labdarúgók, a futsalosok és a női röplabdázók. A kézisek idegenbe utaznak.

A Debreceni Egyetemi Atlétikai Club idén május 1-jén, szerdán rendezi az immár hagyományos és nagy népszerűségnek örvendő családi napját, amelyen számos sportággal ismerkedhetnek meg a kilátogatók.

A Debreceni Egyetem kosár- és röplabdacsapata is hátrányba került a párharcban. A labdarúgók a listavezető otthonában maradtak alul, rangadót nyertek ugyanakkor a női röplabdázók és a kézilabdázók.

Milyen témát járt körbe az Állam- és Jogtudományi Kar legutóbbi Lex Cafe előadása, mely karok hallgatói ünnepeltek együtt a tanári bálon, hogyan nyerte el mai formáját a Nagytemplom és a Református Kollégium között található Emlékkert és miként alakult a DEAC férfi röplabdacsapatának negyeddöntője a Pénzügyőr ellen – egyebek mellett ezekről is lehet olvasni az Egyetemi Élet új számában.

A Debreceni Egyetem kosárlabdázói a továbbjutásért, a röplabdázók a bronzéremért küzdenek. Rangadó vár a labdarúgókra, valamint a futsalosokra. Nehéz megmérettetés előtt a kézisek és a floorballosok.

A hétvége ezúttal nem alakult a legjobban a Debreceni Egyetem együttesei számára. Csak az amerikaifutball-csapat tudott nyerni, a labdarúgók és a kézisek döntetlent játszottak, a többiek kikaptak.

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a ZTE ellen játszik a negyeddöntőben. A női futsalosoknak mindenképpen nyerniük kell a Tolna otthonában. Hazai környezetben lépnek pályára a labdarúgók és a floorballosok, míg a kézilabdázók Ózdra utaznak.

Ismét sokat mozogtak a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjának (DEDM) résztvevői. A Rektori-Kancellári Kabinet másodszor lett a hónap legaktívabbja a kis szervezeti egységek versenyében, így a kiemelt kategóriában folytathatja a sportos versengést. A szervező DEAC szabadidősport szakosztály 24 órás mozgáskihívást is szervez májusban.

Közel volt a meglepetéshez a Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata az Extraliga elődöntőjében. A kézilabdázók győzelemmel térhettek haza Szegedről és nyertek a női röpisek is. A labdarúgók döntetlent játszottak, míg a női futsalosok és a floorballosok kikaptak.