Hírek DE KK Gróf Tisza István Campus címkével

A külföldi betegek alapellátásának koordinálásáért, valamint orvosszakmai felügyeletéért és a szakterület fejlesztéséért felelős elnöki megbízottnak nevezte ki Papp Csabát, a DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatóját Szabó Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke.

A járványügyi mutatók kedvező alakulása következtében március 26-tól, azaz keddtől megszűnt a kötelező maszkhasználat a Debreceni Egyetem Klinikai Központ mindhárom campusán.

Ismét lehet látogatni a betegeket a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Az intézményben március 22-től, péntektől feloldották a látogatási tilalmat. A maszkviselés egyelőre továbbra is kötelező.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Auguszta telepén is befejeződött a járóbeteg-ellátás informatikai fejlesztése. A beruházás részeként a rendszer működtetéséhez szükséges szoftvereket, sorszámnyomtató automatákat, monitorokat helyeztek üzembe a szakrendeléseken. A korszerűsítés eredményeként szervezettebb és az eddiginél is színvonalasabb lesz a betegellátás folyamata a Klinikai Központban.

Országos szakfelügyelő főorvossá nevezték ki Bodor Miklóst, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Endokrinológiai Részlegének vezetőjét. A szakember célja, hogy szakfelügyelői tevékenységével is hozzájáruljon a belgyógyászat, endokrinológia, diabétesz és anyagcsere betegségek szakterületének fejlődéséhez, a betegellátás színvonalának további emeléséhez.

Átadták a Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjat. A magyar ápolók napja alkalmából nyolc szakdolgozó vehette át az elismerést magas színvonalú és példamutató szakmai munkájáért a Debreceni Egyetemen rendezett hétfői ünnepségen. Az ünnepi eseményen Elnöki Díszoklevél adományozására és főorvosi kinevezések átadására is sor került.

Az egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma folytatta látogatásait a DE Klinikai Központ egységeiben. A testület tagjai a klinikák működéséről, terveiről, szervezeti felépítéséről tájékozódtak. Ezúttal a Klinikai Központ Pszichiátriai és Pszichoterápiás, Ortopédiai és Traumatológiai, Szülészeti és Nőgyógyászati, Sürgősségi, valamint Neurológiai Klinikáján, illetve az Egynapos Szemészeti Központban járt a kuratórium elnöke és a testület több tagja.

Látogatási tilalom lép életbe február 8-tól a Debreceni Egyetem Klinikai Központ valamennyi campusán. A rendelkezés visszavonásig érvényes.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campusán működő Tüdőgyógyászati Klinikán, a Neurológiai Klinikán és a Belgyógyászati Klinika "A" épületében február 2-től látogatási tilalom lép életbe. A maszkviselés pedig továbbra is kötelező a Klinikai Központ valamennyi betegellátó egységében.

Január 18-tól, csütörtöktől megszűnik a látogatási tilalom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikán, az Ortopédiai és Traumatológiai, valamint az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinikán. Így jelenleg a Klinikai Központ valamennyi betegellátó egységében lehet látogatni a betegeket. A maszkviselés viszont továbbra is kötelező.

Novemberben lezárult a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának legnagyobb szerkezeti átalakítása, a csaknem három évig tartó integráció, így létrejött az ország egyik legmeghatározóbb egészségügyi intézménye. Az integrációval nemcsak a korábbinál is színvonalasabb gyógyító munka feltételeit teremtették meg, hanem a Debreceni Egyetem oktatási és kutatási tevékenysége is fejlődött. Ennek eredményeként számos új oktatótermet alakítottak ki, melyek közül kettőt kedden adtak át az Infektológiai Klinikán.

Eredményesen lezárult a Debreceni Egyetem Klinikai Központ szervezeti integrációja, átadták a gyermekpszichiátria megújult Bartók Béla úti épületét, megkezdte működését az integrált Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika és bővül a Gróf Tisza István Campus egészségügyi szolgáltatásainak rendszere – egyebek mellett ezekről a témákról olvashatnak az Egészségközpont Magazin őszi-téli számában.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán működő Ortopédia és Traumatológia Klinikán december 9-től látogatási tilalom lép életbe. A maszkviselés pedig továbbra is kötelező a Klinikai Központ valamennyi betegellátó egységében.

A Reumatológiai Klinikán és a Bőrgyógyászati Klinikán tartott kihelyezett ülést kedden az intézményt fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma. A testület tagjai részletesen tájékozódtak a klinikákon zajló gyógyító, valamint oktatói és kutatói tevékenységekről, emellett megismerték azokat az eredményeket és terveket, melyek a betegellátás fejlesztéséhez kapcsolódnak.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján gyógyuló betegeket kedden és szerdán is meglátogatta a Mikulás. A Katasztrófaorvosi és Karitatív Koordinációs Központ és a DEKOM Mikulása kutyaszánon, a tűzoltóké pedig a kórház tetejéről egy kötélen leereszkedve, az ablakon át érkezett, hogy édességekkel ajándékozza meg a gyerekeket.

December 6-tól ismét lehet látogatni a betegeket a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campusán működő Belgyógyászati Klinika Hematológiai Osztályán, illetve a Gróf Tisza István Campuson működő Neurológiai osztályon. A maszkviselés viszont továbbra is kötelező a Klinikai Központ valamennyi betegellátó egységében.

Befejeződött a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Bartók Béla úti gyermekpszichiátriai épületének korszerűsítése, ahol a Gyermek - és Ifjúságpszichiátriai Osztály járóbeteg-szakrendelései működnek, illetve itt kapott helyet a Klinikai Szakpszichológiai Központ is. A mintegy 900 millió forintos pályázati támogatásból korszerűsített intézményt hétfőn adták át ünnepélyesen.

Az adventi várakozás részeként a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Főépülete, a park és a Professzorok szoborkompozíció is ünnepi díszkivilágítást kapott. A fényeket minden nap megcsodálhatják az érdeklődők személyesen és a Klinikai Központ weboldalán is.

A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma a Belgyógyászati, valamint az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikán tartott kihelyezett ülést csütörtökön. A testület tagjai tájékozódtak a klinikák gyógyító-, oktató-, és tudományos tevékenységéről, illetve ismertették a betegellátással kapcsolatos terveket.

Befejeződött a Debreceni Egyetem Klinikai Központ főépület, Elnöki Hivatal felújításának első üteme. A beruházás során elvégezték az épület külső rekonstrukcióját, kiépítették a homlokzatvilágítást, megszépítették a parkot és restaurálták a Professzorok szoborcsoportot. Az épületet Advent első vasárnapjától ünnepi díszkivilágításban csodálhatják meg az érdeklődők.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szemklinikáján kialakított új műtőben a csúcstechnológiás eszközök használatával biztonságosabban és rövidebb idő alatt végezhetők el a retinasebészeti operációk. Az új műtőt csütörtökön adták át ünnepélyesen.

Az egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma a Klinikai Központban tartotta legutóbbi kihelyezett ülését. A szerdai rendezvényen bemutatták a napokban lezárult klinikai integrációs folyamat eredményeit és a legfontosabb fejlesztési tervekről is beszámoltak.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika Kardiológiai és Szívsebészeti részlegén november 30-tól látogatási tilalom lép életbe. Az intézkedés csütörtöktől visszavonásig érvényes.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinikán végzik a legtöbb pajzsmirigyműtétet Magyarországon, és az indocianin zöld technika alkalmazásában hazánkban az intézmény szakemberei rendelkeznek a legnagyobb tapasztalattal. A legmodernebb eljárásokat előadásokon és élő műtéti közvetítéseken egy onko-sebészeti kurzus keretében mutatták be a hazai szakembereknek.

November 25-től megszűnik a látogatási tilalom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán működő Ortopédia és Traumatológia Klinika C részlegén. A maszkviselés viszont továbbra is kötelező a Klinikai Központ valamennyi betegellátó egységében.