Hírek jótékonyság címkével

Csaknem 15 kiló csokoládét gyűjtöttek össze a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán az elmúlt hetekben az év végi karácsonyi jótékonysági akciójuk keretében. Az adomány rászorulóknak történő szétosztásáról a Debreceni Karitatív Testület fog gondoskodni.

Hét éve minden november a csokigyűjtésről szól az UniFit Fitness & Gym Centerben. A Debreceni Egyetem fitneszközpontjának vendégei és dolgozói ezúttal a Kinizsi Pál Általános Iskola alsó tagozatos diákjait örvendeztették meg a mikuláscsomagokkal.

Milyen volt egykor a színházi élet a cívisvárosban, miként kommunikálnak a fák egymással és hogyan változott a DEAC kosárlabdacsapatának a kerete – címszavak a Debreceni Egyetem újságjának friss számából.

A legnagyobb elismeréssel beszéltek az EUSA munkatársai a Debreceni Egyetem szervezőbizottságának munkájáról az Európai Egyetemek 3x3-as Kosárlabda Bajnokságának zárásakor. Az esemény gördülékenyen, megoldatlan feladat nélkül fejeződött be.

A Debreceni Egyetem élő kapcsolatot ápol a történelmi egyházakkal és ezekhez hasonlóan támogatja, erősíti saját közösségét, hozzájárulva ezzel az oktatás, a kutatás és a gyógyítás fejlődéséhez – hangsúlyozta Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye alakulásának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett Katolikus Bálon.

Több száz kilónyi ruhaneműt és cipőt ajándékoztak a húsvéti ruhagyűjtési akció lezárásaként a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának munkatársai és hallgatói a debreceni Kamilla Családok Átmeneti Otthonában élő rászorulóknak.

Egyedülálló ösztöndíjrendszer, Komondor a Kassai úti campuson, világjáró hallgatók, unikális orvosi berendezés, Marco Rossi rendhagyó órája és jótékony ovisok – a Debreceni Egyetem legfontosabb eseményeiről, aktualitásairól láthatnak tartalmas riportokat, interjúkat az intézmény saját gyártású magazinműsorában. A februári adás már megtekinthető az unideb.hu-n és az egyetem Youtube-csatornáján.

Egyedülálló ösztöndíjrendszer, kitüntetések, innovatív húskészítmények, reményt nyújtó óvodások, Marco Rossi és Komondor az egyetemen – ismét a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított a Díszudvar magazin.

Ötszáz lila léggömb színesítette az eget pénteken a Debreceni Egyetem Főépülete előtti téren. A kívánságokkal, vágyakkal teli környezetbarát lufikat közösen repítették fel a gyermekklinikán gyógyuló gyermekek és egészséges óvodások, így bátorítva, lelkesítve beteg társaikat a felépülésre. A figyelemfelhívó akciót a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány idén nyolcadik alkalommal szervezte meg.

Hátrányos helyzetű és menekült gyerekek számára szerveztek színes programokat és látványos felvonulást a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar hallgatói a Magyar Vöröskereszttel és a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesülettel közösen. A rendezvények kapcsán összegyűjtött adományokat a hosszúpályi nemzetiségi óvodának ajánlja fel a GYGYK.

Egy hónapon át gyűltek az édességek az UniFit Fitness & Gym Centerben, hogy aztán mosolyt csalhassanak a Kuruc Utcai Óvoda gyermekeinek arcára. A Debreceni Egyetem fitneszcentruma – tovább ápolva a sokéves hagyományt – a vendégekkel összefogva kedveskedett a kicsinyeknek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is indít jótékonysági csokigyűjtő akciót az UniFit. A Debreceni Egyetem fitneszcentruma a vendégekkel összefogva szeretne mosolyt csalni gyermekek arcára. Arra kérnek minden edzeni érkezőt, hogy aki tud, egy-egy csokoládéval járuljon hozzá a kicsik boldogságához.

A beteg gyermekek gyógyítását támogatja felajánlásával Battai Sugár Katinka. A DEAC világbajnok kardvívója felső védőruháját, az úgynevezett lamét a Gyermekgyógyászati Klinika „Gyermekeinkért” alapítványának adományozta. Az ereklyét hamarosan elárverezik, az így befolyt összeget pedig a gyermeksürgősségi ellátás fejlesztésére fordítják.

Ünnepi és rendhagyó tanévnyitó, rangos hazai és nemzetközi konferenciák, új szervezetek, kurzusok, nagylelkű adomány - a Debreceni Egyetem legfontosabb eseményeit, rendezvényeit mutatja be a Debrecen Televízió havi műsora.

Több mint 36 millió forint gyűlt össze az ukrajnai menekültek megsegítésére a Debreceni Egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma által kezdeményezett Békekoncerthez kapcsolódó jótékonysági adománygyűjtés során. A felajánlásokat öt segítő szervezet költheti el a háború miatt nehéz helyzetbe került emberek ellátására, támogatására.

A Debreceni Egyetem önkéntes hallgatói már több mint két hónapja teljesítenek szolgálatot a biharkeresztesi határon. Eddig hatszáz alkalommal segítették a rendőrség munkáját tolmácsolással, megkönnyítve ezzel a határra érkező menekültek idegenrendészeti eljárásainak lefolytatását.

Gyermeknapi programot tartottak a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika kis betegeinek és hozzátartozóiknak. Ezzel párhuzamosan egy helyi cég több millió forintos adományt adott át a Gyermekklinika alapítványának.

Több száz kilónyi ruhát gyűjtöttek össze a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának munkatársai és hallgatói a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület javára, akik helyi rászorulóknak továbbítják a ruhaneműket.

Megteltek a padsorok a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kezdeményezésére életre hívott péntek esti adománygyűjtő békekoncerten a Nagytemplomban. A Debreceni Egyetemet fenntartó alapítvány, a történelmi egyházak és a város összefogásban, együtt szervezték a lélekindító békekoncertet a kárpátaljai bajbajutottak megsegítéséért.

Rövid idő alatt 25 millió forint gyűlt össze a Békekoncert bankszámláján. A Debreceni Egyetem és a fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány, a történelmi egyházak és a város összefogásában életre hívott, Debrecen neves komolyzenei együtteseit felvonultató eseményre ezreket várnak péntek este a Nagytemplomba és a Főtérre.

Monumentális és különleges újdonság lesz a pénteki, debreceni segélykoncert – erről beszélt az M5 Librettó című műsorában Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány elnöke és Somogyi-Tóth Dániel, a békekoncert művészeti vezetője.

A Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának munkáját segíti az idei Zenélő Medikusok Jótékonysági Koncerttel a MediChoir Hallgatói Kórus. A befolyó összegből új eszközökkel, kórtermi fejlesztésekkel támogatnák a klinika gyógyászati tevékenységét.

Ismert és népszerű Bach, Händel és Saint-Saëns-művek is felcsendülnek a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány, az egyetem, a történelmi egyházak és Debrecen összefogásában szervezett május 6-i békekoncerten – hangzott el a DTV Esti Közelkép című műsorában, ahol Kossa György kuratóriumi elnök és Fekete Károly református püspök volt a vendég.

A Debreceni Egyetem Humanitárius Koordinációs Bizottságának felhívására már félszáznál is több egyetemi hallgató lát el önkéntes feladatokat a biharkeresztesi határnál. Továbbra is várják az önkénteseket, az új jelentkezők a fővárosba tartó vasútvonalon segíthetik az ukrajnai háború elől menekülőket.

Együttműködésre hívta a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány, az Egyetem a város és a történelmi egyházak vezetőit, hogy összefogva, a közösség erejével, együtt segítsenek az ukrán-orosz konfliktus miatt bajbajutott embereknek. Május 6-án nagyszabású segélykoncertet rendeznek adománygyűjtéssel egybekötve.