Hírek felvételi címkével

A Campus Fesztiválon tartják idén az általános felsőoktatási felvételi eljárás központi ponthatárváró eseményét, július 24-e, szerda este 20 órakor a nagyszínpadon Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter részvételével hirdetik majd ki a ponthatárokat. A Debreceni Egyetem ajándékkal várja a felvételizőket a Pont Ott Partin.

A felvételizők nem július 10-ig, hanem július 16-ig, keddig módosíthatják a jelentkezési lapon megjelölt felsőoktatási intézmények sorrendjét az általános felvételi eljárásban. A felvételi során mindenki egy helyre nyerhet felvételt, ezért a döntés előtt alaposan meg kell fontolni, hogy melyik intézmény mely képzését jelölik meg a jelentkezők az első helyen.

A felvételizőknek július 10-ig, szerdáig van lehetőségük arra, hogy módosítsák a jelentkezési lapon megjelölt felsőoktatási intézmények sorrendjét a 2024. évi általános felvételi eljárásban. A felvételi során mindenki csak egy helyre vehető fel, ezért érdemes a döntés előtt alaposan megfontolni, melyik intézmény, mely képzését jelölik meg a jelentkezők az első helyen.

A felvételi adatok alapján a legkiválóbb eredményeket elért középiskolákat támogatta a Debreceni Egyetem. A tehetséggondozás, a pályaorientáció erősítése céljából indított, beiskolázást ösztönző programban a DE idén összesen tizennyolc középiskola oktatási tevékenységét ismerte el.

Tíz város 36 iskolájából, több mint száz pedagógus érkezett a Természettudományos Tárgyakat Tanító Középiskolai Tanárok Fórumára. A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának rendezvényén a természettudományokkal kapcsolatos érettségi követelményrendszerről és a komplex természettudományos tárgy bevezetéséről is szó volt.

Az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el a Debreceni Egyetem. Csaknem tízezren jelölték meg első helyen az intézményt, ezzel az eredménnyel továbbra is az ország legnépszerűbb vidéki egyetemének számít. Ebben az évben is a Gazdaságtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar szakjaira jelentkeztek a legtöbben.

2024-től ismét elérhetővé válik a sokak által szeretett, korábban nagy népszerűségnek örvendő gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szak a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán (DE GTK). Az itt végzett hallgatók nem csak az agrár és vidékfejlesztési szakterületen, hanem a pénzügyi és a gazdasági szférában is megállják majd a helyüket, arról nem is beszélve, hogy számos ráépülő mesterszakra jelent majd belépőt.

Korszerű informatikai tudást kapnak és versenyképes diplomát szerezhetnek a Debreceni Egyetem Informatikai Kar hallgatói. Az IK továbbra is olyan képzési lehetőségeket kínál, melyek szervesen kapcsolódnak az adattudományhoz és a mesterséges intelligenciához. A 2024-es általános felvételi eljárásban három alap- és egy osztatlan képzés, valamint öt mesterszak közül választhatnak a felvételizők.

Több új szakkal bővült az idei általános felvételi eljárásban elérhető képzések listája a Debreceni Egyetemen. A felvételi tájékoztató legfrissebb kiegészítésében eddig még meg nem hirdetett mesterszakokat kínál az intézmény, valamint egy újabb alapképzés is elérhetővé vált a felvi.hu-n, így a DE 2024 szeptemberétől összesen tizenhárom új szakkal várja a jelentkezőket.

A Debreceni Egyetem egyik legdinamikusabban fejlődő kara a húsz éves Gyógyszerésztudományi Kar, ahol osztatlan, magyar és angol nyelven egyaránt elérhető ötéves gyógyszerészképzés várja a felvételizőket. Szeptembertől elindítják a gyógyszerfejlesztési kutatás-menedzsment mesterképzési szakot is.

Tovább növelte hallgatói létszámát a Debreceni Egyetem, a tavalyi keresztféléves eljárás eredményéhez képest mintegy tíz százalékkal több, összesen több mint négyszáz jelentkező nyert felvételt az intézménybe. Az idei eljárásban a Gazdaságtudományi Kar képzéseire jutottak be a legtöbben.

Nemzetközileg elismert diploma, kiváló oktatók, ötezer fős multikulturális közösség, modern előadók, saját bulihely és többfunkciós sportlétesítmények – ez várja a leendő hallgatókat a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán széles képzési kínálattal a gazdaság-, a sport-, a bölcsészet- és az agrártudományok területén a szakképzésektől egészen a doktorképzésekig.

Színvonalas könnyűzenei képzés, magasan képzett zenészoktatók, folyamatosan bővülő nemzetközi hallgatói közösség, modern stúdiótechnikai eszközökkel felszerelt koncertterem és kiváló elhelyezkedési lehetőségek várják azokat, akik a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karát választják.

Több mint húsz standdal, a teljes képzési kínálattal és személyre szabott tájékoztatással várta a felvételi előtt álló középiskolásokat a DE Szolnok Campuson második alkalommal megrendezett DExpón a Debreceni Egyetem. Az intézmény nagyszabású beiskolázási rendezvényén több százan vettek részt.

Miért érdemes testnevelő-, gyógytestnevelő tanárnak vagy edzőnek tanulni? Milyen képzés és környezet vár a Debreceni Egyetemen? Mi kell a felvételihez? Többek között ezekre a kérdésekre kaptak választ azok, akik ellátogattak kedden a Sporttudományi Oktatóközpontba (DESOK).

Új szakedző képzéssel, multimédiás elméleti képzőhelyekkel, nemzetközi színvonalú sportlétesítményekkel és egyedülálló sportkutatói infrastruktúrával várja leendő testnevelő- és gyógytestnevelő tanár szakos hallgatóit a Debreceni Egyetem.

Minden eddiginél nagyobb és látványosabb standdal vett részt a Budapesten megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Debreceni Egyetem. A nagyszabású beiskolázási eseményen megjelentek az intézmény karai, minden oldalról látható LED-falakon ismerhették meg a látogatók az egyetemi életet. A Debreceni Egyetem standjára ezúttal is több ezren voltak kíváncsiak.

Teljes képzési kínálatát bemutatja a Debreceni Egyetem a Szolnok Campuson január 17-én, szerdán. A beiskolázási rendezvény látogatói megismerhetik az intézmény 13 karát, azok szakjait, valamint a hallgatói szolgáltatásokat, a sport- és ösztöndíjprogramokat. Első kézből tájékozódhatnak a diákok és szüleik a Szolnokon először 2024 szeptemberétől elérhető műszaki képzésekről is.

Piacképes tudás, gyakorlati tapasztalatszerzés, széleskörű képzési portfólió, gyakorlatorientált oktatás és újonnan induló egészségügyi bioinformatika mesterszak – többek között ezeket kínálja a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara, mely Debrecen mellett Nyíregyházán és Szolnokon is hirdet szakokat.

Digitális fogászati tervezés, valamint edző alapképzést, illetve muzeológia, egészségügyi közgazdász, gyógyszerfejlesztési kutatás-menedzsment, egészségügyi bioinformatika, klasszikus hangszerművész mesterképzési szakokat is indít az idei általános felvételi eljárásban a Debreceni Egyetem. Összesen 71 alapképzési, 85 mester-, 6 osztatlan és 26 tanárszakot kínál 2024-ben a DE, ahol folyamatosan fejlődő infrastruktúra, hazai és külföldi ösztöndíjlehetőségek, nemzetközi hallgatói közösség is várja a jelentkezőket.

Szeretnél a sport területén elhelyezkedni? Érdekel a testnevelő-, gyógytestnevelő tanári vagy edzői pálya? Akkor téged is vár a Debreceni Egyetem! Mi kell a felvételihez? Gyere el a január 16-i nyílt napra és minden kérdésedre választ kapsz!

Akár online is részt vehet a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar január 16-i, keddi tájékoztató rendezvényén, ahol minden kérdésére választ kaphat a képzésekről, a felvételi eljárásról, a pontszámításról és a hallgatói életről.

Már elérhető online a felsőoktatási felvételi tájékoztató. A felvételi előtt álló középiskolások, a tanulmányaikat az intézményben folytató egyetemisták az alap- és mesterszakok, a felsőoktatási szakképzések és az osztatlan szakok széles választékát böngészhetik a felvi.hu internetes felületen. A tájékoztatóban emellett megtalálhatók a Debreceni Egyetemre vonatkozó legfontosabb információk is.

A nemzetközi rangsorokban nyújtott kiemelkedő teljesítménnyel, a sikeres felvételi kampány eredményeivel, az egyetemi kutatásokkal, a Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzem és a Gyógyszerésztudományi Kar új épületével, a 3x3 Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnoksággal, valamint a DEAC csapatainak sikereivel kapcsolatban jelent meg 2023-ban legtöbbször a Debreceni Egyetem neve a hírekben. Mintegy 30 ezer alkalommal említették az intézményt az országos és helyi médiumok cikkei és tudósításai.

A Debreceni Egyetem valamennyi kara bemutatkozott az első nyíregyházi DExpón, a DE Egészségtudományi Karán. Az esemény ezúttal is sikert aratott, a résztvevő középiskolások a kari tájékoztatók mellett huszonhárom egyetemi standnál kaphattak hasznos információkat a képzési kínálatáról, a hallgatói életről, az egyetemi szolgáltatásokról.