Hírek beiskolázás címkével

Több mint hatezren látogattak el a DExpóra, Magyarország legnagyobb egyetemi beiskolázási rendezvényére, amelyen a felvételi előtt álló tanulók minden kérdésükre választ kaphattak a Debreceni Egyetemmel kapcsolatban. Érkeztek diákok, illetve szülők a kétnapos rendezvényre Budapestről, Pécsről, Győrből, Szolnokról, Tokajból, Gyuláról, Miskolcról és Felvidékről is.

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának (TTK) képzési kínálatáról, felvételi követelményeiről és a duális képzéséről tájékozódhattak, valamint rendhagyó kísérleteket láthattak azok a középiskolások, akik részt vettek az iTT Kutathatsz elnevezésű szerdai rendezvényen. A kar idén tizedik alkalommal szervezte meg a programot.

Tudj meg mindent a Debreceni Egyetemről és az új felsőoktatási felvételi rendszerről Magyarország legnagyobb beiskolázási rendezvényén! Az idén 18 éves DExpo születésnapi nyereményjátékkal, óralátogatásokkal, tájékoztató előadásokkal és standokkal várja a felvételi előtt álló diákokat november 22-én és 23-án.

A felvételi toborzás és a pályaorientációs tevékenység támogatására hallgatói nagyköveti rendszert hozott létre a Debreceni Egyetem. A feladattal megbízott tizenhét egyetemi hallgató a beiskolázási rendezvényeken képviseli az intézményt, valamint a felvételi eljárás változásairól és a képzési kínálattal kapcsolatban tájékoztatja a felvételi előtt álló középiskolás diákokat.

Első alkalommal rendezett tanulmányi versenyt technikumoknak a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. A szerdai megmérettetésre több mint harminc 13. és 14. évfolyamos, mezőgazdasági és erdészeti ágazaton tanuló technikus jelentkezett.

Egész Magyarországról, sőt határon túlról is érkeztek diákok a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának első szakmai élménytáborába. A háromnapos rendezvényről nemcsak friss szakmai ismeretekkel és tapasztalatokkal, hanem húsz felvételi ponttal is térhettek haza a középiskolások.

Óralátogatásokon, iskolai bejáráson, szülői értekezleten ismerhetik meg a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája gimnáziumi feladatellátási helyének képzési kínálatát az iskolaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik. A Csengő utcai feladatellátási helyen, a Kossuth Gimnáziumban november 7-én, kedden a 4 és az 1+4 évfolyamos képzés nyílt napjára várják az érdeklődőket, míg november 8-án, szerdán a hatévfolyamos képzést mutatják be.

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán februárban induló mesterképzéseket ismertető orientációs napot tartanak az intézményben november 6-án, hétfőn. A rendezvényre elsősorban azokat várják, akik már megszerezték vagy ebben a félévben kapják kézhez BSc-diplomájukat, de azokra is számítanak, akik most kezdik mérlegelni a mesterképzés lehetőségeit.

A beiskolázás előkészítését segítő kiállítást, partnertalálkozót szervezett a Debreceni Egyetem Műszaki Kara a DE Szolnok Campuson. A résztvevő középiskolások megismerhették a jövőre induló gépészmérnök és műszaki menedzser szakokat, valamint az intézmény duális képzéseibe bekapcsolódó vállalati partnereket.

A biológiát és a kémiát szerető, az ezekkel kapcsolatos kutatások iránt érdeklődő, a beteg embereken segíteni akaró középiskolásokat várnak a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának (DE GYTK) Nyílt Napjára október 27-ére. A rendezvényen nemcsak a képzéssel, hanem a gyógyszerészek munkájával kapcsolatos kérdésekre is választ lehet kapni.

Összesen negyvennégy, informatikai, gazdaságtudományi, műszaki, agrár, természettudományi és bölcsészettudományi mesterképzéssel várja a keresztféléves felvételi eljárásban jelentkezőket a Debreceni Egyetem. Újdonságként a muzeológia mesterszakot is választhatják a felvételizők.

Értékes szaktudással, 20 felvételi ponttal és felejthetetlen élményekkel gazdagodtak azok a középiskolások, akik részt vettek a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának kompetenciafejlesztő tréningjén. Az idén először meghirdetett ingyenes kurzus a hétvégén zárult.

A Debreceni Egyetem több kara és programja is bemutatkozik a Hello szakma! – Út a jövőbe című pályaorientációs kiállításon, amelyet október 5-6-án harmadik alkalommal rendez meg a Debreceni Szakképzési Centrum.

A Nyelvek Európai Napjához kapcsolódva a Debreceni Egyetem idén is csatlakozott az Európai Nyelvi Koktélbár programjaihoz. A Főépület Díszudvarán kedden csaknem 600 középiskolás tehetett virtuális, játékos látogatást Európa országaiba.

A Debreceni Egyetem Tanítsunk Magyarországért programjában részt vevő mentorhallgatók és a mentorált diákok is ellátogatnak a Hello szakma! – Út a jövőbe című pályaorientációs kiállításra, amelyet október 5-6-án harmadik alkalommal rendez meg a Debreceni Szakképzési Centrum.

A Debreceni Egyetem valamennyi kara és campusa újra várja színes, változatos programokkal a tudomány iránt érdeklődőket szeptember 29-én, pénteken a Kutatók Éjszakáján.

Három új, középiskolásoknak szóló programmal nyitja az őszi szemesztert a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Az ingyenes rendezvényeken akár felvételi pontokat is gyűjthetnek a pályaválasztás előtt álló fiatalok, akik a gazdaság-, az agrár- vagy a sporttudományok iránt érdeklődnek.

Minden eddiginél több, összesen 33 középiskolás részvételével kezdődött meg hétfőn a Sántha Kálmán Szakkollégium nyári tudományos tábora. A szeptembertől végzős gimnazisták két héten át tanulmányozhatják a Debreceni Egyetemen zajló orvos-biológiai kutatásokat.

Innovatív kutatási projektekbe kapcsolódnak be diákok a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar idei, augusztus 21-től 26-ig tartó nyári táborában. Az ország minden pontjáról és a határon túlról érkezett középiskolások a kar intézeteivel és képzéseivel is megismerkednek.

Kelet-Közép-Európa legnagyobb hallgatói közösségében, a Debreceni Egyetem angol nyelvű képzésein szeptembertől várhatóan több mint 7300-an tanulnak majd. Az egyetem a külföldi hallgatók képzéséből befolyó forrásból tudománytámogatásra posztdoktori ösztöndíjat indít.

A német nyelvet népszerűsítő kisfilmekkel csatlakozott a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Germanisztikai Intézete a #GermanPlusDebrecen kampányhoz, amelyet 2023 májusában indított a Deutsches Kulturforum Debrecen.

Minden eddiginél több jelentkezőt vett fel a 2023-as általános felvételi eljárásban a Debreceni Egyetem, a sikerrel felvételizők száma meghaladja a nyolcezret. Ez az eredmény a pótfelvételi eljárást követően, valamint a határon túli jelentkezőkkel és az angol nyelvű szakokra felvételizőkkel még biztosan emelkedni fog a következő hetekben, várhatóan több mint tizenegyezer új hallgató érkezhet ősszel az egyetemre.

Több száz felvételiző várta izgalommal a ponthatárok kihirdetését a Pont iDE Partin a Dóczy utcai sportcampuson szerda este. A ponthatárokat ledfalon követhették, illetve sokan kaptak értesítést sms-ben. A boldog felvetteket koronával és ajándékokkal köszöntötte a Debreceni Egyetem.

Több ezren keresték fel szerda délutántól szombat estig a Debreceni Egyetem programhelyszínét a Campus Fesztiválon, ahol bemutatkozott az új intézményi brand, a Középiskolai Egyetemi Előkészítő Program. A 10 faházban 27 egyetemi egység várta az érdeklődőket látványos tudományos kísérletekkel, bemutatókkal, szabadulószobával és Chill Zone-nal.

A Debreceni Egyetem Sántha Kálmán Szakkollégiuma ismét megrendezi nyári táborát a tudományok iránt érdeklődő középiskolásoknak. A diákok május 30-ig jelentkezhetnek az augusztusi ingyenes programra.