Hírek ponthatárok címkével

Tovább növelte hallgatói létszámát a Debreceni Egyetem, a tavalyi keresztféléves eljárás eredményéhez képest mintegy tíz százalékkal több, összesen több mint négyszáz jelentkező nyert felvételt az intézménybe. Az idei eljárásban a Gazdaságtudományi Kar képzéseire jutottak be a legtöbben.

Számos alap-, mesterképzési és osztatlan szakot hirdetett meg a pótfelvételi eljárás keretében a Debreceni Egyetem. Az önköltséges képzések mellett a kiemelt képzési területeken állami ösztöndíjas szakokra, köztük az újonnan induló hat féléves Edző alapképzési szakra is lehet jelentkezni.

Minden eddiginél több jelentkezőt vett fel a 2023-as általános felvételi eljárásban a Debreceni Egyetem, a sikerrel felvételizők száma meghaladja a nyolcezret. Ez az eredmény a pótfelvételi eljárást követően, valamint a határon túli jelentkezőkkel és az angol nyelvű szakokra felvételizőkkel még biztosan emelkedni fog a következő hetekben, várhatóan több mint tizenegyezer új hallgató érkezhet ősszel az egyetemre.

Az általános felvételi eljárás eredményeként összesen 6502 elsőéves hallgató kezdheti meg szeptembertől a tanulmányait a Debreceni Egyetem magyar nyelvű képzésein. A 2022-ben felvett hallgatók létszáma a pótfelvételivel, a határon túli felvételivel és az angol nyelvű képzésekre felvettekkel együtt szeptemberre várhatóan eléri a tízezret.

A Debreceni Egyetem idén is meghirdeti külhoni képzéseit a határon túli fiatalok számára. A DE hét karának nyolc alapképzését kínálja, a felvételi lapokat a külhoni intézményben adhatják le a határon túli diákok augusztusban és szeptemberben.

Az általános felvételi eljárás után 6958 elsőéves kezdheti meg szeptembertől tanulmányait a Debreceni Egyetem magyar nyelvű képzésein. Az idén felvételt nyert hallgatók száma a pótfelvételivel, a határon túli felvételivel és az angol nyelvű képzésekre felvettekkel együtt meghaladhatja a tízezret.

Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárásban összesen 884-en adták be 986 képzésre a jelentkezésüket a Debreceni Egyetemen, ezzel a hazai egyetemek közül a DE volt a legnépszerűbb. Az intézmény augusztus végén közli majd azt, hogy hány jelentkezőt vettek fel.

Ebben az évben újra Pont Ott Party-ra hívja a felvételizőket a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata. Július 24-én, szerdán a Red&White Klubban várják a felsőoktatásba jelentkezett fiatalokat, akik szeretnék együtt átélni a várakozás izgalmas pillanatait.

Pótfelvételi, gólyatárbor, yoUDay-klippremier, virágkarnevál, nemzetközi kongresszus, Farmer Expó, jubiláló Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központ – a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított augusztusban is a Díszudvar magazin.

Emelkedett az általános eljárásban felvételt nyert elsőévesek száma az előző évhez képest: 6621-en kezdhetik meg tanulmányaikat a 2018/19-es tanévben a Debreceni Egyetemen. A legmagasabb ponthatárok a Bölcsészettudományi és a Gazdaságtudományi Karon voltak.

Az elsőhelyes jelentkezések és a felvett hallgatók számát tekintve továbbra is a legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmények között van a Debreceni Egyetem a keresztféléves felvételi eljárásban, 406 új hallgató kezdi meg tanulmányait februárban.

A Debreceni Egyetemen jelentős előrelépés volt a kancellári rendszer bevezetése – hangsúlyozta Szilvássy Zoltán rektor az M1 műsorában.