A Debreceni Egyetemen is elindult a pótfelvételi

Számos alap-, mesterképzési és osztatlan szakot hirdetett meg a pótfelvételi eljárás keretében a Debreceni Egyetem. Az önköltséges képzések mellett a kiemelt képzési területeken állami ösztöndíjas szakokra, köztük az újonnan induló hat féléves Edző alapképzési szakra is lehet jelentkezni.

Mint ismert, szerda este hozták nyilvánosságra a felsőoktatási képzések ponthatárait, ezek alapján páratlanul nagy számú jelentkezőt vett fel a meghirdetett szakokra a Debreceni Egyetem. 

Azoknak, akiknek ezúttal nem sikerült bekerülniük a megjelölt szakra, vagy egyáltalán nem adták be a jelentkezésüket sehova, még van lehetőségük felvételizni. Elindult a pótfelvételi eljárás, amelyen a Debreceni Egyetem hagyományosan önköltséges képzéseket hirdet meg, de a kiemelt képzési területeken alap-, mester és osztatlan képzéseken állami ösztöndíjas szakokra is lehet jelentkezni.

2023-ban összesen hét képzési területen, a pedagógusképzésben, az agrár, a gazdaságtudományok, a műszaki, az informatikai, valamint az orvos- és egészségtudományi, illetve a természettudományi képzési területeken adhatják be jelentkezéseiket a felvételizők állami ösztöndíjas alap-, mester vagy osztatlan képzésre. A pótfelvételin tizenegy kar kínál képzési lehetőségeket a jelentkezőknek. Ezekről ide kattintva lehet tájékozódni.

Újdonság is lesz a pótfelvételi eljárásban, hiszen a hat féléves edző alapképzési szakra most először lehet jelentkezni. Nappali tagozaton hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkező sportszakemberektől sajátíthatják majd el a hallgatók az edzői szakma ismereteit aerobic, atlétika, judo, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és úszás sportágakban. A sporttudományi, sportelméleti, sportszakmai és gyakorlati hátteret az országban egyedülálló modern sportlétesítmények és laborok, valamint többek között három kiemelt állami akadémia, a DEAC Korsárlabda Akadémia, a DVSC Kézilabda Akadémia, a DVSC Labdarúgó Akadémia és a DEAC, a DVSC, a DSC - DSI egyesületek, valamint a MOB és az országos sportági szakszövetségek adják.

A Debreceni Egyetem képzéseire a pótfelvételi eljárásban augusztus 6-ig lehet jelentkezni az e-felvételi rendszeren keresztül. A jelentkezési kérelemhez csatolandó dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni.

A ponthatárokat várhatóan augusztus 28-án hirdetik ki, akkor dől el, hogy a jelentkező bekerült-e az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat szeptember első napjaiban kapják meg az intézménytől. 


Sajtóközpont - BZ