Pótfelvételin a legnépszerűbb a DE

Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárásban összesen 884-en adták be 986 képzésre a jelentkezésüket a Debreceni Egyetemen, ezzel a hazai egyetemek közül a DE volt a legnépszerűbb. Az intézmény augusztus végén közli majd azt, hogy hány jelentkezőt vettek fel.

Az általános felvételi eljáráshoz hasonlóan a pótfelvételiben is a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara volt a legnépszerűbb, a GTK-ra összesen 229-en jelentkeztek. A képzések tekintetében a legtöbben, 82-en az ápolás és betegellátás szakot, 68-an a gyógypedagógia szakot választották. Ezek mellett nagyon népszerű volt az óvodapedagógus (54), a gazdálkodási és menedzsment (48), a jogász (42), valamint a kereskedelem és marketing (37) szak is.

Alapképzésekre összesen 678, mesterképzésekre 133, osztatlan képzésre 80, felsőoktatási szakképzésre pedig 94 jelentkezést regisztráltak a felvételizők. A pótfelvételi eljárás során az állami ösztöndíjas képzésekre 342, az önköltséges képzésekre 623 jelentkezés történt, az összes jelentkezésen belül a nappali és a levelezős képzésre jelentkezők száma nagyjából megegyezik: 471 nappali tagozatos képzés mellett a levelezős oktatásra 494 jelentkezés érkezett be határidőre.

A magyar egyetemek közül a legtöbben a Debreceni Egyetem képzéseire jelentkeztek a pótfelvételi eljárásban.

A ponthatárokat legkésőbb augusztus 28-án hirdetik ki, ekkor dől el az, hogy hány jelentkezőt vettek fel a pótfelvételi eljárás során a Debreceni Egyetemre. A sikeresen felvételt nyert diákok az erről szóló határozatot, valamint a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat az intézménytől kapják majd meg a ponthatárok kihirdetését követően, 2020. augusztus 31-ig.

Sajtóiroda - BZ