Hírek DAEFI címkével

Megnyílt a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (DAEFI) Mozdulj, Debrecen! mozgalmának új központja. A Szent Anna utcai helyiségbe elsősorban az aktív korúakat és az idősebbeket várják, akik mozgáskoordinációt javító foglalkozásokon vehetnek részt, és az egészséges életmóddal kapcsolatban kaphatnak tanácsokat. A központot pénteken adták át ünnepélyesen.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetében 210 védőnő közreműködésével július 1-től kezdi meg tevékenységét a Vármegyei Védőnői Szolgálat.

A Debreceni Egyetem (DE) Klinikai Központján (KK) belül működő Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (DAEFI) országosan egyedülálló, komplex iskola- és óvoda-egészségügyi programja kulcsfontosságú szerepet tölt be Debrecen egészségmegőrző tevékenységében – hangzott el az intézet iskolai szűrővizsgálati rendszerét bemutató keddi tájékoztatón. A DAEFI-ben 35 iskolai körzet tanulója vesz részt az ingyenes vizsgálatokon.

Két új iskolafogászati alapellátási körzetet hoztak létre a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának Kossuth utcai feladatellátási helyén. A csütörtökön átadott iskolai rendelőkben 2200 diák fogorvosi vizsgálatait végzik.

Március 15-e mindannyiunké, a nemzedékek közös ünnepe – hangsúlyozta Csernoch László rektorhelyettes a Debreceni Egyetem 1848/49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésén. A rendezvényen az intézmény csaknem száz dolgozója vehetett át elismerést.

A Szent Anna utcai rendelőben vehetik fel a koronavírus elleni harmadik, emlékeztető vakcinát a regisztráltak. Közben folyamatosan zajlik az első- és másodkörös oltás is a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának oltóhelyein, ahol tavaly december óta több mint 330 000 vakcinát adtak be.

A gyermekek mozgásfejlődésének neurológiai vonatkozásairól, valamint a gerincproblémákkal küzdők állapotát segítő tornagyakorlatokról készítettek videó-előadásokat a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának oktatói a Debreceni Alapellátó és Egészségfejlesztési Intézet pályázatának részeként.

Az egyetemi arculatba illeszkedő, új weboldala van a DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetnek (DAEFI). A honlapon megtalálható az alapellátással kapcsolatos valamennyi információ és elérhetőség, emellett online állapotfelmérésen is részt vehetnek a látogatók.

Új rendelővel bővítette iskolafogászatát a DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet. A korszerű eszközökkel felszerelt betegellátó helyet csütörtökön adták át a Fűvészkert utcán. A rendelőben két körzet, mintegy 2250 gyermek iskolafogászati feladatait látja el a DAEFI.