Hírek DEAC címkével

A hétvége ezúttal nem alakult a legjobban a Debreceni Egyetem együttesei számára. Csak az amerikaifutball-csapat tudott nyerni, a labdarúgók és a kézisek döntetlent játszottak, a többiek kikaptak.

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a ZTE ellen játszik a negyeddöntőben. A női futsalosoknak mindenképpen nyerniük kell a Tolna otthonában. Hazai környezetben lépnek pályára a labdarúgók és a floorballosok, míg a kézilabdázók Ózdra utaznak.

Ismét sokat mozogtak a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjának (DEDM) résztvevői. A Rektori-Kancellári Kabinet másodszor lett a hónap legaktívabbja a kis szervezeti egységek versenyében, így a kiemelt kategóriában folytathatja a sportos versengést. A szervező DEAC szabadidősport szakosztály 24 órás mozgáskihívást is szervez májusban.

Közel volt a meglepetéshez a Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata az Extraliga elődöntőjében. A kézilabdázók győzelemmel térhettek haza Szegedről és nyertek a női röpisek is. A labdarúgók döntetlent játszottak, míg a női futsalosok és a floorballosok kikaptak.

Az elődöntő harmadik összecsapására készül a Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata. Szintén a bajnoki finálé a tét a női futsalosok mérkőzésén, amelyet a DESOK-ban rendeznek, míg a többi együttesünk idegenben lép pályára.

A hosszú hétvégén itthon játszanak a labdarúgók és a kézilabdázók, míg a kosarasok Szegedre utaznak, ahol a rájátszásba jutásért vívnak nagyon fontos összecsapást.

Összejött a történelmi siker, a Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a legjobb négy közé jutottak az Extraligában. A lányok is győzelemmel zárták a hétvégét és nyertek a labdarúgók is. Kikaptak ugyanakkor a kosárlabdázók, a kézilabdázók és a női futsalosok.

Mit kaptak a Debreceni Egyetem joghallgatói a Felező és Végzős Bálon? Miként alakult ki évszázadok alatt a debreceni Dósa nádor tér jelenlegi arculata? Miért tűzték ki a Debreceni Egyetem zászlaját Afrika legmagasabb hegyének csúcsára és miként teljesített az alapszakasz végén a DEAC jégkorong csapata? Egyebek mellett ezekről lehet olvasni az Egyetemi Élet legújabb számában.

Fontos bajnoki vár a Debreceni Egyetem kosárlabda- és röplabdacsapatára. A labdarúgók és a kézilabdázók idegenben lépnek pályára. Szintén utaznak a női futsalosok, míg a fiúk hazai megmérettetés előtt állnak.

Elvesztette ötödik mérkőzését a negyeddöntőben a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata, és kikaptak a kosárlabdázók, valamint a labdarúgók is. A férfi röplabdázók ugyanakkor sikerrel zárták a rájátszás első mérkőzését. Remekeltek egyéni sportolóink is hétvégén.

A szerda esti sikerének köszönhetően még versenyben van a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata az Erste Liga negyeddöntőjében, és szombaton a Ferencváros otthonában tovább nyújthatja a párharcot. A kosárlabdázók, a labdarúgók és a női röplabdázók is idegenben lépnek pályára, míg a férfi röpisekre és a futsalosokra hazai rangadó vár.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara idén másodszor lett a hónap legaktívabb szervezeti egysége, ezzel elsőként került a kiemelt kategóriába, vagyis a legjobbak versengésébe a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjában (DEDM).

Idei első hazai mérkőzésén begyűjtötte a három pontot a Debreceni Egyetem focicsapata. Nyertek a női futsalosok is, ugyanakkor a férfi együttesünk kikapott. Két vereséggel kezdtek az Erste Liga negyeddöntőjében a jégkorongozók, pont nélkül maradtak a kosárlabdázók és a kézilabdázók.

Az Erste Liga negyeddöntőjében a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata a Ferencvárossal találkozik. Itthon lépnek pályára a kosárlabdázók, a labdarúgók és a kézilabdázók. Hazai bajnoki vár a női futsalosokra is, míg a fiúk megyei rangadót játszanak Balmazújvárosban.

Szépen zárta az Erste Liga alapszakaszát a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata. Bravúros győzelmet arattak a kosarasok a címvédő felett, és sikerrel zárult a férfi röplabdázók és a labdarúgók mérkőzése is.

Külföldi hallgatók ismerkedtek a magyar farsangi népszokásokkal a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán; hol voltak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legnevesebb debreceni helyszínei; mivel foglalkozik a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának Művészeti Központja és hogyan jutott be a DEAC jégkorong csapata a rájátszásba. Egyebek mellett erről lehet olvasni az Egyetemi Élet legújabb számában.

A válogatott szünetet követően hazai környezetben játszik újabb bajnokit a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata. Jégkorongozóink az alapszakasz hajrájában járnak, a férfi futsalosok pedig már a rájátszás felsőházában küzdenek a pontokért. A labdarúgók idén először lépnek pályára a bajnokságban, és a jó sorozatukat folytathatják a kézisek és a női futsalosok.

A Debreceni Egyetem kézilabdázóinak mérkőzése a farsang jegyében zajlott, és sikerrel zárult. Nyertek a női futsalosok is, ugyanez viszont nem jött össze a fiúknak, és szintén kikaptak a jégkorongozók és a röplabdázók.

Szombaton Gyergyószentmiklós, másnap Csíkszereda lesz az állomás a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata számára. A női és a férfi futsalosok is idegenben lépnek majd pályára, míg röplabdázóink és kéziseink itthon gyűjthetik be a pontokat.

A vasárnapi eredmények ismeretében már biztos, hogy az Erste Liga-playoffban folytathatják a Debreceni Egyetem jégkorongozói. Győzött női futsalcsapatunk és a röplabdázók is megszerezték a három pontot. A kézisek döntetlent játszottak Tatán.

Két hazai mérkőzés vár a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatára. Férfi futsalosaink Magyar Kupa-meccset játszanak, a nők bajnokit. Röplabdázóink és a kéziseink idegenben lépnek pályára.

Jelentős hátrányt ledolgozva nyert a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata. Szintén debreceni sikerrel zárult a kézilabda- és a két röplabdamérkőzés. Battai Sugár brillírozott Limában.

Hazai pályán szerepel a Debreceni Egyetem kosárlabda-, kézilabda- és női röplabdacsapata. A férfi röpisek a fővárosba utaznak.

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata nagy küzdelemben maradt alul az alapszakasz első körének zárómérkőzésén. Kikaptak a kosárlabdázók és a férfi futsalosok is, ám utóbbi ennek ellenére a felsőházban folytathatja. A férfi röplabdázók, a női futsalosok és a kézilabdázók nyertek.

Utolsó alapszakasz-mérkőzésére készül a Debreceni Egyetem jégkorong- és férfi futsalcsapata. Kézilabdázóink idei első bajnokijukat játsszák, a kosarasok Kaposvárra utaznak, a férfi röplabdázók itthon lépnek pályára.