Hírek Tanárképzési Központ címkével

A Honvédelmi Minisztérium szervezésében mintegy száz, a Tanítsunk Magyarországért (TMO) és a Vértezd fel magad programban részt vevő diák tett látogatást a Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandárnál. A pályaorientációs napra a Debreceni Egyetem (DE) TMO mentorhallgatói is elkísérték az általános iskolásokat.

Az emlékév programsorozatának megnyitásaként A holokauszt oktatása napjainkban címmel tartott nemzetközi pedagóguskonferenciát közösen a Debreceni Zsidó Hitközség, a Debreceni Zsidó Kulturális és Tudományos Kutatóintézet és a Debreceni Egyetem (DE). Az eseményen előadást tartott az egyetem több oktatója is.

Több formában, osztatlan, valamint rövid ciklusú, szakmai és művészeti területen nyolc karon kínál képzési lehetőséget leendő pedagógusoknak a Debreceni Egyetem.

Miért érdemes testnevelő-, gyógytestnevelő tanárnak vagy edzőnek tanulni? Milyen képzés és környezet vár a Debreceni Egyetemen? Mi kell a felvételihez? Többek között ezekre a kérdésekre kaptak választ azok, akik ellátogattak kedden a Sporttudományi Oktatóközpontba (DESOK).

A Debreceni Egyetem (DE) és város között kialakult szoros együttműködés érdekében végzett tevékenységének elismeréseként Hajdúnánás Városáért Kitüntető Díjat vehetett át a település városnapi ünnepségén Forisek Péter, a DE Tanárképzési Központ főigazgatója.

A BMW épülő debreceni gyárának és képzési központjának megtekintésével kezdődött meg a Tanítsunk Magyarországért debreceni egyetemi vállalatlátogatási programja a Debreceni Szakképzési Centrum és a BMW Group Debrecen szervezésében rendezett 4. Járműipari Nyílt Nap keretében.

Tovább bővül a Debreceni Egyetemen (DE) a Tanítsunk Magyarországért (TMO) program. A Szolnok Campuson hamarosan induló képzést követően – Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg mellett – tavasztól így már Jász-Nagykun-Szolnok vármegye általános iskolásai is részt vehetnek a mentorálásban.

Megkezdődtek a Kémia Épület belső felújítási munkálatai. Az építkezés miatt lezárták az épület mögötti területet, változik a forgalom rendje és a parkolók elérhetősége a környéken.

A Debreceni Egyetem több kara és programja is bemutatkozik a Hello szakma! – Út a jövőbe című pályaorientációs kiállításon, amelyet október 5-6-án harmadik alkalommal rendez meg a Debreceni Szakképzési Centrum.

A Debreceni Egyetem Tanítsunk Magyarországért programjában részt vevő mentorhallgatók és a mentorált diákok is ellátogatnak a Hello szakma! – Út a jövőbe című pályaorientációs kiállításra, amelyet október 5-6-án harmadik alkalommal rendez meg a Debreceni Szakképzési Centrum.

A Debreceni Egyetem több munkatársa is magas rangú állami kitüntetést vehetett át augusztus 20-a, államalapításunk ünnepe alkalmából.

Idén is megrendezte hagyományos pedagógusnapi ünnepségét a Debreceni Egyetem. A Főépület Aulájában tartott szerdai eseményen kitüntetéseket és intézményvezetői megbízást adott át az egyetemi vezetés.

Első alkalommal rendezett bált a végzős tanárszakos hallgatók számára a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata. A DEHDK PR- és Sajtóiroda videója az est legemlékezetesebb pillanatait idézi fel.

Újra megszervezte hallgatói számára a Tanítsunk Magyarországért (TMO) program keretében hagyományos mentortáborát a Debreceni Egyetem (DE) Tanárképzési Központja. A Böszörményi úti campus Kecskeméti János Sportcsarnokában pénteken általános iskolás gyerekek egyetemista mentorok irányításával sportos, közösségformáló, csapatépítő vetélkedőkön vehettek részt.

Bővül a Tanítsunk Magyarországért (TMO) program a Debreceni Egyetemen (DE), a tavaszi félévtől Hajdú-Bihar mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye általános iskoláira is kiterjesztik. A leendő mentorhallgatók és általános iskolás mentoráltjaik február elején a hagyományos téli táborban ismerkedhetnek és készülhetnek fel a közös munkára.

Továbbra is a Debreceni Egyetem gimnáziuma a legjobb vidéki gyakorlóközépiskola a HVG legfrissebb rangsora szerint. A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája legjobb vidéki intézményként az 5. helyet szerezte meg a gyakorlógimnáziumok rangsorában.

Első alkalommal a Debreceni Egyetem (DE) Tanárképzési Központja is bemutatkozik a Hello Szakma – Út a jövőbe pályaorientációs kiállításon, amelyet az előző év sikere után idén is megrendez a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC).

A Debreceni Egyetem (DE) Tanárképzési Központjával együttműködve a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) is bekapcsolódik a Tanítsunk Magyarországért (TMO) programba, gyarapítva ezzel a mentorhallgatók és a mentorált általános iskolások továbbtanulási lehetőségeit.

Játékos vetélkedők keretében ismerkedhettek meg egymással a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központjának mentortáborában a „Tanítsunk Magyarországért!” programrésztvevői. A kétnapos esemény zárásaként pénteken 41 mentor találkozott a 259 leendő mentorált diákkal.

A Debreceni Egyetem Tanárképzési Központjának szervezésében Magyarországon elsőként mutatták be pénteken a Learning Centerben a „Kárpátalja története. Örökség és kihívások” című kötetet. A monográfia a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Történelem- és Társadalomtudományi Tanszéke, valamint a Lehoczky Tivadar Társadalomtudományi Kutatóközpont kiadásában jelent meg 2021-ben Beregszászon.

Oktatók és hallgatók részvételével rendezett szakmai workshop keretében vitatták meg a Tanítsunk Magyarországért program országos és helyi tapasztalatait kedden a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központjának szervezésében.

Pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepséget a Debreceni Egyetem az Aulában. Az eseményen Klebelsberg Kunó-díjjal, a Debreceni Egyetem Tanárképzéséért-díjjal, valamint Jausz Béla-díjjal ismerték el a DE gyakorlóiskoláiban és partnerintézményeiben oktató pedagógusok munkáját

„Emeljük négyzetre a tehetséget!” címmel tartott pedagóguskonferenciát pénteken a Mathias Corvinus Collegium (MCC) debreceni képzési központja. A rendezvényen a térség oktatási intézményeinek tehetséggondozási módszereit ismertették, a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központjának vezetője is beszámolt az intézmény tevékenységéről.