Folyamatosan frissülő hírfolyamunk a koronavírushoz kapcsolódó egyetemi hírekről, tájékoztatásokról és felhívásokról.

2021. június 18.  11:19
Új helyen az onkológiai ellátás 

Új helyre költözik a korábban a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán működő onkológiai osztály és ambulanciái. Június 22-től a betegellátás a Nagyerdei Campuson, a "régi" Sugárterápia épületében folytatódik. A daganatos betegek kezelése, gondozása folyamatos és zavartalan. 
2020.december 14. 15:06
Pszichoterápia online

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Rehabilitációs Pszichoterápiás Osztálya koronavírus járvány idején a pszichoterápiás gyógyító tevékenységét online formában folytatja. Szorongással, hangulati zavarral, életvezetési, kapcsolati problémákkal, koronavírus járvány okozta pszichés nehézségekkel való megküzdésben kaphat segítséget. Az online csoportterápiákon alapúló kognitív szemléletű gyógyítást online egyéni betegvezetés fogja össze. A legalább négy hét kezeléshez csatlakozni motivációs első interjú alapján lehet.

Időpontot a  Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika ambulanciáján kérhet:
+36 52 411 600/55214 

Részletek

 

2020. november 6. 13:05

Változás a szülészeti és nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátásban

A COVID-19 járvány kapcsán észlelhető esetszám növekedés következtében, a betegek biztonságos és folyamatos ellátása érdekében a Debreceni Egyetem egészségügyi szolgáltatói között újabb szakterület vonatkozásában kerül sor feladatmegosztásra.
2020. november 6-tól a Kenézy Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályáról a fekvőbeteg-ellátás áthelyezésre került. A szülészeti és nőgyógyászati fekvőbetegek ellátása, valamint az ügyeleti időszakban történő sürgős járóbeteg ellátásra a DE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kerül sor.
A Kenézy Kórházban működő járóbeteg ellátások helyszíne változatlan.
A DE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján az apás szülések lehetőségét az elmúlt időszakban folyamatosan biztosítottak, amit a későbbiekben is fent kívánnak tartani, azzal a megkötéssel, hogy a kísérő csak a szülés ideje alatt tartózkodhat a szülő nő mellett.

 

2020. november 1.

Változott a DE KEK onkológiai ellátás helyszíne

A járványhelyzet miatt 2020. október 30-tól a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Onkológia teljes daganatos betegellátása új helyszínre, a DE Klinikai Központ III. Belgyógyászati Klinika alagsorába költözött. A daganatos betegek kezelése, gondozása folyamatos.

 

2020. október 26. 15:15

Változik a sürgősségi betegellátás

Október 27-től változik a sürgősségi betegellátás rendje a Klinikai Központban és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban. A területi ellátási elv helyett a betegek panaszai, tünetei alapján döntenek a kezelés helyszínéről.

Részletek

 

2020.október 24. 11:32

Változások a betegellátásban

A legmagasabb szintű, biztonságos  betegellátás érdekében változik a feladatmegosztás a Debreceni Egyetem Klinikai Központja és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház között.

Részletek

 

2020. június 30. 11:53

Megszűnt a sátras előszűrés a DE KK Sürgősségi Klinikán.

Elbontották az áprilisban felállított sátrakat, a pre-triázs azonban továbbra is megmarad. A sürgősségi vizsgálatra érkező valamennyi betegnek a klinika hátsó főbejáratánál kell felvételre jelentkeznie. 

Részletek: https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-9

2020. június 8. 11:04
Aktuális betegellátási rend a DE KK Idegsebészeti Klinikán
A klinikán a járóbeteg-ellátásban csak beutalóval, telefonos előjegyzést követően látnak el beteget továbbra is. Betegelőjegyzés telefonon keresztül munkanapokon 12-15 óra között történik a 06/52 255-709-es telefonszámon.
Részletek
https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-2
https://corona.unideb.hu/

 

2020. június 8. 10:50
Szívsebészet - Változások a betegellátásban
A szívműtétre elfogadott betegek behívása a tervezett befekvésük előtt 1 héttel, telefonon történik. Ennek során egy, a koronavírus szűrését szolgáló kérdőívet töltenek ki a betegeknek feltett kérdésekre adott válaszok alapján. Ezt az előszűrést a befekvés előtti napon egy újabb telefonhívás kapcsán megismétlik. Amennyiben a telefonos interjúk során koronavírus gyanúja nem merül fel, úgy a beteg a megadott időpontban felvételre jelentkezhet a klinikán. Ebben az esetben a laboratóriumi koronavírus teszt elvégzése nem szükséges. A betegek a szívműtétre történő behívással kapcsolatosan érdeklődhetnek a 06 52 255-630, vagy a 06 52 411-717/5460 telefonszámon, munkanapokon 11:00-13:00 óra között.
Részletek
https://klinikaikozpont.unideb.hu/node/1463
https://corona.unideb.hu/

2020. június 8. 10:48
A DE KK Gyermekgyógyászati Klinika aktuális betegellátási rendje
A Gyermekgyógyászati Klinika szakrendelésein való megjelenés előtt időpontegyeztetés szükséges telefonon vagy e-mailben azon gondozott betegek számára is, akiknek az előjegyzése már a járvány kitörése előtt megtörtént. A szakrendelésre érkező betegek beléptetése a Gyermekgyógyászati Klinika park felőli bejáratánál történik, az ott felállított sátorban végzett kérdőíves felmérést követően.
Részletek
https://klinikaikozpont.unideb.hu/node/1453
https://corona.unideb.hu/

2020. június 8. 10:40

A betegellátás újabb változásai a Tüdőgyógyászati Klinikán
A gondozott betegek ellátása kellő óvatossággal, az újabb fertőzés veszélyét minimalizálva, a DE KK Tüdőgyógyászati Klinika újraindította a járóbeteg-ellátást.
Részletek
https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenye…
https://corona.unideb.hu/


2020. június 2. 17:50

Változások a DE KK Belgyógyászati Klinika Reumatológia betegellátásában

A DE KK Belgyógyászati Klinika reumatológiai szakrendelésre a gondozott valamint az új betegek számára előzetes időpont-egyeztetés szükséges e-mailben (reuma.szakrendeles@med.unideb.hu). A járványügyi helyzet előtt kapott szakrendelési időpontok nem érvényesek, új időpont kérése szükséges. Az új betegek számára a szakrendelés beutaló köteles.

Részletek:https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-reumatologia#

2020. június 2. 17:30

Az újraindítás eljárásrendje a koronavírus-járvány alatt a DE KK Szemklinikán

A DE KK Szemklinika ambulanciájára érkező azon betegeket, akiknél a koronavírus-fertőzés gyanúja NEM áll fent, sürgősségi vagy előjegyzett ellátásban részesülnek. Valamennyi szakrendelés működik.

Részletek:https://klinikaikozpont.unideb.hu/node/1457


2020. június 2. 17: 20

A rendelések újraindítása a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinikáján

A járóbeteg-ellátásban a sürgősséggel érkező betegek mellett telefonos konzultációt követően, csökkentett számban, ismét fogad betegeket a DE KK Neurológiai Klinikája.

Részletek: https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-3#


2020. június 2. 17: 05

Változások a betegellátásban - Kardiológia

A COVID-19 járvány helyzet kedvező változásainak köszönhetően ismét fogad betegeket, beleértve a nem sürgős eseteket is a Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika .
A beteget azonban csak előzetes egyeztetést követően fogadják

Részletek: https://klinikaikozpont.unideb.hu/node/1462

2020. május 29. 14:59

Az Onkológiai Klinika aktuális betegellátási rendje
A betegekkel történő kapcsolattartás, a betegtájékoztatás, az előjegyzés diszpécser segítségével történik.
Információs, valamint előjegyzési elérhetőség:

Telefonszám: 06 52 255 260
E-mail: elojegyzes.oncology@med.unideb.hu

Részletek
https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-14

https://corona.unideb.hu/hu/betegellatas

 

2020.május 29. 14:56

A Sürgősségi Klinika új betegellátási rendje
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinikája újra az eredeti rend szerint, Debrecen város lakosságának sürgősségi ellátását biztosítja.
Részletek
https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenye…
https://corona.unideb.hu/hu/betegellatas


2020. május 29. 14:45

Az Asszisztált Reprodukciós Centrum betegellátási rendje
A Centrum akut betegellátást továbbra sem végez, de június 2-tól megnyitják a lehetőséget a már megtervezett kivizsgálási folyamat keretében szükségessé váló vérvételekre és ultrahang vizsgálatokra, melyek indokoltságát az intézet orvosai mérlegelik.
Részletek
https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-16
https://corona.unideb.hu/hu/betegellatas


2020. május 22

Változások a Bőrgyógyászati Klinika betegellátásában
Az egészségügyi ellátások újraindításával kapcsolatban, a 2020. május 18-tól érvényes betegellátási rendről tájékoztatja pácienseit a Klinikai Központ Bőrgyógyászati Klinikája.
Részletek
https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-12#
https://corona.unideb.hu/hu/betegellatas

 

2020. május 22.
 
Nyit az Asszisztált Reprodukciós Centrum
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan az egészségügyi ellátást érintő EMMI rendelet 2020. május 4.-i dátummal módosításra került. Ennek megfelelően az intézet is újra kinyithat, de a jelenleg hatályos rendelet értelmében, több lépcsőben.
Részletek 2020. május 20. 13:37


Előszűrő sátor a gyermekklinikán is
Katonai sátorban végzik a szakrendelésekre érkezők előszűrését a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájánál is. A gyermekek és kísérőik a lázmérés és a kikérdezés után csak maszkban és kézfertőtlenítést követően léphetnek be az épültbe.
Részletek


2020. május 14. 22.00

Bántalmazás a koronavírus idején

A járványhelyzet nem elhanyagolható mellékhatása a családon belüli erőszak felerősödése. A korlátozások, a karantén okozta be- és összezártság, az elszigetelődés, a bevételkiesés okozta szorongás az egészséges partnerkapcsolatokat, embereket is megviseli, frusztrálja, így a türelmetlenség, az érzékenység, a hibák, a napi feszültségek és koccanások felnagyítása szinte természetes reakció. 

Részletek

2020. május 12. 9:10

Félidejénél jár a koronavírus-szűrés 

Több mint egy hete tart az országos koronavírus- szűrés a Debreceni Egyetem részvételével. A szakemberek arra kéik a meghívottakat, akik nem tudnak elmenni a vizsgálatra, hogy telefonon egyeztessenek időpontot és a következő napokban menjenek el a vizsgálatra. 

Részletek

2020. május 8. 16:45

Változások a Klinikai Központ betegellátásában 

Debreceni Egyetem Klinikai Központjában, a betegek és egészségügyi dolgozók védelmének maximális figyelembevételével, nagy körültekintéssel és lépésről lépésre nyitják meg az egyes szakrendeléseket. Ez klinikánként, az adott szakterület sajátosságaihoz igazodva, más-más ütemben történik.

Részletek

 2020. május 7. 15:07

A DE KK Fogorvosi Szolgálat tájékoztatója

A DE KK Fogorvosi Szolgálat  ezután is kizárólag telefonos konzultációt követően tud előjegyzést adni és elsősorban akut ellátást biztosítani.
Részletek
2020. május 2. 12:00

Közlemény sportinfrastruktúra használatáról 

Az egyetem nyitott és zárt létesítményei sportolás, edzés céljából 2020. május 4-től igénybe vehetőek.
 

 

2020. május 2. 8:00

Aktuális információk, intézkedések a járványügyi helyzetben 

Magyarország Kormányának a járványügyi helyzet alapján hozott intézkedéseivel összhangban a Debreceni Egyetemen is meghozták a legújabb intézkedéseket.

Részletek 


2020. április 24. 17: 25

Újraindul a csecsemők csípőszűrése

Az Ortopédia Klinikán április 29-től újraindul a csecsemők csípőszűrése. Ennek megfelelően változik az Ortopédiai Klinika aktuális ellátási rendje. 

Részletek

2020. április 24. 12:05

Vészhelyzeti eljárásrendje a koronavírus-járvány alatt a DE KK Szemklinikán

Új betegellátási rend lépett életbe a DE KK Szemklinikán. 

Részletek


2020. április 24. 12:00

Változások a betegellátásban a Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikán

A Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikán az időpontos előjegyzés átmenetileg szünetel, a sürgősségi esetek, illetve a daganatos betegek ellátása azonban zavartalan. Fontos, hogy a klinikán járóbetegként csakis koronavírus fertőzésre utaló tünetektől mentes betegek ellátására van lehetőség. 

Részletek

2020. április 24. 11:55


Változások a betegellátásban - Bőrgyógyászati Klinika

A Bőrgyógyászati Klinika csak a légúti, koronavírus fertőzésre gyanús tünetekkel nem rendelkező, sürgős eseteket, a daganatos betegeket és a biológiai terápiát igénylő betegeket tudja fogadni és ellátni. 

Részletek

2020. április 24. 11:50


Változások a betegellátásban - Kardiológia

Telefonon is konzulhátnak szakemberrel állapotukról a kardiólógiai betegek. Hétköznap 8:00-14:00 között kardiológus szakorvos áll a rendelkezésükra áll, akivel a problémájukat és a betegségükkel kapcsolatos teendőket részletesen megbeszélhetik.

Részletek


2020. április 24. 11:40


Változások a betegellátásban az Urológiai Klinikán

A Hajdú-Bihar megyei lakcímmel rendelkező és a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház ellátási területéhez tartozó, légúti, koronavírus fertőzésre utaló tünetekkel nem rendelkező akut urológiai ellátást, illetve megfigyelést igénylő beteget a DE Klinikai Központ Urológia Klinika látja el.

Részletek


2020. április 24. 11:30

Változások a betegellátásban a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán

Újabb változtatásokat vezettek be a betegellátásban a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. A koronavírus-járvány miatt elkülönítés történt a sürgősségi ellátásban.

Részletek

2020. április 21.

Új mentálhigiénés szolgáltatások

A járvány idején kialakult szokatlan helyzetben új szolgáltatásokat kínál a hallgatóknak és dolgozóknak a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja (DEMEK).

Részletek

 

2020. április 17. 14:41

Újabb védőfelszerelések az egyetemnek

Folyamatosan érkeznek a szállítmányok a Debreceni Egyetemre. Péntek délelőtt több ezer maszkot, kesztyűt és védőruhát szállítottak az intézmény központi raktárába. A védőfelszereléseket a klinikák és az egyetemi kórház orvosai, egészségügyi dolgozói kapják meg.

Részletek

2020. április 17. 10:05

Előszűrés a sátorban

Minden érkező beteget előszűrnek a Kenézy Gyula Egyetemi Kórháznál felállított katonai sátorban. A lázmérés és a kikérdezés alapján a fertőzésgyanús pácienseket elkülönítve kezelik. A kihelyezett másik sátorban pedig az ellátáson átesett, hazainduló betegek várakozhatnak.

Részletek


2020. április17. 10:00


Virtuális Ambulancia az egyetemen

A járványhelyzet felgyorsíthatja az új kommunikációs megoldások alkalmazását az egészségügyben. A Debreceni Egyetem például egy korábban már tervezett telemedicina szolgáltatás, a Virtuális Ambulancia gyorsabb bevezetésével reagál a megváltozott helyzetre.

Részletek
 

2020. április 14. 17:40 

Változások a betegellátásban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a DE KK Belgyógyászati Klinika „B” Épületében

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a járóbeteg-szakrendelésekre jelentkező, sürgős ellátást nem igénylő eseteket nem tudják fogadni a DE KK Belgyógyászati Klinika "B" épületében. A járványügyi veszélyhelyzet időtartama tisztázatlan, ezért a betegeknek előjegyzést sem tudnak adni.

Részletek


2020. április 9. 19:12

Gazdaságvédelem és innováció

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az Inter Traction Electrics Kft. autóbuszgyárának újraindításán járt csütörtökön Debrecenben. Köszöntőjében beszélt a Debreceni Egyetem oltóanyaggyártó kísérleti üzeméről, amelynek megvalósítása új szakaszba léphet.

Részletek.
 

2020. április 6. 12:37

Változások a betegellátásban a koronavírus-járvány megfékezése kapcsán a Sebészeti Klinikán

A klinikán március 16-tól határozatlan ideig csak akut ellátást igénylő, illetve daganatos betegség miatt végeznek műtétet. Valamennyi daganatos beteg esetében irányított véradásra kérik fel a hozzátartozókat. A műtétet csak abban az esetben kezdik el, ha a megfelelő vérkészítmény rendelkezésre áll.

Részletek

https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-17
https://corona.unideb.hu/hu/betegellatas

 

2020. április 4. 9:50

Változás a betegellátásban a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetetben -  Felnőtt Háziorvosi Ügyelet

Új működési renddel és ÚJ BEJÁRATTAL működik a DAEFI felnőtt házi orvosi ügyelete szombattól. A hatékonyabb betegellátás érdekében tanácsos elindulás előtt felhívni a 06 52 40 40 40 központi ügyeleti számot és tájékozódni.

Részletek
 

2020. április 3. 19:35

Intenzív terápiás E-learning és gyakorlati képzés indult egészségügyi dolgozóknak a Debreceni Egyetemen

Speciális szimulációs szobában gyakorolják a Debreceni Egyetem orvosai, rezidensei és szakdolgozói, hogyan kell ellátni a koronavírus-fertőzött betegeket.  Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán tematikus E-learning képzéssel és komplex szituációs gyakorlatokkal készítik fel az egészségügyi szakembereket.

Részletek


2020. április 3. 15:45
Védőfelszerelések és tesztek érkeztek

Már a Debreceni Egyetem raktárában van a Kínából Magyarországra érkezett orvosi védőeszközök és gyorstesztek egy része. Szükség esetén ebből a készletből szállítanak ki a klinikákra és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba.
Részletek

 

2020. április 3. 11:56
Szívbetegek: kezelés és elkülönítés

A DE KK Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikán a 06-70-607-48-69-es számon minden hétköznap 8 és 14 óra között egy kardiológus szakorvos áll a betegek rendelkezésére, akivel a problémájukat és a teendőket részletesen megbeszélhetik.

Csanádi Zoltán professzor, a klinika igazgatója azt kéri a szívbetegektől, ha tehetik, maradjanak otthon és szedjék az eddigi gyógyszereiket, az ő esetükben rendkívül fontos a megfelelő védekezés, hiszen különösen veszélyeztetettek a járvány idején.

Részletek

2020. április 1. 15:31
 
Tájékoztató a külföldi betegeknek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban
 
 
Azon külföldi/külföldről érkező magyar betegeket, akik nem életvitelszerűen tartózkodnak Magyarország területén, jelenleg nem tudja fogadni a Debreceni Egyetem.
 


2020. április 1. 11:45
 
Rendkívüli helyzet, rendkívüli döntések
 
Augusztus 31-ig meghosszabbítható a tavaszi félév időtartama, ha szükséges a járványhelyzet miatt – többek között a tanévbeosztás módosításáról, a 2020. évi költségvetésről és új intézetek létrehozásáról is döntött a Debreceni Egyetem Szenátusa.
 
 
 
2020. március 31. 17:53
 
Változások az ellátásban a koronavírus-járvány megfékezése kapcsán a DEKK Asszisztált Reprodukciós Centrumában
 
A DE KK Asszisztált Reprodukciós Centruma 2020. március 16-án beszüntette a meddőség kivizsgálására és kezelésére váró párok fogadását, a koronavírus járvány terjedésének lassítása érdekében.
 
2020. március 31. 17:50
 
Változások a betegellátásban az Onkológiai Klinikán
 
A kialakult járványügyi helyzetben kiemelkedően fontos a veszélyeztetett csoportba tartozó daganatos betegek biztonságos ellátása. Amennyiben a beteg általános állapota, laboreredményei, kardinális státusza lehetővé teszi, az aktív onkológiai kezelést a klinikán megkezdik, illetve folytatják.
 
 
 
 
2020. március 31. 16:48

Változik a parkolási rend a kórháznál

Április elsején, szerdán több módosítás is életbe lép a parkolással kapcsolatban a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórháznál. A rendelkezésekkel a mentők és a betegszállítók közlekedését szeretnék megkönnyíteni.
Részletek


2020. március 31. 16:27
 
Változások a betegellátásban a Belgyógyászati Intézet C Épületében
 
A DEKK Belgyógyászati Intézet C Épület vezetése kéri a betegeket, hogy amennyiben nem feltétlenül szükséges, ne menjenek be a szakrendelésre.
 2020. március 31. 16:24 
 
Változások a betegellátásban a Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikán
 
A koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetre való tekintettel az ambulancián jelenleg megváltozott betegellátási rend áll fenn.
 
 2020. március 31. 16:21
 
Mentális egészség megőrzésével kapcsolatos tájékoztatók
 
A Klinikai Központ vezetősége elkötelezett a dolgozói, betegei, a hozzátartozók és a lakosság mentálhigiénés egészségének segítése mellett a kialakult helyzetben.
 
 2020. március 31. 16:10

 

Könyvtári távszolgáltatás

 

A veszélyhelyzet és a zárva tartás ellenére is folyamatos a munka a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárában. A DEENK munkatársai online segítik a kutatók és a hallgatók tudományos tevékenységét. A változásokról bővebb információ a https://lib.unideb.hu/hu/szolgaltatasvaltozasok oldalon olvasható.

 

Részletek

 

2020. március 31. 14:07

A Debreceni Szemklinikán folyamatos a sürgősségi ellátás!

Várják a betegeket, hirtelen látásromlás (látóideghártya-leválás lehetősége!), sérülés, erős szemfájdalom (zöldhályogos roham lehetősége!) és vörös szem (szembegyulladás lehetősége!) esetén!

Részletek
https://corona.unideb.hu/hu/betegellatas

 

2020. március 31. 14.00

Mentális támasz járvány idején

Bizonytalanság, félelem, szorongás, a koronavírus hatásai az életünkre.  A vírusfertőzéstől való rettegés mellett, mássá válik a napi rutin, a kapcsolattartási, tanulási és munkamódok, sokaknak pedig komoly egzisztenciális nehézségekkel is szembe kell nézniük. A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának szakpszichológusa ad praktikus tanácsokat.

Részletek

 

2020. március 31. 12:57

Online lelki támogatás

A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja is csatlakozott a Végeken Egészséglélektani Alapítvány által létrehozott Call for Help lelkielsősegély-vonal munkájához. Az egészségügyben dolgozók a nap 24 órájában hívhatják a 06 1 770 7333–as krízisvonalat.

Részletek

 

2020. március 31. 12:47

Az otthonmaradás a legjobb védekezés

A koronavírus-járvány idején a különösen veszélyeztettek csoportjába tartoznak a tüdőbetegek, a dohányzók és a pollenekre allergiások, az ő szervezetük ugyanis fogékonyabb a megbetegedésre. Az országos statisztikák alapján tavaly hazánkban csaknem 194 ezer COPD-s tüdőbeteget tartottak nyilván. Ennél nagyságrendekkel több a dohányzók és az allergiások száma.

https://hirek.unideb.hu/hu/hir/20200330_az-otthonmaradas-legjobb-vedekezes

 

2020. március 27. 18:40


Elkülönítés az ellátásban - változás szombattól!

Megváltozik a sürgősségi ellátás rendje a Debreceni Egyetem betegellátó helyein március 28-tól. Az új rend célja a fertőzés terjedésének megelőzése a betegek előszűrésével és elkülönítésével. A felső légúti tüneteket mutató  betegeket szombat reggeltől kizárólag a járványellenes küzdelemre kijelölt légúti sürgősségi ellátó helyen, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban fogadják. Minden más sürgős esetet a klinikán látnak el. A beérkező betegek mindkét sürgősségi ellátóhelyen előzetes vizsgálaton esnek át. 

Részletek


2020. március 27. 12:56
Közlemény a sportpályák használatáról
 

A 2020. március 28-tól elrendelt 71/2020. (III. 27) Kormányrendelet értelmében a kijárási korlátozás ideje alatt a Debreceni Egyetem sportpályáinak használata bizonyos feltételekhez kötötten valósulhat meg.

 
2020. március 27. 12:54
A DE KK Onkoradiológiai Klinika járványügyi helyzetben érvényes eljárásrendje

A jelenlegi járványügyi helyzetben számos változás lépett életbe mind a járó-, mind a fekvőbeteg-ellátásban. A daganatos betegségek komplex kezelése, a betegek sugárkezelése folyamatos, ebben nincs változás, a betegek biztonságos kezelése kiemelt feladat. Részletek

Betegellátással kapcsolatos további információk:
Változások a Bőrgyógyászati Klinika betegellátási rendszerében
 
A koronavírus-járvány miatt a klinikán 2020.03.08-tól látogatási tilalom van érvényben, 2020.03.16-tól pedig több fontos változás lépett életbe. Részletek
Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu
 

2020. március 27. 12:50
Változások a betegellátásban a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán

A nőgyógyászati elektív műtéteket elhalasztották, ilyen jellegű műtéteket egyelőre nem végeznek az intézményben. Az elmaradt műtétekről a betegeket értesítik. A szakemberek a nőgyógyászati onkológiai műtéteket is elvégzik. Részletek 
Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu2020. március 27. 12:44
A koronavírus-járvány megfékezése miatt Változások történek a betegellátásban az Urológiai Klinika
 
Az elektív (tervezett, az egészségi állapot romlásának kockázata nélkül halasztható) műtéteket elhalasztották, illetve folyamatosan elhalasztják. Erről a betegeket telefonon értesítik. Részletek
Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu


2020. március 26. 15:08
Változás az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika működésében 

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos betegellátás során a klinikára kettős feladat hárul. A nem koronavírus-fertőzött betegek aneszteziológiai és intenzív terápiájának biztosítása mellett fel kell készülni a lélegeztetést és intenzív terápiát igénylő koronavírusos betegek ellátására.  Részletek

Betegellátással kapcsolatos további információk:

corona.unideb.hu

klinikaikozpont.unideb.hu

kenezykorhaz.unideb.hu


2020. március 26. 14:58
Változások a betegellátásban az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikán

Továbbra is biztosítják a szájüregi daganatos, a traumás és súlyos szájüregi valamint a nyaki gyulladásos kórképpel érkező betegek ellátását az Arc-, Állkapocs- és Szájsebészeti Klinikán. 
Az előjegyzett, de halasztható beavatkozásokat, műtéteket és ambuláns vizsgálatokat azonban elhalasztják, erről az érintett betegeket telefonon értesítik.  Részletek

Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu

 

2020. március 26. 14:48
Változások a betegellátásban a Belgyógyászati Klinika „A” Épületében

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a járóbeteg-szakrendelésekre jelentkező, sürgős ellátást nem igénylő eseteket nem tudja fogadni a Belgyógyászati Klinika. A szakrendelésre érkezők számára előjegyzést csak a veszélyhelyzet megszűntével tudnak adni. Az előjegyzett illetve nem sürgős kontrollra érkező betegeket kiértesítik.  Részletek

Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu

 

2020. március 26. 14:35
Változás a betegellátásban a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetben

Online és telefonon tartják a kapcsolatot a Területi Védőnői Szolgálat munkatársai az édesanyákkal.  Az újszülöttek első látogatása azonban törvény általi kötelezettség, ez kivételt képez a tilalom alól, így nem marad el. A szülők fogadhatják a védőnőket, ugyanis védőfelszereléssel látták el őket.  Részletek

Betegellátással kapcsolatos további információk:

klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu

2020. március 26. 14:10
Változások a betegellátásban reumatológián

Csak a sürgős ellátást igénylő betegeket fogadják a reumatológián. A szakrendelésre jelentkező vagy a már korábban előjegyzett betegeket nem. A szakrendelésekre csak is a veszélyhelyzet megszűntével adnak ki új időpontokat. A fizioterápiás kezeléseket pedig teljesen felfüggesztik. Részletek

Betegellátással kapcsolatos további információk:

klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu

 

2020. március 26. 13:50
Változások a Gyermekgyógyászati Klinika betegellátásában

A koronavírus-fertőzésre gyanús esetek ellátását külön épületben végzik az orvosok a Gyermekklinikán. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a lázas és láztalan gyermekeket pedig elkülönítve látják el.  A Gyermekklinika egy koronavírus információs vonalat is működtet. Részletek

Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu


2020. március 26. 13:37
Változás a betegellátásban Idegsebészeti Klinikán

Csak a sürgős beutalóval érkező betegeket látják el az Idegsebészeti Klinikán.  A klinika, illetve az osztályok terheltségének csökkentése érdekében pedig bizonyos a beavatkozásokat nem végeznek el. Részletek

Betegellátással kapcsolatos további információk:

klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu

 

2020. március 26. 13:07
Változások a betegellátásban a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikán 

Új betegellátási rend lép életben a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikán. A Kardiológiai Intézet a sürgősségi eseteket ugyanúgy látja el, mint a járvány előtti időszakban. A szívsebészeten azonban a tervezett szívműtétek elvégzését felfüggesztik. Részletek

Betegellátással kapcsolatos további információk:

klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu2020. március 26. 12:24
Változások a betegellátásban a koronavírus-járvány megfékezése kapcsán az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinikán

 
Szakrendeléseket március 16-án határozatlan ideig beszüntetik, az előjegyzett betegeket telefonon értesítették.
A Rehabilitációs Klinikán fekvő, halasztott, programozott ellátást kapó betegek hazabocsátották, emellett megszüntették a mozgásszervi vagy kardiológiai betegek további felvételét.Részletek
Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu
 

2020. március 26. 12:23
Változik a betegellátási rend a DEKK Ortopédiai Klinikán
 
A koronavírus okozta vészhelyzet miatt a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Ortopédiai Klinika működése 2020. március 16-tól megváltozik. Mindez a járóbeteg-ellátást, a fekvőbeteg-ellátást egyaránt érinti. Az Ortopédiai Klinika épületébe rövid időre sem mehet be senki. A bent fekvő betegek nem találkozhatnak hozzátartozókkal a klinika épületén kívül sem. Részletek
Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu


2020. március 26. 12:23
Változik a betegellátási rend a DEKK Neurológiai Klinikán

A koronavírus-járvány miatt a Neurológiai Klinikán március 16-tól leállították az infúziós kúrát, az infúziós kúrában csak a biológiai terápiát kapó SM-betegek kerülnek ellátásra. A csak neurológus által felírható gyógyszereket – kérésre – az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerébe töltik fel. Részletek

Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu2020. március 26. 12:22
Változások a betegellátásban az Orvosi Képalkotó Klinikán

A koronavírus-fertőzés magyarországi terjedésének megfékezése és az igazolt betegek hatékony ellátása érdekében 2020. március 16-ától a veszélyhelyzet megszűnéséig minden nem sürgős, tervezett, az egészségi állapot romlásának kockázata nélkül halasztható CT-, MR-, ultrahang-, röntgen-, átvilágítás-, mammográfia- ás angiográfia-vizsgálatot elhalasztanak. Részletek
Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu
 

2020. március 26. 12:21
Változik a betegellátás a Klinikai Központ Pszichiátriai Klinikáján és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Felnőtt Pszichiátriai Osztályán
 
A DEKK Pszichiátriai Klinikán a fekvőbeteg ellátás szünetel. A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Felnőtt Pszichiátriai Osztályán március 16-tól visszavonásig csak sürgősségi panaszokkal jelentkező betegeket fogadnak, akiknél koronavírusfertőzöttség-vizsgálatot végeznek. Részletek.
Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu


2020. március 26. 12:20
Új betegellátási rend a koronavírus-járvány megfékezése miatt a Sportegészségügyi Klinikán
 
A DEKK Sportegészségügyi Klinikán az Országos Sportegészségügyi Intézet által felügyelt sportorvosi engedély kiadása szünetel. Sportolók esetén a sportártalmak, sérülések ellátása, beleértve a szakorvosi vizsgálatot, a rehabilitációs kezeléseket (gyógytorna, fizioterápia) minden esetben csak egyedi mérlegelés után lehetséges. Részletek
Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu


2020. március 26. 12:19
Változás a betegellátásban a Sürgősségi Klinikán
 
A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel minden érkező betegnél egy úgynevezett előszűrést (pre-triázs) végeznek, melynek célja, hogy felismerjék az esetlegesen fennálló légúti fertőzést. Részletek
Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu
 

2020. március 26. 12:17
Változások a betegellátásban a koronavírus-járvány megfékezése kapcsán a Szemklinikán

A Szemklinikán kizárólag sürgős műtéteket végeznek. A halaszthatatlan, azaz maradandó károsodást okozó szemészeti eltérésekben szükséges műtéteket folyamatosan elvégzik. Részletek

Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu


2020. március 26. 12:15
Megváltozik a betegellátás a Tüdőgyógyászati Klinikán

Az új rend egyaránt érinti a fekvő- és járóbeteg-ellátást. Ez utóbbi jelenleg az akut ellátásra korlátozódik, a fekvőbeteg-ellátásban pedig továbbra is biztosítják az idős, főként krónikus légzőszervi (COPD), baktérium okozta tüdőgyulladásos, illetve kórházi gondoskodást igénylő tüdődaganatos betegek ellátását.  Részletek

Betegellátással kapcsolatos további információk:

klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu

 

2020. március 24. 16:36
Várandósgondozás a veszélyhelyzetben

Egykapus beléptetés, lázmérés, kézfertőtlenítés - a páciensek és a dolgozók védelme érdekében, szigorú járványügyi rendelkezések mellett látják el a várandósokat a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Bethlen utcai Rendelőintézetében, a kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán, illetve a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A veszélyhelyzetben átmeneti működési és beutalási rend szerint fogadják a kismamákat. Részletek

Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu2020. március 23. 17:55
Újabb változások a Bethlen utcai rendelőintézetben

Az előjegyzések kiadása márciusban szünetel, az elkészült tüdőszűrő eredményeket postán küldik ki, a beteggel kísérő személy nem tartózkodhat az épületben, és a laborvizsgálat csak sürgős laborbeutalóval vehető igénybe minden nap 8-11 óra között. Ezek a legújabb változások a járóbeteg-ellátásban, a DE Kenézy Gyula Kórház Bethlen utcai Rendelőintézetében.
Részletek: https://hirek.unideb.hu/hu/ujabb-tajekoztato-jarobeteg-ellatas-valtozasairol

Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu2020. március 19. 13:23
A járóbeteg-ellátás változásai a rendelőintézetben

Lázmérés és kézfertőtlenítés után léphetnek be a betegek a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Bethlen utcai Rendelőintézetébe, ahol csak a nem halasztható ellátást igénylő pácienseket fogadják. Az időponttal rendelkezőket értesítik a vizsgálatok elhalasztásáról. Az új koronavírus okozta veszélyhelyzetre való tekintettel, az országos rendeletnek megfelelően, a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház járóbeteg-ellátásában is több változás lépett életbe március 16-tól.
Részletes tájékoztató: https://hirek.unideb.hu/hu/jarobeteg-ellatas-valtozasai-rendelointezetben  

Betegellátással kapcsolatos további információk:

klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu
2020. március 18. 15:53
A Botanikus Kert növényházai is bezártak

A koronavírus kapcsán hozott kormányrendelethez igazodva a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjének zárt növényházai nem látogathatóak, de a nyílt, arborétumi részei megtekinthetőek a megszokott nyitvatartási rend szerint.

https://unideb.hu/hu/node/545

 

2020. március 18. 14:57
Jól halad a távoktatás kidolgozása

A Debreceni Egyetem mind a 14 karán folyamatban van a távoktatáshoz szükséges kurzusok és digitális tananyagok készítése. A munkában az oktatóknak az intézmény Multimédia és E-learning Technikai Központja (METK) nyújt segítséget. A tervek szerint a március 23-ai kezdésre valamennyi karon és képzésben minimálisan 2-4 hétre való tananyag áll majd rendelkezésre.
Részletek
 

 

2020. március 17. 14:46
Betegtájékoztatás – Klinikai Központ

Megjelent a Debreceni Egyetem Klinikai Központ honlapján a veszélyhelyzetben érvényes ellátási rend.

Tájékoztató

Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu

2020. március 17. 14:35

Változás a fogorvosi ellátásban

A Debreceni Egyetem KK Fogorvosi Szolgálata a rendkívüli vírushelyzetre való tekintettel arra kéri a betegeket, hogy kizárólag sürgős ellátást igénylő problémáikkal keressék fel intézményüket, telefonos időpontegyeztetést követően. Időpontot foglalni munkanapokon: 8 és 14 óra között lehet a 06-52/411-717/54902, vagy a 06-52/255-992 telefonszámokon.

https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenye…

Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu

2020. március 17. 13:25

Emlőszűrés

Március 16-tól leállították a szervezett népegészségügyi emlőszűrő-, és a halasztható egyéb emlővizsgálatokat a DE KEK  Központi Radiológiai Diagnosztika Jerikó utcai Emlőszűrő Centrumában, a veszélyhelyzet visszavonásáig. Azt kérik, hogy az előjegyzési időponttal rendelkezők ne jelenjenek meg az intézményben.

Sürgős, nem halasztható esetekben (például: gyulladásos, onkológiai) azonban, előzetes egyeztetés után elvégzik a szükséges vizsgálatot.

Előzetes egyeztetés: +52/536-865.

Betegellátással kapcsolatos további információk: klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu

 

2020. március 17. 11:17

Új rend az üzemorvosi ellátásban

Megváltozott az üzemorvosi rendelés módja a koronavírus-járvány miatt a Debreceni Egyetemen, ahol igyekeznek minimálisra csökkenteni az orvos-beteg találkozásokat.

https://hirek.unideb.hu/hu/uj-rend-az-uzemorvosi-ellatasban

Betegellátással kapcsolatos további információk:

klinikaikozpont.unideb.hu
kenezykorhaz.unideb.hu


2020. március 16. 14:29

Mentálhigiénés konzultáció emailben

A koronavírus terjedésével kapcsolatos járványügyi helyzet miatt a Debreceni Egyetemen átmenetileg megváltozik az egyetemi polgárokra érvényes több eljárási rend, így a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjának működése is. A kialakult helyzetben is biztosítják az egyetem dolgozói számára az ingyenesen igénybe vehető, mentálhigiénés konzultációs szolgáltatást, e-mailes formában.

https://hirek.unideb.hu/hu/valtozasok-demek-mukodeseben

 

2020. március 16. 11:32


Felfüggesztett bajnokság, nincsenek edzések

A sportági szövetségek felfüggesztették az utánpótlás-bajnokságokat, a DEAC érintett szakosztályai az utánpótlás-edzéseket az iskolalátogatás szüneteltetésének idején nem tartja meg. 

https://deac.hu/egyeb/ovintezkedesek-a-gyerekek-szamara/

 

2020. március 16. 10:44

Rendkívüli szünet az egyetemi bölcsődében

A Debreceni Egyetem Bölcsőde intézményvezetője arra hívta fel a hozzájuk járó gyerekek szüleinek a figyelmét, hogy a koronavírus járvány miatt Debrecen polgármestere úgy döntött, be kell zárni a városban működő óvodákat és bölcsődéket. Ennek megfelelően náluk is rendkívüli szünetet rendeltek el március 16-tól visszavonásig.

https://hirek.unideb.hu/hu/tajekoztatas-debreceni-egyetem-bolcsode-szul…

 

2020. március 14. 16:30

Átállás a tantermen kívüli digitális oktatásra

Tájékoztatót készített a Debreceni Egyetem gyakorlóiskoláinak pedagógusai, diákjai és szüleik számára. A Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma oktatói és a tanulói, valamint Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája pedagógusai és diákjai is információt kapnak a tantermen kívüli digitális oktatásra történő átállásról.

 

2020. március 13. 17:15

Példaértékű felelősségvállalás

A koronavírus-járvány miatt bejelentett veszélyhelyzet kapcsán tett felajánlást a Debreceni Egyetemnek az A.K.S.D. Kft. A vállalat 4 millió forint értékben járul hozzá lélegeztető gép, vagy más, a védekezéshez és ellátáshoz szükséges eszköz vásárlásához. Az intézmény vezetése köszönettel veszi a vírus elleni védekezéshez nyújtott felajánlást, amely az intézmény által létrehozandó Veszélyhelyzeti Alap kiadásai során hasznosul.

 

2020. március 12. 22:00

A fenntartó ITM tájékoztatása a felsőoktatást érintő kérdésekről

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020. március 12-én a kormany.hu oldalon adott tájékoztatást arról, hogy távoktatásban is biztosított lesz a felsőoktatási félév teljesítése. A közlemény felhívja a figyelmet a hallgatók intézménylátogatási tilalmára, valamint arra, hogy a magyar hallgatóknak legkésőbb március 13-ig el kell hagyniuk a kollégiumaikat.

https://www.kormany.hu/hu/innovacios-es-technologiai-miniszterium/hirek/koronavirus-tavoktatasban-is-biztositott-a-felsooktatasi-felev-teljesitese

A Debreceni Egyetem által március 11-én kiadott veszélyhelyzetben érvényes intézményi szabályokról bővebben itt olvashat.

 

2020. március 12. 16:30

Önálló egyetemi weboldalon is tájékozódhatnak

A koronavírussal kapcsolatos egyetemi információk már önálló oldalon is elérhetőek a https://corona.unideb.hu/ weboldalon.

 

2020. március 12. 13:30

Elmarad a Szenior Egyetem előadása

A koronavírus miatt 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet miatt elmarad a Szenior Egyetem március 13-ra, péntekre meghirdetett előadása.

 

2020. március 12. 13:20

Tájékoztatás az intézmény külföldi hallgatóinak

Körlevélben értesítette külföldi hallgatóit a Debreceni Egyetem Nemzetközi Oktatást Koordináló Központja a veszélyhelyzetben érvényes egyetemi szabályokról. Jenei Attila igazgató tájékoztatást adott a Debreceni Egyetem Egyetemi Járványügyi Munkacsoportjának 2020. március 11-e esti üléséről.

https://hirek.unideb.hu/en/news/20200312_coronavirus-information-12th-m…
 2020. március 11. 22:30

Tájékoztatás a veszélyhelyzetben érvényes egyetemi szabályokról

Körlevélben értesítette hallgatóit, oktatóit és dolgozóit a Debreceni Egyetem Egyetemi Járványügyi Munkacsoportja 2020. március 11-én este. A tájékoztatás értelmében március 12-13-án oktatási szünet, március 16-20. között előrehozott tavaszi szünet lesz az intézményben. Ez idő alatt az intézménynek és az oktatóknak fel kell készülni a távoktatási feladatokra. Március 12-től a hallgatók nem látogathatják az oktatási épületeket. A munkacsoport arra kéri a kollégistákat, hogy a saját és hozzátartozóik egészségének védelme érdekében utazzanak haza. A kutatók, az egészségügyi és az adminisztratív dolgozók, valamint az üzemeltetési munkatársak számára a munkavégzés folyamatos, mint ahogy az egyetem köznevelési intézményei is az elmúlt napok gyakorlata szerint működnek.

Az intézmény vezetése arra kéri a hallgatókat, hogy kisebb és nagyobb közösségeik védelme érdekében a megelőző intézkedések betartásában legyenek együttműködőek!

A hallgatók, oktatók és dolgozók teendőinek részleteiről a tájékoztató levélben olvashat.

2020. március 11. 17:00

Felhívás az Egyetemi Polgárokhoz!

A Magyarország Kormánya által a mai napon bejelentett intézkedésekkel összefüggésben a Debreceni Egyetem vezetése ma estig tájékoztatást ad az oktatással és a munkavégzéssel kapcsolatos eljárásrendről.

A Kormány döntése az egyetemen folyó oktatási tevékenységre vonatkozik, a további feladatok ellátása, a munkavégzés továbbra is folyamatos.

Kérjük, figyeljék a kiküldésre kerülő üzeneteket és az abban foglaltaknak megfelelően járjanak el.

 

2020. március 11.

Programváltozás!
Koncertek és konferenciák is elmaradnak a Debreceni Egyetemen.


Nem tartják meg március 11. és 14. között a XXV. Debreceni Kardiológiai Napokat, és elhalasztják a március 19. és 21.-re tervezett Debreceni Reumatológiai Oktatási Program Interdiszciplináris Fórumot (DROP8).
Elmarad az előzetesen március 12-re meghirdetett Hargitai Imre zongoraest, illetve április 5-ig felfüggesztik a Zeneművészeti Kar minden hangversenyét és rendezvényét.

 
 
2020. március 10.

A kormányzati operatív törzs ajánlását elfogadva a járvány terjedésének megelőzése, az egyetemi polgárok egészségi állapotának védelme érdekében elmarad a március 13-ai ünnepi rendezvény.

A szervezők 2020. március 10-én dolgozói körlevélben adtak tájékoztatást arról, hogy a 2020. március 13-ára, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 172. évfordulója alkalmából tervezett ünnepi megemlékezést elhalasztották. A munkahelyi kitüntetéseket egy későbbi időpontban szervezett ünnepi esemény keretében vehetik majd át az érintettek.
 
 
2020. március 10.
 
Elmaradnak az egyetemi bulik
 
Felfüggesztette minden kulturális-, és sport rendezvényének szervezését és megtartását a koronavírus terjedése miatt a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Elnöksége (DEHÖK) március 30-án reggelig. A DEHÖK Elnöksége az egyetemmel együttműködő rendezvényszervező vállalkozásokat is arra kérte, hogy ne tartsák meg az egyetem hallgatói számára szervezett rendszeres hétköznapi rendezvényeket, például a hétfői Kazánház egyetemi bulit, a szerdai Campus partyt a Hallban, illetve a csütörtöki Klinika bulit.
 2020. március 10.

Kerülendő a közvetlen kapcsolat

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara körlevélben kérte oktatóitól, hogy az új koronavírus terjedése miatt a gyakorlatok során a közvetlen betegkontaktussal nem járó oktatási technikákat részesítsék előnyben. Azt is írták, hogy ezzel összefüggésben április 6-ig felfüggesztik azt a gyakorlatot, mely szerint azok a diákok, akik rendszeresen bejárnak az előadásokra bizonyos vizsgakedvezményeket kapnak.

2020. március 9.

 

Látogatási tilalom

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2020. március 8-tól visszavonásig látogatási tilalmat rendelt el Magyarország területén működő összes fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményben. A fentiekre tekintettel a Klinikai Központban és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban is általános látogatási tilalom lépett életbe.

https://hirek.unideb.hu/hu/hir/20200310_latogatasi-tilalom

 

2020. március 6.

Ülésezik a Debreceni Egyetem Járványügyi Munkacsoportja

Folyamatosan ülésezik az új koronavírus-fertőzés elleni hatékony védekezés érdekében a Debreceni Egyetem Járványügyi Munkacsoportja. A szervezet az intézmény 40 ezres polgárságának és a város lakosságának védelme érdekében több intézkedést is hozott…

https://hirek.unideb.hu/hu/hir/20200306_ulesezik-de-jarvanyugyi-munkacsoport


2020. március 5.

Koronavírus: a Debreceni Egyetem intézkedései

Megalakult a Debreceni Egyetem Járványügyi Munkacsoportja az új koronavírus-fertőzés elleni hatékony védekezés érdekében. A kockázatosnak ítélt területekre a dolgozók hivatalos utazásait felfüggesztették, az érintett területekről 3 héten belül visszaérkezett, valamint beteg hallgatóktól azt kérik, maradjanak otthon…

https://hirek.unideb.hu/hu/hir/20200305_koronavirus-debreceni-egyetem-intezkedesei

 

2020. március 5.

Rektori felhívás a dékánoknak

A koronavírus járvány eszkalációjára tekintettel a rektori irányítás alatt álló dolgozók, – a Debreceni Egyetem Járványügyi Munkacsoportja által megjelölt és a koronavírus infekció esetdefiníciója szempontjából kockázatosnak ítélt területekre történő – hivatalos kiutazását a mai nappal felfüggesztem…

https://hirek.unideb.hu/hu/rektori-felhivas


2020. március 2.

Felhívás a koronavírus kapcsán II.

Ha az elmúlt 14 napban hallgató vagy tanár fertőzött területen járt, akkor két hétig ne menjen közösségbe, maradjon otthonában és figyelje saját magát! Ha mindeközben magán tüneteket, - láz, köhögés, torokfájás, levertség - észlel, maradjon otthon, telefonon értesítse a Kenézy Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetét (06-52-511-866), akik az Országos Mentőszolgálat bevonásával lakhelyéről az Infektológiai Intézetbe szállítják.

https://hirek.unideb.hu/hu/felhivas-koronavirus-kapcsan-ii


2020. február 28.

Felhívás a koronavírus kapcsán

Miközben a mai napig Magyarországon, így a Debreceni Egyetemen sem tudunk koronavírusos  betegről, egyre több,  hazánkhoz közeli országban jelenik meg a vírus, az észak-olaszországi gócpont mellett a fertőzést már Ausztriában, Észak-Macedóniában, Horvátországban és Romániában is   kimutatták. A járvány megelőzéséhez mindenki együttműködésére és felelősségvállalására szükség van. A kockázatok mérséklése és az álhírek okozta fölösleges pánikkeltés megelőzése érdekében a célzott intézkedések mellett rendkívül fontos a tájékoztatás…

https://hirek.unideb.hu/hu/felhivas-koronavirus-kapcsan-0

 

2020. február 3.

Kézmosással a megelőzésért

Influenzajárvány van Magyarországon, és világszerte terjed az új koronavírus. A betegségek elkerülése érdekében sokat tehetünk az alapvető higiénés szabályok betartásával. Különösen fontos a gyakori, helyes kézmosás – hangsúlyozzák a Debreceni Egyetem szakemberei…

https://hirek.unideb.hu/hu/hir/20200203_kezmosassal-megelozesert
 

2020. február 21.

Ismét itt az egyetem lapja

Az Egyetemi Élet című lap friss számában arról is szó esik, hogy az egyetem a korábbi jelentős járványokhoz hasonlóan, a koronavírus esetén is a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, folyamatosan tartják a kapcsolatot az érintett országokból érkező hallgatókkal. A betegellátó intézményekben is megtették a szükséges óvintézkedéseket…

https://hirek.unideb.hu/hu/hir/20200221_ismet-itt-az-egyetem-lapja

 

2020. január 31.

A Debreceni Egyetem közleménye

A Debreceni Egyetem tájékoztatja a szerkesztőségeket, hogy az intézményben 2020. január 31-ig nincs sem gyanús, sem valószínűsíthető, sem igazolt új típusú koronavírus fertőzés. Egyetlen mintában sem mutatták ki a vírus jelenlétét. Az intézmény a továbbiakban is együttműködik a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, hallgatói számára a megfelelő tájékoztatást biztosítja…

https://hirek.unideb.hu/hu/debreceni-egyetem-kozlemenye-4


2020. január 30.

Felhívás a koronavírus kapcsán

A Debreceni Egyetem vezetése felhívja minden Kínából, Vietnámból, Dél-Koreából vagy Mongóliából érkező hallgatójának figyelmét, illetve azon diákokét, akik a közelmúltban kínai családtagokkal, közeli ismerősökkel személyesen érintkeztek a világ bármely pontján, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel a 2019/20-as tanév tavaszi félévére való visszaérkezésüktől számított 14 napig mentesülnek az oktatási elfoglaltságok, órák látogatása és a gyakorlatokon való részvétel kötelezettségei alól…

https://hirek.unideb.hu/hu/felhivas-koronavirus-kapcsan


2020. január 28.

Intézményi sajtótájékoztató a koronavírus-járványra való felkészülésről

A korábbi jelentős járványokhoz hasonlóan ezúttal is a megelőzésre helyezi a hangsúlyt az intézmény, folyamatosan tartják a kapcsolatot az érintett országokból érkező hallgatókkal. A Debreceni Egyetem betegellátó intézményeiben is megtették a szükséges óvintézkedéseket…

https://hirek.unideb.hu/hu/hir/20200128_koronavirus-az-egyetem-felkeszult
 

Sajtóiroda