Ünnepi szenátusi ülés, tudományos tanácskozások, innovatív fejlesztések, adatvédelmi fórum a Tankcsapdával – a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított márciusban is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában beszámolót láthatnak arról, hogy ünnepi szenátusi ülésen emlékezett meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójáról a Debreceni Egyetem. Az eseményen díszdoktori és címzetes egyetemi tanári címeket, valamint kiváló dolgozó kitüntetéseket és rektori elismerő okleveleket is átadtak.

Riport készült az intézmény új Neveléstudományi Központjának megalakulásáról, és megnézhetik azt a világszínvonalú műtői monitort, melyet a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának közreműködésével fejlesztettek ki.

Megtudhatják, hogy a férfiak 70, a nők 60%-a túlsúlyos Európában, és folyamatosan emelkedik a civilizációs betegségek: a diabétesz, a szív- és érrendszeri megbetegedések aránya. Ez is téma volt ugyanis a Táplálkozástudományi Szakemberek I. Országos Találkozóján.

Kiderül, milyen új lehetőségeket nyújt az a megállapodás, melyet az INFOWARE Zrt.-vel, valamint a TRIGON Electronica Fejlesztő és Szolgáltató Kft.-vel kötött a Debreceni Egyetem.

Tudósítást láthatnak továbbá a 24. Debreceni Kardiológiai Napokról, a 62. Országos Fizikatanári Ankétről és a 45. Éjféli Koncertről. Ellátogathatnak az idei Arany Napokra, a Richter Tudós Klub, valamint a Tudósiskola rendezvényeire és a Debreceni Egyetem precíziós mezőgazdaságról szóló tudományos konferenciájára.

A műsor végén pedig tippeket kaphatnak ahhoz, miért érdemes a Debreceni Egyetem mobilitási programjaira jelentkezni, és részt vehetnek azon a fórumbeszélgetésen, melyen egyetemi vezetők, fesztiválszervezők, rockzenészek, valamint adatvédelmi szakértők mutatták be a hallgatóknak a tavaly májusban hatályba lépett GDPR-rendeletet.

Sajtóiroda – TB