Kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése 2021. szeptember 22-étől, szerdától kezdődően a Debreceni Egyetem valamennyi dolgozója és hallgatója részére munkaidőben és a tanítási időben az e tevékenységekre szolgáló helyiségekben, valamint a közlekedő és kiszolgáló helyiségekben.

A szeptember 21-ei rektori körlevél szerint e kötelezettség alól a védettségi igazolvány sem biztosít mentességet, tekintve, hogy a Covid-19 járvány mellett egyre jobban terjednek az adenovírus, a parainfluenza és a rhinovírus okozta megbetegedések.

Az oktatók mentesülnek a maszkviselési kötelezettség alól, amennyiben a hallgatóktól legalább 3 méter távolság tartható.

Az egyetemi rendezvények, sportesemények a kormányzati intézkedések alapján továbbra is védettségi igazolvánnyal látogathatóak. Sporttevékenység és étkezés időtartamára a maszk viselése mellőzhető.

Az egyetem betegellátó egységeiben, a köznevelési intézményekben és a kollégiumokban a már korábban kiadott – az Intézkedési Tervben és az ágazati ajánlásokban megfogalmazott – szabályok érvényesek. 

Sajtóiroda