Új vezetők az egyetem élén, stratégiai megállapodások világcégekkel, csúcsszezont zárt a DEAC, jön a YoUDay – az egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított júniusban is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában beszámolót láthatnak a nemzetközi kapcsolatok bővítéséről: másfél hét alatt két világcéggel – a Roszatommal és a General Electric magyar leányvállalatával – kötött stratégiai együttműködést a Debreceni Egyetem. Szó lesz arról, hogy az intézmény a legnagyobb gyógyszerfejlesztési vizsgálatait koordináló vállalat, a QuintilesIMS kiemelt partnere lett, így bekerült a világ 25 legjobb vizsgálóhelye közé.

Megismerhetik az egyetem új vezetőit, akik az újabb öt évre megválasztott Szilvássy Zoltán rektortól és Bács Zoltán kancellártól vették át megbízóleveleiket a Szenátus június 22-i ülésén. Megtudhatják, milyen újdonságok kerültek terítékre a Debreceni Egyetem nyolcadik, szakkiállítással egybekötött Térinformatikai Konferenciáján, illetve milyen új módszerekkel ismerkedhettek meg a gyakorló és leendő gyógytornászok a Népegészségügyi Kar Fizioterápiás szakmai napján.

Tudósítás készült többek között a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karon tartott Búza- és Repcetanácskozásról, az egyetem Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának XIV. Doktorandusz Konferenciájáról, valamint Debreceni Egyetem első Közös Kapusedzői Konferenciájáról. Összefoglalót láthatnak továbbá a DEAC szezonzárásáról, melyből kiderül, hogy történetének legeredményesebb évét zárta a Debreceni Egyetem Atlétikai Clubja a 2016/2017-es bajnoki szezonban, hiszen több csapata is az élvonalban versenyezhet a következő szezonban.

A műsorból kiderül, hol és hogyan lehet jegyet vásárolni a Debreceni Egyetem 2017-es stadionshow-jára, a yoUDay-re, illetve milyen különleges programokkal várta idén az intézmény a dolgozóit és családtagjait a DErbin. Virtuális látogatást tehetnek továbbá a Kossuth Gyakorlóba, ahol több száz kisdiák részvételével elevenedett meg a történelmi Magyarország képe a nemzeti összetartozás napja alkalmából szervezett különleges flashmobon.

Sajtóiroda-TB