Rektorválasztás, InterTalent, megállapodás a Ganzzal, együttműködés a Magyar Nemzeti Bankkal, Buzánszky Kupa – az egyetem legfontosabb eseményeiről tudósított februárban is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában beszámolót láthatnak arról, hogy milyen tervekkel készül a következő öt évre az egyetem vezetője, Szilvássy Zoltán, aki a megszakítás nélkül leghosszabb időn át hivatalban lévő rektora lehet az ország legnagyobb egyetemének. A Debreceni Egyetem Szenátusa ugyanis elsöprő szavazati aránnyal javasolta a professzort július 1-től újból a rektori székbe.

Megtudhatják, miért érkezett eddigi legnagyobb mérföldkövéhez az egyetem műszaki és informatikai területe azzal a keretmegállapodással, melyet a Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft-vel írt alá az intézmény. A nézők megismerhetik az egyetem tehetséggondozó programját, az InterTalentet, ahol szóba került Orwell 1984 című regénye és a magyar beauty vloggerek világa is.

Virtuális látogatást tehetnek a Főépületben a 70 éves forint történetét és érdekességeit bemutató tárlaton, mely kapcsán a hazai közgazdasági képzést megújító együttműködési lehetőségekről is tárgyalt a Debreceni Egyetem a Magyar Nemzeti Bankkal. Szó lesz továbbá a Kossuth Gyakorló programsorozatáról, Tudósiskoláról, az Arany Galéria megnyitójáról, és arról, hogyan köszöntötték pályatársai és tanítványai a Zeneművészeti Kar professor emeritusát, Matuz Istvánt 70. születésnapja alkalmából.

Összefoglalót láthatnak a Debreceni Egyetemen megrendezett regionális konferenciáról, melyen korunk legsúlyosabb népegészségügyi problémáinak – a cukorbetegség, valamint más szív- és érrendszeri betegségek – innovatív gyógyszeres terápiás lehetőségeit tekintették át a szakemberek.

Megtudhatják, miért engedtek 200 lila lufit a levegőbe a debreceni óvodások a Klinikán, és tudósítás készült a Szervátültetettek Sportnapjáról, ahol négy versenyszámban – dartsban, bowlingban, tollaslabdában és úszásban – mérhették össze tudásukat a szervátültetésen átesett, vagy műtétre váró sportolók Debrecenben.

A műsor végén az egyetem kutatója elárulja, mitől lesz sikeres egy labdarúgó egyesület, és kiderül az is, milyen eredménnyel zárult az Aranycsapat egykori hátvédjéről elnevezett Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa.

Sajtóiroda-TB