Kiváló jelentkezési adatok, kancellári konferencia, új jégkorong szakosztály, jubileumok, adománygyűjtő akció, szakmai tanácskozások – a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított áprilisban is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában szó lesz arról, hogy továbbra is az egyik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény a Debreceni Egyetem. Összesen 15 140 felvételiző jelentkezett a szeptemberben induló képzésekre.

Összeállítás készült a Debreceni Egyetemen tartott kétnapos kancellári tanácskozásról, amelyen finanszírozási és szabályozási kérdésekkel, illetve olyan aktualitásokkal foglalkoztak a hazai felsőoktatási intézmények gazdasági vezetői, mint a májustól életbe lépő új uniós adatvédelmi szabályozás.

Beszámolót láthatnak arról, hogy megújította több mint egy évtizedes tudományos, kutatás-fejlesztési és oktatási együttműködését a Debreceni Egyetem és a Richter Gedeon Nyrt.

Megtudhatják hogyan lesz ismét ERSTE-ligás felnőtt férfi csapata Debrecennek az egyetem révén, és milyen pályázattal nyerte el hazánkban először az Európai Egyetemi Játékok rendezési jogát a Debreceni és a Miskolci Egyetem közösen.

Ellátogathatnak a IV. Sürgősségi Konferenciára, az idén is hatalmas sikert arató Állásbörze és Karriernapra, a II. Országos Szaxofonversenyre, valamint a Kossuth Gyakorló dupla jubileumára.

Tudósítást láthatnak emellett a DVSC csapatkapitánya, Tőzsér Dániel és a Campus Fesztivál adománygyűjtő akciójáról, a TEST-VÉR Egészségpénztár felajánlásáról, a Fogászati, illetve a Költészeti Napokról, valamint a jogi kar nemzetközi konferenciájáról.

Kiderül, miért szerveztek nyílt napot a lányok számára az Informatikai Karon, és miért rendezett Országos Szociálpedagógiai Konferenciát a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar.

Sajtóiroda – TB