Ponthatárok, orvosi bravúr, Debreceni Nyári Egyetem, TTK tábor, Universiade, „okos” fesztivál - az egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított júliusban is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában beszámoló készült arról, hogy változatlanul az élvonalban szerepel a Debreceni Egyetem a felvételizők körében. Kiderül, mely szakokra vették fel a legtöbb hallgatót és hányan kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben az intézményben. Láthatnak egy szívkatéteres bravúrt, melyet hazánkban először a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában hajtottak végre.

Szó lesz arról, hogy csaknem tízezer külföldi járt a Debreceni Nyári Egyetemen az elmúlt 90 évben, hogy magyar tudását csiszolja, valamint arról, hogy régészeti kincsleleteket, kozmikus részecskéket és édesvízi hidrákat is vizsgáltak középiskolások a Természettudományi és Technológiai Kar nyári táborában, amelyre idén is hatalmas volt az érdeklődés.

Megtudhatják, hogyan követhetik majd nyomon a termőföldtől egészen az asztalig a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karon előállított terményeket, és hogyan alakult újjá Bolyky Zoltán illetve Vásáry Tamás irányításával idén a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáján.

Bemutatkoznak a Debreceni Egyetem Universiade-ra készülő hallgatói is. A tajpeji világversenyen augusztusabn a legjobb egyetemisták között mérettetik meg magukat a debreceni sportolók gátfutásban, hosszútávúszásban, párbajtőrvívásban, gerelyhajításban, valamint kosárlabdában.

Összefoglalót láthatnak továbbá az ország egyetlen „okos” fesztiváljáról, a Campus Fesztiválról, ahol a kétezer négyzetméteres Egyetem Téri programhelyszínen a változatos előadások és koncertek mellett, harminc egyetemi egység mutatta meg a tudomány szórakoztató oldalát ezúttal már a nulladik naptól.

Sajtóiroda-TB