Négyes ikrek, együttműködési megállapodások, szakmai napok, megemlékezés és jubileum – ismét a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában beszámolót láthatnak arról, hogy hat helyszínen – köztük a Debreceni Egyetemen is – novemberben indítja el a Területi Innovációs Platformokat bemutató országos programsorozatát a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

Riport készült arról, hogy koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a Debreceni Egyetem egykori névadója gróf Tisza István szobránál halálának 101. évfordulója alkalmából, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar alapításának 70. évfordulójára szervezett jubileumi rendezvénysorozatról.

Megtudhatják, hogy miért hoz létre közös Védelmi Innovációs és Modernizációs Kihelyezett Tanszéket az egyetem és a honvédség Modernizációs Intézete, illetve milyen érdekes témák kerültek terítékre a Debreceni Egyetem I. Szakkollégiumi Konferenciáján.

Kiderül, miért kötött együttműködési megállapodást az intézmény és Tiszafüred önkormányzata, illetve a Műszaki Kar és a Magyar Urbanisztikai Társaság, valamint hogyan újult meg a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Fül- Orr-Gége, Fej- és Nyaksebészeti Osztály két kórterme.

Tudósítást láthatnak a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke, Szöllősi György előadásáról, a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán tervezett új képzésekről, a 24. Tiszántúli Növényvédelmi Fórumról, valamit arról, hogy hazánkban és Közép-Európában egyedülálló, modern műszerparkkal gazdagodott az intézmény.

Ellátogathatnak a 21. Informatikai Szakmai Napokra, valamint a több tudományterületet felölelő Stroke Napra, ahol a szakemberek a szélütés megelőzésének, akut ellátásának és a betegek rehabilitációjának aktualitásait tekintették át.

A műsor végén pedig megismerhetik a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában világra segített négyes ikreket és szüleiket. 

Sajtóiroda – TB