Felvételi, gazdasági évindító, szakmai konferenciák, könnyűzenei meghallgatás – az egyetem legfontosabb januári híreiről, eseményeiről tudósított az idei első Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorából megtudhatják, hogy miért is érdemes az ország legnagyobb egyetemén továbbtanulni. A Debreceni Egyetem az egyik legszélesebb hazai képzési kínálattal és több új szakkal várja leendő hallgatóit. Többek között a Kossuth Gyakorló középiskolás diákjait, akik a januári pályaorientációs napon ismerkedhettek meg az intézmény 14 karának képzéseivel.  A szeptemberben induló csaknem 150 szakra február 15-ig lehet jelentkezni.

Beszámolót láthatnak az egyetem gazdasági évindító találkozójáról, ahol az intézmény tavalyi eredményeiről, a várossal és a vállalati partnerekkel történő együttműködés további lehetőségeiről, valamint a 2018-ra tervezett fejlesztésekről számolt be a rektor és a kancellár. Szó lesz arról, hogy újabb világcéggel kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem. Az intézmény és a cívisvárosban új üzemet létesítő német vállalat, a thyssenkrupp szerződése a közös kutatásokra és az oktatásra is kiterjed.

Összeállítást láthatnak a 15. Regionális Hipertónia Napról, melyen több mint ezer családorvos, belgyógyász és gyógyszerész tanácskozott a magas vérnyomás, a cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri betegségek korszerű gyógyszeres kezeléseiről, tényekről és tévhitekről. Kiderül, hogy mit jelent debreceninek lenni, és mi is az a cívis öntudat. Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Bölcsészettudományi Kar kétnapos konferenciáján.

Ellátogathatnak a II. Kukorica és Búza tanácskozásra, melyen a precíziós termesztés jelentőségét mutatták be a régió gazdálkodóinak mások mellett a Debreceni Egyetem kutatói.

A műsor végén tudósítást láthatnak a Zeneművészeti Kar és a Kőbányai Zenei Stúdió országosan egyedülálló könnyűzenei kurzusának első felvételi meghallgatásáról, és bepillanthatnak az idei FőnixFittre. A sportparádén a tavalyinál is több edzésprogram, kiállító, valamint a Debreceni Egyetem révén szakmai előadások és tanácsadások várták a látogatókat.

Sajtóiroda-TB