Újabb stratégiai megállapodás, Szenior Egyetem, Külügyi Börze, tésztahíd építő verseny – az egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított októberben is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában beszámolót láthatnak arról, hogy újabb stratégiai megállapodást kötött a Debreceni Egyetem a mérnökképzés minőségének javítására. A GANZ Villamossági Művek jogutódjával, a CG Electric Systems Hungary Zrt-vel indult együttműködés az ipari kutatások fejlesztését is célozza. Ellátogathatnak a Gazdaságtudományi Karon megrendezett controlling konferenciára, ahol a szakemberek és a diákok közösen keresték a választ arra, hogyan lehet felkészülni a pénzügyi világ digitalizációjára.

Interjú készült Olga Momot Alekszandrovnával, a moszkvai MIFI Nemzeti Nukleáris Kutatóegyetem docensével, aki a legkorszerűbb orosz atomerőművekről tartott előadást az egyetem aulájában. Bepillanthatnak a Debreceni Egyetem és a város közös műszaki konferenciájára, amelyen több mint 40 ipari cég mutatkozhatott be.

Megtudhatják, hogy milyen témában tartott előadást Szilvássy Zoltán rektor a Debreceni Egyetem új programsorozata, a Szenior Egyetem első rendezvényén. Tudósítást láthatnak továbbá az intézményben rendezett 22. Tiszántúli Növényvédelmi Fórumról, a Kossuth Gyakorló tudományos, tehetséggondozó programjáról, a Tudósiskoláról, és kiderül, hogyan emlékeztek meg az egyetem egykori testnevelőtanárairól.

Szó lesz emellett arról, hogy a népszerű európai országokon kívül akár az Amerikai Egyesült Államokban, sőt Ausztráliában és Új-Zélandon is tanulhatnak ösztöndíjjal a Debreceni Egyetem hallgatói. A külföldi munkalehetőségeket, tanulmányutakat, szakmai gyakorlatokat és önkéntes programokat a Külügyi Börzén ismerhették meg az érdeklődők. Az intézményben választható idegennyelvi képzések pedig az Európai Nyelvi Koktélbáron mutatkoztak be.

Összeállítást láthatnak Segner János András szobrának avató ünnepségéről.  Az orvos-fizikus bronz mellszobrát a Klinikai Központ területén, eredeti helye közelében állították fel újra. Majd igazi zenei csemegét hallhatnak, hiszen ünnepi hangversennyel köszöntötték a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának leköszönő dékánját. A gálaeseten Duffek Mihály Pro Universitate-díjat vehetett át a szenátus egybehangzó döntése alapján. A műsor végén pedig kiderül, hogy mekkora terhelést bírt el a Műszaki Kar tésztahíd építő versenyének győztes alkotása.

Sajtóiroda-TB