Doktoravató, DErbi, DEAC-évadzáró, Tehetségnap, szakmai konferenciák, megemlékezések – a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított májusban is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában szó lesz a Debreceni Egyetem júniusi doktor- és díszdoktoravató ünnepségén, ahol doktori, habilitált doktori, professor emeritus, valamint címzetes egyetemi tanár címeket és kitüntetéseket is átadtak.

Beszámolót láthatnak a Durkó Mátyás emlékkonferenciáról, az idén 20 éves Magatartástudományi Intézet jubileumi konferenciájáról, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban tartott Semmelweis-napi ünnepségről, illetve a Születés hetéről.

Megtudhatják, hogy kulturális örökség elnevezéssel szakirányú továbbképzést indít a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara. Tudósítást láthatnak továbbá a Hirtelen Szívhalál 2018 című konferenciáról, a Magyar Neurológiai Társaság és a Danube Symposium közös, négy napos szakmai tanácskozásáról, illetve a Szele Tibor születésének 100. évfordulója alkalmából tartott rendezvényekről.

Ellátogathatnak a Debreceni Egyetem ménesgazda hallgatóinak államvizsgájára, valamint a júniusban átadott DEAC-DAK Egyetemi Asztalitenisz Központba, amely 700 négyzetméteren várja az igazolt játékosokat, a hobbi sportolókat és az egyetemistákat a hét minden napján.

Összeállítás készült DEAC évadzáró gálájáról, a Buzánszky Kupa döntőjéről, valamint a Sporttudományi Oktatóközpontban rendezett Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokságról.

Kiderül, mennyi hulladékot gyűjtöttek egyetemi és középiskolás diákok azon a szemétszedésen, amelyet a Környezetmérnöki Tanszék és a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága közösen szervezett, valamint megcsodálhatják a Kossuth Gyakorló tehetséges diákjainak produkcióit.

A műsor végén pedig megnézhetik, hogy milyen hangulatban telt a Debreceni Egyetem dolgozói napja, a DErbi, ahol a hagyományos főzőverseny mellett több tucat kikapcsolódási lehetőség közül válogathattak az egyetemi polgárok.

Sajtóiroda - TB