Bővülő betegellátás, régi kar új néven, tudományos tanácskozások, Welcome Dinner, Éjféli Koncert, Buzánszky Kupa – az egyetem legfontosabb februári híreiről, eseményeiről tudósított a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában szó lesz arról, hogy mintegy félmilliárd forint saját forrásából új steril kórtermekkel és korszerű műszerekkel bővült a Klinikai Központ Hematológiai Osztályának csontvelő-transzplantációs részlege. Megtudhatják, hogy miért működik február 1-jétől Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar néven a Debreceni Egyetem hajdúböszörményi kara, amely új épülettel is gazdagodott.

Beszámolót láthatnak arról a nyelvészeti-genetikai konferenciáról, amelyen honfoglaló őseink származásáról született kutatási eredményeiket ütköztették egymással a különböző tudományterületek képviselői. Ellátogathatnak a Kossuth Gyakorló ismeretterjesztő és tehetséggondozó programsorozata, a Tudósiskola legutóbbi rendezvényére, amelyen Tőzsér József egészségipari innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettes beszélt a diákoknak a vírusokról.

Összeállítást láthatnak a Debreceni Egyetem legújabb genomikai technológia alkalmazásáról tartott szimpóziumáról, az idén 40 éves Laboratóriumi Medicina Intézet jubileumi tanácskozásáról, valamint az allergológusok 13. alkalommal megrendezett találkozójáról, ahol az allergiás és autoimmun megbetegedések esetén használatos legmodernebb diagnosztikai eljárásokról, illetve terápiákról tartottak előadásokat a szakmában dolgozók részére.

Kiderül, hogy miért látogatott Debrecenbe az Aranycsapat Emlékév Társulat két tagja, és ki nyerte Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa, illetve a Kozma Mihály Futsal Kupa őszi bajnokságsorozatát.

Bepillanthatnak a Debreceni Egyetemre érkező külföldi diákoknak rendezett fogadóvacsorára, amelyen 15 ország több mint 100 diákját látták vendégül. A műsor végén pedig ízelítőt kaphatnak az idei Éjféli Koncertből, amelyen a klasszikus és könnyűzene mellett a humor ezúttal is főszerephez jutott.

Sajtóiroda-TB