A Debreceni Egyetem lapjának új számában szó esik arról például, hogy mennyire fontosnak tartja az intézmény az Educatio kiállítást, fotókkal gazdagon illusztrált cikkben mutatják be a Botanikus Kertet, és méltatják az ismét Magyar Kupa győztes DEAC jégkorongcsapatát.

Ismét megtartották az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont „A” csarnokában, ahol idén a korábbiaknál háromszor nagyobb területen 71 fős debreceni delegáció várta az egyetemünk által nyújtott lehetőségek, valamint a felsőoktatás aktualitásai iránt érdeklődőket – adja hírül az Egyetemi Élet új számában.

Télen talán ritkábban jut eszünkbe, hogy tegyünk egy sétát a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében, pedig az ilyenkor is csodaszép látványt nyújt. Főleg akkor, ha hó borítja a területet. Ilyen látványra érkezett a lap újságírója oda, ahol Papp László, a Botanikus Kert igazgatója mutatta meg, hogy mi minden tudja elvarázsolni a látogatót.

A debreceni Dózsa György utcai hatalmas panelsor mögött, a Vénkerti játszótér szomszédságában áll Borsos József építész 1913-ban készült villája. Ma már furcsának tűnik, egy ilyen szép épület a panelházak között, de ha visszautaznánk az időben a 20. század elejére, a lakótelep helyén egy kertvárosi övezetet találnánk, ahonnan még a református Nagytemplom tornyát is lehetett látni a földszintes házak udvaráról – derül ki a Debrecen utcát bemutató sorozat legújabb részéből.

A Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusának Botanikus Kertjében található a Debreceni Egyetem Közösségi Kertje, egy csaknem ezer négyzetméteres földterület. 2015 tavaszán a DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottság azt kérte, hogy az egyetem berkein belül kapjanak egy kis területet, ahol hallgatók tucatjai tapasztalhatják meg a kertészkedés örömeit. A vezetőség teljes mellszélességgel az ügy mellé állt. A DEHÖK anyagi támogatásával a jelentkező kiskertészeknek biztosítani tudják a vetőmagok és dughagymák egy részét, a szükséges eszközöket, és az öntözővizet is. Aki többet szeretne megtudni a közösségi kertről, lapozzon a ZölDEbbítő oldalra.

Január végén Székesfehérváron rendezték meg a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjét, amelyen a DEAC férfi csapata a tavalyi kupagyőzelem után, mint címvédő indult. Az újabb kupagyőzelemről és az azóta eltelt időszakról a csapat vezetőedzőjét, a tavaly novemberben kinevezett György Józsefet kérdezte az Egyetemi Élet.

A lapot az alábbi linkre kattintva lehet olvasgatni:

https://mad-hatter.it.unideb.hu/portal/displayDocument/id/3534342

Sajtóiroda - OCs