Egyedülálló ösztöndíjrendszer, kitüntetések, innovatív húskészítmények, reményt nyújtó óvodások, Marco Rossi és Komondor az egyetemen – ismét a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió legújabb műsorából megtudhatják, milyen új ösztöndíjrendszerrel segíti a tudományos munkát végző PhD-hallgatóit és oktatóit a Debreceni Egyetem és az intézményt fenntartó alapítvány. Bemutatjuk Komondort, Magyarország legerősebb szuperszámítógépét, amely a Kassai úti campusra költözött be.  

Tudósítást láthatnak arról, hogy a Klinikai Központ nyolc szakdolgozója vehetett át elismerést a magyar ápolók napjához kapcsolódóan és részletes beszámoló készült arról, hogy az egészség megőrzését segítő húskészítményeket fejlesztenek az egyetem agrárkarán.

Összeállítást láthatnak továbbá Marco Rossi szövetségi kapitány látogatásáról, aki rendhagyó előadáson szólt a hallgatókhoz. A műsor végén pedig részesei lehetnek annak a megható pillanatnak, amikor ötszáz óvodás repített az égbe jókívánságokkal teli léggömböt az egyetem Főépülete előtti téren.

Sajtóközpont-TB