Bemutatkozik a Debreceni Egyetem

Békéscsabán kezdte a Debreceni Egyetem őszi-téli beiskolázási tevékenységét. Az intézmény képviselői a következő hetekben más megyékbe is ellátogatnak.

A megyei kormányhivatal szervezésében, a Debreceni Egyetem részvételével tartottak pályaválasztási vásárt október 13-14-én Békéscsabán, ahol a Bölcsészettudományi Kar és a Mezőgazdaság,- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar képviselte az intézményt.

- A békéscsabai városvezetéssel egyeztetve indítjuk el iskolalátogatási programunkat, felkeressük a város és a megye középiskoláit, és a Debreceni Egyetem karait, képzési területeit, az egyetemi életet mutatjuk be a fiataloknak, segítséget nyújtva a pályaválasztáshoz. Jelentkezőink 40%-a Hajdú-Bihar megyéből érkezik, Békésből viszont ennek csak a töredéke. Szeretnénk ezt az arányt növelni – tájékoztatott Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

Az iskolalátogatási tájékoztató programot nemcsak Békés, de Hajdú-Bihar, Heves, Borsod és Szabolcs megyékben is megrendezi a Debreceni Egyetem, novemberben pedig Debrecenbe várják a felvételi előtt állókat a hagyományos nyílt napra, a DExpóra, de a januári Educatio kiállításon is bemutatkozik a Debreceni Egyetem mind a tizennégy kara.

 

Sajtóiroda - SzL