Az informatika csodáiról lányoknak

Kutyát etethetnek és kígyót szelídíthetnek számítógéppel, valamint a virtuális térben mozoghatnak azok a lányok, akik csütörtökön ellátogatnak a Debreceni Egyetem Informatikai Karára, amely ebben az évben is csatlakozott a Lányok Napja kezdeményezéshez.

Informatika: ízek a sikeres jövődhöz! címmel április 27-én mutatja be a műszaki, technológiai, mérnöki és informatikai pálya előnyeit, a legkorszerűbb technológiákat és azok felhasználási területeit a Debreceni Egyetem Informatikai Kara a Lányok Napja programjain.

A kampány olyan pályaválasztási lehetőségekre hívja fel a lányok figyelmét, amelyekre általában nem gondolnak, és egyben ösztönzi őket, hogy döntésüket ne az elvárásokra, hanem valós érdeklődési körükre és képességeikre alapozzák.

A kar Kassai úti épületében a résztvevők megismerkedhetnek a választható szakterületekkel, a tanulási lehetőségekkel, átfogó képet kaphatnak az ország legszélesebb körű informatikai képzéseiről.

Megtudhatják, hogyan válhatnak szoftverfejlesztővé, szoftvertervezővé, weboldalak tervezőjévé és fejlesztőjévé, informatikát és/vagy könyvtárismeretet oktató tanárrá, szoftvertesztelővé, a digitális írástudás legújabb fortélyait ismerő, 21. század modern könyvtárosává, a gazdaság folyamatait jól ismerő, közgazdasági tevékenységeket is irányító informatikai vezetővé.

Emellett felfedezhetik, hogyan lehet elképzelhetetlen térbeli formákat szkennelni és létrehozni, fél óra alatt programot fejleszteni, vagy dizájnos weboldalakat készíteni.

Részletes program és jelentkezés.

Sajtóiroda - TPL