Pótfelvételi, gólyatárbor, yoUDay-klippremier, virágkarnevál, nemzetközi kongresszus, Farmer Expó, jubiláló Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központ – a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított augusztusban is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában szó lesz arról, hogyan készül az új tanévre a Debreceni Egyetem. Kiderül, hogy országosan a legtöbb hallhatót vette fel az idei pótfelvételin a DE, így több mint 9000 elsőéves kezdheti meg tanulmányait szeptemberben az intézményben. Bepillanthatnak DE HÖK részvételi rekordot döntő gólyatáborába, ahol két turnusban 14 kar 2500 elsőévese ismerkedett egymással és az egyetemi élettel.

Megtudhatják, milyen újdonságokkal készül a Debreceni Egyetem gigantikus tanévnyitó stadionshowjára, a yoUDay-re, és megismerhetik a rendezvényre készült dalt és videóklipet az Animal Cannibals-szal és Tóth Andival.

Ellátogathatnak az idén 5 éves Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központba, és beszámolót láthatnak a Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézetével kötött egyezményről.

Sétát tehetnek a Farmer Expón, ahol idén 150 éves debreceni agrár-felsőoktatás kapta a szakkiállítás és Debrecen közös Nagydíját. Ezen a rendezvényen hívta fel a figyelmet az agrárminiszter a Debreceni Egyetem legfrissebb klímaváltozás-kutatási eredményeire, amelyet egy külön riportban részletesen bemutatnak a program résztvevői.

Tudósítást láthatnak a Zeneművészeti Kar által szervezett Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozójáról, valamint a Nemzetközi Kísérletes Mikrosebészeti Társaság kongresszusáról, amelyen kiemelt téma volt a Debreceni Egyetemen zajló, nemzetközi szinten is egyedülálló színvonalú mikrosebészeti oktatás.

Részt vehetnek a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában tartott Steel Darts Felnőtt és Utánpótlás Nemzeti Bajnokság 6. fordulóján. A műsor végén pedig felidézhetik, milyen egyedi kompozícióval szerepelt az egyetem a virágkarneválon.

Sajtóiroda – TB