„Egészségügyi Innovációs Szemle” címmel közösen indítottak online is elérhető folyóiratot a Debreceni Egyetem Népegészségügyi és Gyógyszerésztudományi Karai. Az évente négyszer megjelenő kiadvány az orvos- és az egészségtudomány legfrissebb eredményeire, innovációira fókuszál.

A folyóiratban többek között az egészség szempontjából meghatározó felfedező kutatások és az azokra épülő innovációk eredményeit közlik. Ezen kívül lehetőség nyílik a tudományterülethez kapcsolódó szakmai párbeszédre is, valamint eredeti közlemények, hipotézisek, összefoglalók, módszertani ajánlások, dialógusok, szakmai vélemények, elemzések is megjelennek benne. A folyóirat célja az orvos- és egészségtudomány területén végzett értékteremtés felkarolása.

A karok tájékoztatása szerint az Egészségügyi Innovációs Szemle fontos katalizátorává válhat a tudományterület fejlődésének és az egészségszemlélet formálásában is segítséget nyújthat.

A folyóirat kiemelten fókuszál a népegészségügyi szempontból meghatározó kérdésekre, és az ezeken a területeken folyó technológiai és társadalmi innovációkra. Ezzel egyidejűleg a két kar kiemelten fontosnak tartja a gyógyszerészi szempontból lényeges innovatív technológiák bemutatását, a szakmapolitikai és gyógyszerészettörténeti érdekességek közlését is. A 2020. június 15-ig beérkező közlemények publikálásával teljesülhetnek az Új Nemzeti Kiválóság Programban vállalt kötelezettségek.

A folyóirat főszerkesztője Zsuga Judit egyetemi docens, a Népegészségügyi Kar dékánja, a főszerkesztő-helyettes Kovácsné Bácskay Ildikó egyetemi docens, a Gyógyszerésztudományi Kar oktatási dékánhelyettese.

Az „Egészségügyi Innovációs Szemle” online felülete ide kattintva érhető el.

Sajtóiroda - BZ