Pótfelvételin is a legjobbak között

A hazai egyetemek között ebben az évben is a DE volt az egyik legnépszerűbb a felsőoktatási pótfelvételi eljárásban. Összesen több mint kilencszáz jelentkezés érkezett 86 képzésre. Augusztus végén derül ki, pontosan hány felvételizőt vettek fel a Debreceni Egyetemre.

Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárásban a tavalyihoz hasonlóan nagy számú jelentkezés érkezett a DE képzéseire, idén meghaladta a kilencszázat (918).

A Debreceni Egyetem képzési kínálatából a legtöbben – ahogyan az előző évben is – a Gazdaságtudományi Kart választották, ide 250 jelentkezés érkezett. Emellett népszerűek voltak az Egészségügyi Kar (120 jelentkezés), a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar (117 jelentkezés), valamint a Népegészségügyi Kar (87 jelentkezés) szakjai is.

A meghirdetett képzések közül a felvételizők a legtöbb jelentkezést a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar gyógypedagógia szakára adták be, szám szerint 65-öt, de emellett az ápolás és betegellátás szak (47), a Szolnok Campuson induló ápolás és betegellátás szak dietetikus szakiránya (42), valamint a kereskedelem és marketing képzés (40) is népszerű volt a pótfelvételizők körében.

Alapképzésekre összesen 655, mesterképzésekre 87, osztatlan képzésre 68, felsőoktatási szakképzésre pedig 108 jelentkezés érkezett idén a pótfelvételin. Az idén is lehetett állami ösztöndíjas képzésekre jelentkezni, ezekre 372, az önköltséges képzésekre 546 jelentkezést rögzítettek a Debreceni Egyetemen. Az összes jelentkezésen belül a 428 nappali tagozatos képzés mellett a levelezős oktatásra 490 jelentkezés érkezett be a határidőre.

A ponthatárokat legkésőbb 2021. augusztus 27-ig hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően, szeptember első napjaiban kapják meg a felsőoktatási intézménytől.

Sajtóiroda - BZ