Ünnepi és rendhagyó tanévnyitó, rangos hazai és nemzetközi konferenciák, új szervezetek, kurzusok, nagylelkű adomány - a Debreceni Egyetem legfontosabb eseményeit, rendezvényeit mutatja be a Debrecen Televízió havi műsora.

A Campus szeptemberi adásában beszámolót láthatnak a Debreceni Egyetem tanévnyitó szenátusi üléséről, amelyen esküt tettek az elsőéves hallgatók. Megismerhetik a nemzetközi szaktekintélyekből megalakult Tudományos és Társadalmi Tanácsadó Testületet, ami az intézményt fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének munkáját segíti a jövőben, hogy a modellváltó egyetem még eredményesebb legyen oktatási, tudományos és gazdasági értelemben is.

A műsorból kiderül, hogyan értékelte a Klinikai Központ munkáját Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár debreceni látogatásán. Tudósítást láthatnak arról, hogy Strukturális Szívbeavatkozások Kiválósági Központja lett a DE Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika és újabb nagy értékű, betegellátást segítő műszerrel gyarapodott a Gyermekgyógyászati Klinika a Bárány Család a Családokért Alapítvány ötmillió forintos adománya révén.

A DTV hírt ad arról, hogy két év kihagyás után ismét megrendezték a Magyar Idegsebészeti Társaság Kongresszusát Debrecenben, ahol a DE KK Idegsebészeti Klinikáján alkalmazott új vívmányokat is megismerhették a résztvevők. Illetve Debrecenben tartotta kongresszusát a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság, melynek fő témája a HPV-megbetegedések megelőzése volt.

Részletes beszámoló készült arról a rangos nemzetközi konferenciáról, melyet a Debreceni Egyetem közösen rendezett az Európai Gazdasági és Szociális Bizottsággal. Összeállítást láthatnak arról, hogy új üzleti kurzus indult olaszt nyelven az intézményben, valamint arról, hogy az ökológiai gazdaságok munkáját segítő új szervezetet hozott létre az egyetem.

A magazin végén pedig felidézhetik, milyen érzés volt az egyetemi és a debreceni polgársággal együtt ünnepelni az új tanévet a telházas Nagyerdei Stadionban. Ismét nagyot szólt ugyanis a YoUDay, a Debreceni Egyetem Európában is egyedülálló tanévnyitó bulija.

A szeptemberi Campus magazin teljes adása megtekinthető a DTV weboldalán.

Sajtóiroda-TB