A helyszínen ismerkedhettek meg a Paksi Atomerőmű négyes blokkjával a Debreceni Egyetem hallgatói, akik idén tavasszal részt vettek a Rosatom Central-Europe, a Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Zrt. közös atomenergetikai versenyén, a Hackatomon.

Összesen 55 hallgató utazott október 11-én a Paksi Atomerőműhöz, többségük a Debreceni Egyetem diákja, de rajtuk kívül a Pécsi Tudományegyetem és a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói is részt vettek az eseményen.

Az egyetemisták felkeresték az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Tájékoztató és Látogatóközpontot, ahol Tóth Zoltán Róbert tájékoztatási munkatárs fogadta őket, és Kóti Lóránt, a Rosatom Central Europe PR menedzserének rövid bevezetőjét követően mutatta be a diákoknak a központot.

A hallgatók a Paksi Atomerőmű négyes blokkjába látogattak el, ahol a reaktorcsarnokot és a turbinagépházat tekintették meg. A helyszínen Szerbin Pável biofizikus, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. európai uniós szakértője tartott előadást. A diákok számos kérdést tettek fel a paksi atomerőmű bővítésével és a nukleáris üzemanyagciklus zárásával kapcsolatban.


Az informatív találkozót a Paksi Halászcsárdában elköltött ebéd zárta, amelyen az érdeklődő hallgatók további kötetlen beszélgetéseket folytattak a Roszatom és a paksi atomerőmű szakembereivel.

Sajtóiroda