A Debreceni Egyetem idén is a Nagyerdei Stadionban rendezi diplomaosztóval egybekötött tanévzáró ünnepségét, a végzősök magas száma és a korlátozások miatt nem egy, hanem három időpontban.

A tanévzáró ünnepi nyilvános szenátusi ülések sorát június 26-án, szombaton 16 órától az Állam- és Jogtudományi, a Gazdaságtudományi, az Informatikai, valamint Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar közös rendezvénye nyitja.

Az Általános Orvostudományi, a Bölcsészettudományi, a Természettudományi és Technológiai, valamint a Zeneművészeti Kar közös ünnepsége július 3-án, szombat 16 órakor kezdődik, ugyancsak a Stadionban.

A diplomaosztók sorát július 10-én, szombaton 16 órától az Egészségügyi, a Fogorvostudományi, a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai, a Gyógyszerésztudományi, a Műszaki és a Népegészségügyi Kar ünnepélye zárja.A Debreceni Egyetem 14 karán ebben a tanévben diplomát szerző hallgatók száma meghaladja a 4100-at, így az ünnepi eseményeken jelképesen, karonként egy magyar és egy külföldi diák veheti át – társai nevében is – oklevelét a rektori vezetés képviselőjétől és dékánjától, akik a kitüntetésben részesülő végzősöknek is átadják a diplomát. (A végzősök saját karuk Tanulmányi Osztályától kaphatnak tájékoztatást arról, hogyan juthatnak hozzá diplomájukhoz.)

A rendezvények zavartalan lebonyolításához szükséges gyakorlati információ:

Az ünnepségek előtt a kapunyitás időpontja 14 óra, a hallgatók ekkortól vehetik át a talárt és a sapkát a HALL-ban, ahol lehetőség lesz átöltözni is, majd elfoglalhatják helyüket a VIP lelátón. 

A DE HÖK több helyszínen – a Stadion mellett és a Víztoronyban – biztosít lehetőséget fotófal előtti fényképek készítésére, hivatásos fényképészek közreműködésével.       
       
A végzősök létszáma karonként:


Állam- és Jogtudományi Kar: 300 fő
Általános Orvostudományi Kar: 230 fő
Bölcsészettudományi Kar: 686 fő
Egészségügyi Kar: 120 fő
Fogorvostudományi Kar: 90 fő
Gazdaságtudományi Kar: 600 fő
Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar: 300 fő
Gyógyszerésztudományi Kar: 89 fő
Informatikai Kar: 200 fő
Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar: 180 fő
Műszaki Kar: 596 fő
Népegészségügyi Kar: 250 fő
Természettudományi és Technológiai Kar: 450 fő
Zeneművészeti Kar: 40 fő
Összesen: 4131 fő

Sajtóiroda - BZs