Érettségifelkészítők a TTK-n

Biológiából, fizikából, földrajzból, kémiából és matematikából szervez az emelt szintű érettségire felkészítő képzéseket a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. A foglalkozások ingyenesen látogatható.

Egyetemi oktatók és gyakorló középiskolai pedagógusok közreműködésével dolgozták ki a természettudományos tantárgyak emelt szintű érettségijére felkészítő tananyagokat a Természettudományi és Technológiai Kar szakemberei. Az elméleti tudnivalók mellett – a kar korszerű laboratóriumaiban – a vizsgához szükséges gyakorlati feladatokat is elvégezhetik a résztvevő diákok.

- Azoknak a fiataloknak, akik természettudományi területen szeretnék folytatni tanulmányaikat, emelt szintű érettségi vizsgát kell tenniük a képzéshez kapcsolódó tantárgyból. Ennek támogatására indított a vizsgára felkészítő foglalkozást karunk, hogy minél több diák számára – olyan vidéki fiataloknak is, akiknek a középiskolájában nincs megfelelő infrastruktúra a laborfeladatokhoz – tegyük elérhetővé az emeltszintű érettségit, s ezzel a természettudományos diplomaszerzés lehetőségét. A középiskolai pedagógusok részvétele garantálja, hogy a diákok saját tanulmányaikhoz és meglévő tudásukhoz illeszkedően kapják meg a sikeres felvételihez szükséges tudásanyagot – tájékoztatott Kun Ferenc, a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja.

A kari vezető hozzátette: a foglalkozásokat hétvégén – jellemzően szombat délelőtt – tartják, hétközben pedig a Moodle e-learning portálon keresztül kapnak tanulni és olvasnivalót, illetve házi feladatot a résztvevők.

A biológia, fizika, földrajz, kémia és matematika témájú felkészítőkre jelentkezni lehet, és további információ kérhető a Természettudományi és Technológiai Kar Dékáni Hivatalától az 52/316-012-es telefonszámon és a ttkrendezveny@science.unideb.hu emailcímen.

Az emelt szintű érettségire felkészítő foglalkozások az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 - „Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében” című projekt keretében valósulnak meg.

Sajtóiroda - TPL