Fintelligence Lab-átadás, Sportgazdasági, -menedzsment és Teniszközpont-alapkőletétel, új együttműködések, szakmai konferenciák, jubileumok, nagyköveti látogatás – a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított októberben is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában szó lesz arról, hogy a pénzvilágban jelenleg használt legmodernebb technológiák és alkalmazások segítik a hallgatók tanulását abban az új laborban, amit a Gazdaságtudományi Karon adták át. Beszámolót láthatnak az Ipar Napjairól, amely a Műszaki Kar képzéseiről és ipari kapcsolatairól, valamint Debrecen gazdaságfejlesztési stratégiájáról adott átfogó képet. A kétnapos program díszvendége Anisits Ferenc magyar fejlesztőmérnök, a BMW 30 éve használt dízelmotorjának megalkotója, a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi tanára volt.

Tudósítást láthatnak a BMW debreceni gyárának létesítéséről szóló szerződésaláírásról, a debreceni orvosképzés centenáriuma alkalmából indított egyedülálló előadás-sorozatról, a Fogorvostudományi Karon átadott új micro CT berendezéséről, az egyetem Tanárképzési Központja és a Debreceni Szakképzési Centrum között létrejött együttműködésről, valamint a gróf Tisza István halálának századik évfordulójára szervezett megemlékezésről.

Megtudhatják, hogyan válhat a Debreceni Egyetem az élelmiszer-biztonság és -nyomon követés területén nemzetközi kompetenciaközponttá a Laurel Cégcsoporttal létrejött megállapodás révén, és hogyan vehetnek részt az intézmény mérnökhallgatói az InterTanker Zrt. kísérleti képzésében.

Megnézhetik, hogyan jégkorongozott a DEAC versenyzőivel Isabelle Poupart, Magyarország kanadai nagykövete, ellátogathatnak az Informatikai Kar szakmai napjaira, az Állam-és jogtudományi kar konferenciájára, a Gazdaságtudományi Kar HR-szimpóziumára, valamint a magyar arisztokraták társadalmi-közéleti kapcsolatait és szerepvállalását bemutató tanácskozásra. 

Riport készült arról, hogy jövő tavaszra épül meg az elméleti és gyakorlati oktatást, valamint a sporttevékenységet kiszolgáló Sportgazdasági, -menedzsment és Teniszközpont, melynek alapkövét október 25-én rakták le a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán.  A műsor végén pedig sétát tehetnek a Debreceni Egyetem Elméleti Galériájában, ahol hét orvos festményeiből, grafikáiból és fotóiból nyílt tárlat.

Sajtóiroda – TB